21 Mayıs 2010, Cuma 13:24:30

VE GREV KARARI ASILDI (GÜNCELLENDİ)

Hava-İş Sendikası, THY Yönetimi ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasından sonra alınan grev kararını bugün astı.
  • Evet haklısın arkadaşım...2004'ten sonra işe giren (alınan) herhalde herkes(istisnalar hariç), vasıfsız ve ek bir özelliği olmayan grup..işe girdikten 1-2 sene sonra oraya buraya şef-müdür olan grup...havacılığın "h" sinden anlamayan grup...2004'ten önce işe girebilenler gerçekten bir taraflarını yırtarak işe girdiler, çünkü orada burada bir tanıdıkları yoktu. çoğu, 3-4 sene çiklet parasına part-time çalışıp tırnakları ile kazıyarak sözleşmeli olabildi... günümüzde biryerlere gelebilmek için dil maharetinin iyi olması yeterl,...ya da sağlam m bir politikacı tanıdığın olacak...
  • türkiye nin en iyi şartlarında çalıştığımızı söyleyen kişiye cevap olarak; hiçbir kurum ve kuruluşta 14 saat mesai yok! sabah 9 işbaşı, öğle tatilleri 1 saat sigara molaları ve akşam 5 deyince de ailesiyle vakit geçirebileceği zaman dilimine sahipler.. biz uçucu persolnelin böyle lüksleri yok sizin türkiye şartlarına göre değil tüm ülkelerin havcılık kriterlerine ve şartlarına göre değerlendirip yorum yazmanız gerekir.. Biz şirketimizi seviyoruz ama haklarımızıda istiyoruz....
  • Şirket bu kadar çok kar yaparken, BİZİM SAYEMİZDE kazanılan tüm karı, özelleştirme ortaklarına pay ediyor! Kusura bakmasınlar kimse enayi değil, herkes canla başla çalışıyor ve doğal olarak hakkını arıyor! Arayacak da!
  • Arkadaşım demekki senin de insan kaynaklarında amcan dayın(!) varki "kimse thy ye özellikleri yüzünden girmedi, herkes torpilli" diyorsun! Ya da aslında hiç bi tanıdığın yok veya özelliklerin standartın çok altında ki şirkete girememişsin, kalkmış kompleks yapmış burada atıp tutuyorsun. Sana sadece gülüyoruz:) Sen bi noktayı değil daha bi çok noktayı anlamamışsın. Anlamadığın konularda da yorum yapma git dizi falan izle;)
  • Grev mecburi asıldı. Greve gidilmez bu sene. Çok küçük noktalarda anlaşmazlık var zaten. Bu süreç hep böyle geldi böyle gidecek. Anlamadığım nokta su; şimdi aşağıda kimisi yönetim lehine yorum yazmış kimisi sendika lehine. Sendika lehine yazanlar yönetimi yerden yere vuruyorlar. Ama yönetim lehine yazanlar sendika için öyle bisey yazmiyo. Ben inanın bu mesajı objektif yazıyorum. Meraktan soruyorum şimdi, bu işe girerken biyerlerinizi yirtmadinizmi? Yönetime yakın birilerini araya sokmadınız mı? Şimdi gecmissiniz karşılarına atiyorsunuz. Elbetteki hakkımız olanı alalım ama adabiyla lütfen. Hiçkimse THY ye özellikleri yüzünden girmedi bu zamana kadar. Herkes birilerini tanıyor, kimin ne olduğu belli değil. Birileri çıkıp yazar şimdi sen tor
  • Adamlar geldikleri günden beri kolumuzu, bacağımızı ,ciğerimizi yandaşlarına peşkeş çekiyorlar bir de safsata uydurmuşlar büyük olmak içinmiş tüm bunlar geldikleri günden bu yana güzelim şirketimizin kanını içiyorlar cemaatlerinin adamlarını şirketimizde yönetici yaptılar onlara verilen para sorulmuyor bordroları gizli "gülen" beyefendilerin onlara her yıl ne kadar zam yapılıyor? kaptanlarımız yetersiz mi ki gidip yabancı pilotlara avuç dolusu para dökülüyor. kabin memuru arkadaşlarım sadece dinlenmek istiyor ailesiyle vakit geçirmek istiyor bu onlara çok mu? onlar yolcu biz hancı grevi sonuna kadar destekliyoruz.
  • THY çalışanları,arkadaşlarım.Bu gün birlik ve beraberlik günümüzdür.Ekmeğimiz ve emeğimizin kavga günleridir.Birliğimiz ve sendikal örgütlülüğümüz üzerinde kirli dolaplar çevrilmektedir.Bir yanadan çalışma alanımızdaki sorunlar,zorluklar,dayatmalar işverence haklarımızın verilmek istenmeyişi ve bu haklarımızı almak için bir tarafta örgütlü olduğumuz sendikamız ve yöneticilerinin mücadele azmi.Şu sıralar bahadır ın yaptığı bazı hareketler de cabası.Kiraladığı bır köşevar bir habe sitesinde kafasına göre istediğini yazıyor.Yazsın da işine gelmeyen yorumları yayınlamıyor.Sendikaya destek mesajı veriyor takiye yapıyor.geleceğimizi emellerine kurban ediyor.Yayınladığı bildiriyi okuyun.Grev kararı alınmış bir iş yerinde böyle yazı yayınlanırmı...
  • bu halinize "şükredin" diyen.. vatandaşların kim olduklarını çok merak ediyorum... ? yok sendika istekleri abartıymış,,, yok Türkiye' nin en iyi şartlarıymış... falanmış filanmış... senin gibi köstekçiler yüzünden ülkede ne sendika kaldı nede hakkını savunacak birisi... ayağınızı denk alın düşünmeden konuşmayın... istenen zam açıklanan sahte enflasyon oranında.. Gerçek oranın çok altında... geriside detay zaten.. abartı bişey yok!
  • şimdi şöyle bişey söylemek istiyorum o en iyi şartlardasınız diyen insanlara ;bayramlarda özel günlerde ananın babaının yanındamısın ben değilim annem hasta olduğunda atlayıp işten gidebiliyomusun ben gidemiyorum genelde yatıdayım heee bi de benim ayağım yere basmıyo istediğimde dışarı bi çıkım hava alıyim diyemiyorum he bide adam tuvalete giderken senden gazete istemiyo tuvalette okumak için senin en yoğun halinde
  • Patronlarbüyüdük güçlendik diyorlar. personeller çalışma şartlarından şikayet ediyor. yoksa burdaki mantık az adam çok iş ve sonuçta çok kazançmı? İnşallah hakkınızız aramakta başarılı olursunuz şüpelerim var. çıkarcı guruplara dikkat....

