24 Nisan 2010, Cumartesi 08:34:48

USAŞ'TA NELER OLUYOR?

Usaş, 30 Nisan'daki genel kurul öncesi üst düzey istifa depremiyle sarsılıyor. Genel Müdür Mohammed Hammam istifa ederken Muhasebe Müdürü Haluk Menekşe görevden alındı. Son olarak da Yönetim Kurulu Başkanı Mark E. Wall istifa etti.
  • Bu beyanatı veren Genel Müdür Orhan Bey'i kınıyorum. Haluk Menekşe'nin yıllardır nasıl çalıştığını ve Usaş'dan nasıl ayrıldığını herkes biliyor. Sayın Genel Müdür, derhal düzeltme göndermelisiniz.
  • Çok değerli usaş arkadaşlarımın adına bu açıklamayı çok üzülerek okudum.Bir çoğumuzun çok net bildiği üzere; Haluk bey, şirketten kendi isteği ile bir çok kez ayrılmak istemiş fakat şirketin içinde bulunduğu durum nedeniyle bu zamana kadar uzatılmıştır.Bu açıklamayı bir genel müdür adayına ve de özeliklede mesai arkadaşına,müdürüne,arkadaşına yakıştıramadım.Yinede yeni görevinde başarılar dilerim..
  • misafir 24.04 tarihli yazıya cevap usaş thy ne 16 ikram verdi acaba bir 16 sen daha verseydi dünya çapında inflight sıralamasında ne durumda olurdu merak ediyorum . ama bugün TK müşterileri arasında yapılan ankettelerde memnuniyet son %40 larda %90 lara çıkarılmış durumda. usaş thyiyi sömürmekten başka bir şey yapmadı maalesef.
  • Ah USAŞ ah. Gel de şu DO & CO dan kurtar bizi. Ya da eğit onları ne olur. Bunlar lokantacılar anlamıyorlar inflight cateringden
  • Yemekleri çok güzel lezzetli onlarda giderse havalimanı lezzetsiz kalacak...
  • Bay Hamam 7 yoneticiye satti(bedava) gitti bu iki para basan uniteyi IMKB bunun hesabini sorsun .Zaten DOCO ya satisla baslayan surecte parayi kaciramayinca Turkiye disina ne yapacagi belli olmayan sirket oldular.
  • USAŞ hala uçak ikramı veriyor olsaydı, THY bugün inflight hizmetleri sıralamasında DÜnya çapında olabilirdi. Şimdi sandviçlerden bile sürekli şikayet alıyor.

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki restoranları 30 Haziran itibariyle terk etmek zorunda olan Uçak İşletmeleri AŞ (Usaş) 30 Nisan'daki genel kurul öncesinde üst düzey istifalarla çalkalanıyor. Ana faaliyet konusu havaalanı restoran işletmeciliği olan şirketin, yönetimi haziran ayından sonra hangi işkolunda ve ne şekilde faaliyet gösterileceğine yönelik henüz bir rota çizmezken Usaş'ta 30 Mart'ta Genel Müdür Mohammed Hammam'ın istifasından bir gün sonra da Muhasabe Müdürü ve Pay Sahipleri Yöneticisi Haluk Menekşe görevden alındı. Usaş'ta son olarak da 21 Nisan'da Yönetim Kurulu Başkanı Mark E. Wall görevinden ayrıldı.

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bulunan ve kira sözleşme süreleri sona eren işyerleri için istediği 1 yıllık uzatma süresi 30 Haziran itibariyle dolacak olan Usaş'ta geride kalan yöneticilerin alternatif işkolları ile ilgili arayışlarının devam ettiği bildirildi.

Usaş'ta istifa zinciri Genel Müdür Mohammed Hammam ile başladı. 30 Mart'ta genel müdürlük görevinden istifa ettiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklayan Hammam, şirkette halen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak bulunuyor. Hammam'dan bir gün sonra ise Haluk Menekşe'nin istifası geldi. Menekşe'den boşalan Muhasebe Müdürlüğü ve Pay Sahipleri Yöneticiliği görevine Orhan Özcan atandı. Usaş'ta son istifa ise Yönetim Kurulu Başkanı Mark E. Wall'dan geldi. Wall, Usaş'taki yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. 
 
