23 Nisan 2008, Çarşamba 12:37:09

Ve AnadoluJet uçuşlara başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet, Ankara merkezli iç hat uçuşlarına başladı.

Anadolujet'in Boeing 737-400 tipi uçakla yaptığı ilk uçuş saat 10.10'da Van'a gerçekleştirildi. Anadolujet'in ikinci seferi ise 10.25'de Erzurum'a oldu.

Esenboğa Havalimanı'ndan Van ve Erzurum'a havalanan Anadolujet uçakları 166 yolcu kapasitesini tamamen doldururken, yolculara kırmızı beyaz karanfiller ve Türk bayrağı hediye edildi. Yolcuları THY Genel Müdür Uçuş İşletme Yardımcısı Köksal Köktuna, THY İstasyon Müdürü Hasan İskender ile öteki ilgililer uğurladı.

Uçağın kokpitinde açıklama yapan Köksal Köktuna, THY'nin alt markası olan Anadolujet'in anlamlı bir günde seferlerine başlamasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Köktuna, Anadolujet'le daha ekonomik koşullarda yine THY güvencesiyle uçulacağını söyledi.

Türkiye'ye Ankara çıkışlı günde yaklaşık 20 noktaya sefer yapılacağını anlatan Köktuna, sefer sayılarının sezonlara göre değişeceğini, yaz sezonunda tarifeye bağlı olarak bu sayının üzerine çıkılabileceğini, kış döneminde de bir miktar seferlerin yavaşlatılacağını dile getirdi. Köktuna, “Anadolu insanına ucuz fiyattan artık koşa koşa değil, uça uça herkesin bir yerlere gitmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Anadolujet'le uçuş fiyatının bir hafta boyunca geçerli olacağını kaydeden Köktuna, bu sürede fiyatın vergilerle birlikte 54-59 YTL arasında olacağını bildirdi.

Köktuna, “Sağlık ve mutluluk içinde Anadolujet'in yolu açık olsun” temennisinde bulundu.

Ve AnadoluJet uçuşlara başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000