Hava-İş Sendikası bugün THY A.O işletme işyerlerinde Grev Kararını işverene tebliğ ettiğini açıkladı.

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, sendika yöneticilerinin de hazır bulunduğu alanda açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarına dağıtılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

THY 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde Görüşmeler Uyuşmazlıkla Sonuçlandı. Sendikamız yasal prosedürün de belirlediği gibi dün grev kararı almış ve bugün bu kararı işverene tebliğ etmektedir.

Hava-İş sendikası bu tebliğ tarihinden itibaren eğer uyuşmazlık çözülmezse 60 gün içinde 6 gün önceden bildirmek koşulu ile grev uygulamasını başlatabilecektir.

THY işçilerinin “ verimliyiz, uluslararası alanda kaliteli hizmet üretiyoruz, haklılığına yürekten inandığımız haklarımızı istiyoruz” talebi yanıt bulmadan bu uyuşmazlık çözülmeyecektir.

Sendikamızın Grev Kararı asılmamak üzere sunduğu son teklifler üzerinden işverenle görüşmelere her noktada açık olduğu kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

Sendikamız grevi bir amaç olarak değil işverenin uzlaşmaz tutumu sonucu başvurmak zorunda kaldığı etkileri Anayasaca düzenlenmiş demokratik bir hak olarak görmektedir ve uygulanması gerektiğinde de bu hakkı çekinmeden kullanacaktır.

