21 Temmuz 2013, Pazar 16:11:58

VALİ AYDIN: "HAVALİMANI İÇİN ARAYIŞ İÇİNDEYİZ"

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'te yeni bir havalimanı yapılması için arayış içinde olduklarını söyledi.
  • 1925-1998 arası operasyonel,Hong Kong Tai Kak'tan daha mı tehlikeli Siirt meydanı?
  • Bu sefer başı sonu uçurum olan pist ve yaklaşmada yüksek gerilim hattı olması bari..:)

Siirt Valisi Ahme Aydın, yaptığı açıklamada, mevcut havalimanının fiziki olarak büyük uçakların inmesine uygun olmadığını hatırlatarak, bu durumun başta THY olmak üzere birçok firmanın Siirt'te tarifeli uçak seferleri düzenlemesini engellediğini söyledi.

Bu nedenle bir çok Siirtlinin çevre illerdeki tarifeli uçuşları tercih etmek zorunda kaldığını ifade eden Vali Aydın, şunları söyledi:

"Bu sorunu çözmek için bir arayış içerisindeyiz. Bu konuları Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve diğer yetkililerle görüşüyoruz. Uygun bir arazi bulunması halinde yeni bir havalimanı yapılabileceği düşüncesi hakim oldu. Bu konuda da araştırmalar yaptık. Gökçebağ beldemiz yakınlarında genel müdürlüğümüze ait istasyonunun bulunduğu arazinin ebat olarak yeterli olduğu tespit edildi. Önümüzdeki günlerde burada rüzgar yönü başta olmak üzere çeşitli konularda incelemeler yapılacak. Eğer olumlu sonuç alınırsa mevcut havalimanına ek binalar yapma yerine, yeni bir havalimanı yapımı söz konusu olacaktır. Tespit edilen yeni yer kent merkezine daha yakın ve çok daha uygundur. Mevcut havalimanı da başka alanlarda değerlendirilecek. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek.

VALİ AYDIN: "HAVALİMANI İÇİN ARAYIŞ İÇİNDEYİZ"

Yorumlar

LTBQ ~ 11 yıl önce
1925-1998 arası operasyonel,Hong Kong Tai Kak'tan daha mı tehlikeli Siirt meydanı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Bu sefer başı sonu uçurum olan pist ve yaklaşmada yüksek gerilim hattı olması bari..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000