THY işverenince sendikanın yetkisi yok sayılarak başlatılan, bu nedenle yine işverence sürdürülen gerekçesiz temyizlerle hukuken bir yıl gecikmeyle başlayabilen THY 22. Dönem toplu iş sözleşmesinde, Hava-İş sendikası yapıcı ve sağduyulu bir tutumla, 60 günlük görüşme süreci ve 21 günlük resmi arabulucu sürecinde sözleşmenin masada sonuçlanması amacıyla üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir.

Hava-İş sendikası bu dönem ile ilgili uyuşmazlığın temel noktalarının; son yıllarda şirketin sağladığı önemli büyümenin asıl mimarları olan çalışanların artan iş yükü ve verimliliklerinin işverence hiçbir şekilde gözetilmemesi, işlerin parçalanması sonucu birçok bölümde istihdam tasfiyesi dolayısıyla çalışanların gelecek kaygısına düşürülmesi, büyüme nedeniyle gerekli personel ihtiyaçları konusunda ağır kalınarak mevcut personelin kural ihlalleri ile çalıştırılmaya yönelinmesi şeklindeki yönetim tarzından kaynaklandığını belirlemiştir.

Hava-İş sendikası toplu iş sözleşmesini kaba bir ücret pazarlığı görmediği gibi, ücret talepleri konusunda da “ülkenin gerçekleri”, işsizlik ayıbı ile aba altından sopa gösterilmesi, zaten “2009 yılının geçmiş bir yıl olduğu şeklindeki çarpıtmalara” ve her dönem yapıldığı gibi kamuoyunda sendikalı işçilere yönelik “gözünüz doysun” propagandalarına aldırmadan; THY işçilerinin “ verimliyiz, uluslararası alanda kaliteli hizmet üretiyoruz, haklarımızı istiyoruz” talebini hiç çekinmeden savunmaktadır.
 
Hiçbir kuruluş ve kimse haklı ve meşru taleplerimizi vatan hainliği gibi ucuz suçlamalarla karalamasın, bunlara hiçbir şekilde kulak asmayacağız. Bu ülkede sendikalar varsa hakların geliştirilmesi için var, sendikalar varsa demokrasi mücadelesi için var. Aslında sendikalı olan işçileri Anayasal haklarını kullandıkları için acımasızca kıyıma tabi tutanlar işsiz bırakanlar vatan hainidir.

THY A.O ülkemizdeki özel şirketlerde dahil kasasında nakit bulunan para miktarı sıralamasında 11. Sırada yer almakta, ödediği kurumlar vergisi ile ülkemizde 29. Sırada yer almaktadır. Bu yönden şirketin ne kadar büyük bir ciro yakaladığı ortadadır. Ekteki Broşürlerde basınımızın bilgisine sunduğumuz bilgiler THY İşçisinin ne kadar verimli ve özverili olduğunu ortaya koymaktadır. Sendikamız bu veriler ışığında büyük özveride bulunarak en son grev kararının asılmaması için 1. yıl %11+ seyyanen 150 TL zam önermiştir. İşveren bu önerimizi de reddetmiştir.

İşveren uyuşmazlık döneminde sendikaya rağmen personele uyguladığı %6’lık zam dışında, 1 yıl için ortalama sadece %2,1 gibi ilave bir zam önererek personele “ne kadar değer verdiğini” zaten göstermiştir.

THY Genel Müdürünün Empathy adlı şirketin kurumsal dergisindeki söyleşinde vurguladığı “THY’nin Başarısını Çalışanların Özverisine Borçluyuz” sözlerinin bugün THY’nın 77. Kuruluş yıl dönümünde, sendikanın şirketin kapısına grev kararı asması ile ne kadar uyuştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sponsorluklar için bulunan milyonlarca dolarlık kaynakların, özelleştirme paydaşlarına sunulan temettülerin personele gelince yok sayılmasını kabul edemeyiz.
Uzun yıllar daha düşük ücret ve haklarla bu şirkete özveri ile hizmet etmiş eski sözleşmeli personelin ve intibaklar konusunda sorunu bulunan diğer personelin kıdemliliklerinin ortaklık kıdemlerinin gerektirdiği şekilde yeniden değerlendirilmesi talebimizde yanıt bulmamıştır.

Yıllık izinlerin arttırılması, işçilerin mevcut kazanılmış haklarının korunması özellikle işverence tek taraflı değiştirilebilen Ortaklık Yönetmeliklerinin direkt personelin hakları ile ilgili olanlarının sendikanın onayı ile değiştirilebilmesi diğer önemli idari uyuşmazlıklardır.

Diğer yandan sendikamızın, uçuş emniyetinin çalışanların biriken yorgunluğu ile direkt ilişkisi olduğu, çalışma koşullarının bu bilimsel veriler dikkate alınarak düzenlenmesi konusundaki temel yaklaşımı nedeniyle bilhassa İş Kanunu kapsamında bulunmayan uçucu personelin haklarının, toplu iş sözleşmesi ile düzenlenmesi yönündeki teklifleri yeterli personel olmadığı gerekçesiyle reddedilmektedir. Bu konuda toplu iş sözleşmesinde önemli bir uyuşmazlıktır.

Hava-İş sendikası tüm bu uyuşmazlık konularına rağmen bugüne kadar olduğu gibi işveren yetkilileri ile her türlü görüşme ve karşılıklı değerlendirmeye açık olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

THY A.O işçisinin talepleri haklıdır meşrudur. THY A.O işçisi bilinçli ve sağduyuludur, kaba haksızlıklara da boyun eğmez… Bu talepler etrafında ekmek mücadelesinde sendikasıyla birlikte bütünleştiğinde neler yapabileceğini geçen dönem toplu iş sözleşmesini anormal yollara başvurarak grev oylamasına sürükleyenlere attığı tokat ile göstermiştir.

THY işçisi Hava-İş sendikasının önderliğinde her türlü zorluğu ve saldırıyı püskürtme becerisi ve inancına sahiptir.

Kazananda THY işçisi olacaktır, Türkiye İşçi sınıfı olacaktır.





















VE GREV KARARI ASILDI (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
Evet haklısın arkadaşım...2004'ten sonra işe giren (alınan) herhalde herkes(istisnalar hariç), vasıfsız ve ek bir özelliği olmayan grup..işe girdikten 1-2 sene sonra oraya buraya şef-müdür olan grup...havacılığın "h" sinden anlamayan grup...2004'ten önce işe girebilenler gerçekten bir taraflarını yırtarak işe girdiler, çünkü orada burada bir tanıdıkları yoktu. çoğu, 3-4 sene çiklet parasına part-time çalışıp tırnakları ile kazıyarak sözleşmeli olabildi... günümüzde biryerlere gelebilmek için dil maharetinin iyi olması yeterl,...ya da sağlam m bir politikacı tanıdığın olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiye nin en iyi şartlarında çalıştığımızı söyleyen kişiye cevap olarak; hiçbir kurum ve kuruluşta 14 saat mesai yok! sabah 9 işbaşı, öğle tatilleri 1 saat sigara molaları ve akşam 5 deyince de ailesiyle vakit geçirebileceği zaman dilimine sahipler.. biz uçucu persolnelin böyle lüksleri yok sizin türkiye şartlarına göre değil tüm ülkelerin havcılık kriterlerine ve şartlarına göre değerlendirip yorum yazmanız gerekir.. Biz şirketimizi seviyoruz ama haklarımızıda istiyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şirket bu kadar çok kar yaparken, BİZİM SAYEMİZDE kazanılan tüm karı, özelleştirme ortaklarına pay ediyor! Kusura bakmasınlar kimse enayi değil, herkes canla başla çalışıyor ve doğal olarak hakkını arıyor! Arayacak da!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım demekki senin de insan kaynaklarında amcan dayın(!) varki "kimse thy ye özellikleri yüzünden girmedi, herkes torpilli" diyorsun! Ya da aslında hiç bi tanıdığın yok veya özelliklerin standartın çok altında ki şirkete girememişsin, kalkmış kompleks yapmış burada atıp tutuyorsun. Sana sadece gülüyoruz:) Sen bi noktayı değil daha bi çok noktayı anlamamışsın. Anlamadığın konularda da yorum yapma git dizi falan izle;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Grev mecburi asıldı. Greve gidilmez bu sene. Çok küçük noktalarda anlaşmazlık var zaten. Bu süreç hep böyle geldi böyle gidecek. Anlamadığım nokta su; şimdi aşağıda kimisi yönetim lehine yorum yazmış kimisi sendika lehine. Sendika lehine yazanlar yönetimi yerden yere vuruyorlar. Ama yönetim lehine yazanlar sendika için öyle bisey yazmiyo. Ben inanın bu mesajı objektif yazıyorum. Meraktan soruyorum şimdi, bu işe girerken biyerlerinizi yirtmadinizmi? Yönetime yakın birilerini araya sokmadınız mı? Şimdi gecmissiniz karşılarına atiyorsunuz. Elbetteki hakkımız olanı alalım ama adabiyla lütfen. Hiçkimse THY ye özellikleri yüzünden girmedi bu zamana kadar. Herkes birilerini tanıyor, kimin ne olduğu belli değil. Birileri çıkıp yazar şimdi sen tor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlar geldikleri günden beri kolumuzu, bacağımızı ,ciğerimizi yandaşlarına peşkeş çekiyorlar bir de safsata uydurmuşlar büyük olmak içinmiş tüm bunlar geldikleri günden bu yana güzelim şirketimizin kanını içiyorlar cemaatlerinin adamlarını şirketimizde yönetici yaptılar onlara verilen para sorulmuyor bordroları gizli "gülen" beyefendilerin onlara her yıl ne kadar zam yapılıyor? kaptanlarımız yetersiz mi ki gidip yabancı pilotlara avuç dolusu para dökülüyor. kabin memuru arkadaşlarım sadece dinlenmek istiyor ailesiyle vakit geçirmek istiyor bu onlara çok mu? onlar yolcu biz hancı grevi sonuna kadar destekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY çalışanları,arkadaşlarım.Bu gün birlik ve beraberlik günümüzdür.Ekmeğimiz ve emeğimizin kavga günleridir.Birliğimiz ve sendikal örgütlülüğümüz üzerinde kirli dolaplar çevrilmektedir.Bir yanadan çalışma alanımızdaki sorunlar,zorluklar,dayatmalar işverence haklarımızın verilmek istenmeyişi ve bu haklarımızı almak için bir tarafta örgütlü olduğumuz sendikamız ve yöneticilerinin mücadele azmi.Şu sıralar bahadır ın yaptığı bazı hareketler de cabası.Kiraladığı bır köşevar bir habe sitesinde kafasına göre istediğini yazıyor.Yazsın da işine gelmeyen yorumları yayınlamıyor.Sendikaya destek mesajı veriyor takiye yapıyor.geleceğimizi emellerine kurban ediyor.Yayınladığı bildiriyi okuyun.Grev kararı alınmış bir iş yerinde böyle yazı yayınlanırmı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu halinize "şükredin" diyen.. vatandaşların kim olduklarını çok merak ediyorum... ? yok sendika istekleri abartıymış,,, yok Türkiye' nin en iyi şartlarıymış... falanmış filanmış... senin gibi köstekçiler yüzünden ülkede ne sendika kaldı nede hakkını savunacak birisi... ayağınızı denk alın düşünmeden konuşmayın... istenen zam açıklanan sahte enflasyon oranında.. Gerçek oranın çok altında... geriside detay zaten.. abartı bişey yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şimdi şöyle bişey söylemek istiyorum o en iyi şartlardasınız diyen insanlara ;bayramlarda özel günlerde ananın babaının yanındamısın ben değilim annem hasta olduğunda atlayıp işten gidebiliyomusun ben gidemiyorum genelde yatıdayım heee bi de benim ayağım yere basmıyo istediğimde dışarı bi çıkım hava alıyim diyemiyorum he bide adam tuvalete giderken senden gazete istemiyo tuvalette okumak için senin en yoğun halinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Patronlarbüyüdük güçlendik diyorlar. personeller çalışma şartlarından şikayet ediyor. yoksa burdaki mantık az adam çok iş ve sonuçta çok kazançmı? İnşallah hakkınızız aramakta başarılı olursunuz şüpelerim var. çıkarcı guruplara dikkat....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000