Menekşe işten atıldı

Orhan Özcan, Hammam ve Menekşe'nin görevlerinden ayrılmalarının bir plan dahilinde gerçekleştiğini söyledi. Aslen Mısırlı olan Hammam'ın emeklilik yaşına geldiği için ayrılacağının daha önceden bilindiğini belirten Özcan, "Aktif görevden ayrılacağını daha önce açıklamıştı. Sadece yönetim kurulunda kalacağı belliydi. Kendisi 60 yaşın üzerinde ve emekli oldu. 20 yıldır Türkiye'de ve bunun yeterli olduğunu düşündü" dedi. Özcan'ın verdiği bilgilere göre Hammam ülkesine dönmek değil Türkiye'de kalmak istiyor.

Haluk Menekşe'nin ise şirketteki küçülme ve haziran ayından sonra restoranlar kapanacağı için ayrıldığını belirten Özcan, "Haluk Menekşe'nin ayrılması şirket yönetiminin isteği ile oldu, artık daha fazla devam etmesinin gerekli olmadığı düşünüldü. Karşılıklı görüşülerek bu şekilde olması sağlandı" diye konuştu. Özcan, Usaş'ta şu anda muhasebe işlerine ise Menekşe'nin yardımcısının baktığını belirtti. 
 
Özcan, Genel Müdür oluyor

Usaş'ta 30 Nisan'da yapılacak genel kurulun ardından genel müdürlük görevine kendisinin atanacağını da bildiren Özcan, bununla ilgili yönetim kurulu kararının pazartesi ya da salı günü alınıp duyurulacağını söyledi. Şu anda finans müdürü olarak görev yaptığını ve 10 yıldır Usaş'ta çalıştığını belirten Özcan, "Yeni yapılanmada eğer yönetim kurulundan aksi bir karar çıkmazsa genel müdür oluyorum" dedi. Wall'dan boşalan yönetim kurulu başkanlığına kimin atanacağının ise şu anda belli olmadığını söyleyen Özcan, şu bilgileri verdi: "Wall, Gate Gourmet'nin seçtiği bir yöneticiydi. Yurtdışında yaşıyor ve Türkiye ile bir bağı kalmamıştı. Hem dışarıda kendi işlerini takip etmesi açısından hem de buraya tam konsantrasyon sağlayamayacağı için istifa etti. Şimdi başka bir başkan seçilecek. Bu kararların pazartesi ya da salı günü alınması ihtimali çok yüksek."

Güney Bağımsız Denetim şirketi Usaş'ın kârının yüzde 83'lük düşüşle 22 milyon liradan 3.7 milyon liraya indiği 2009 yılına yönelik mali tablolarına "Ne iş yapacağı belli değil" diyerek şartlı görüş vermişti. Usaş 2006 yılında hava yolu ikramına ilişkin tüm varlıkları 45 milyon dolara THY'ye ait DO & CO şirketine satmış ve restoran işletmeciliği işlerine odaklanmıştı. Aradan geçen sürede yurt genelindeki havalimanlarındaki işletmelerini birer birer kapatan ve 2009'da sadece Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki işletmede faaliyet gösteren şirket, ayrıca yurtdışında da satın alma görüşmeleri yürütüyordu. Ancak, hava yolu ikram kuruluşları, hava yolları, trenler ve gemilerde yiyecek içecek servisi yapan şirketler gibi seyahat sektöründe faaliyet gösteren şirketlere satılan plastikten mamul ikram servis malzeme ve ekipmanlarını üreten Belçika'da kurulu deSter B.V.B.A. ve Tayland'da kurulu deSter Co. Ltd. şirketlerinin üretim kısımlarını satın almak için 2008'de başlayan görüşmeler, 2009 sonu itibariyle belirsiz bir süre askıya alındı. Oysa Usaş, faaliyetlerinin ağırlığını Türkiye dışındaki bu tesislere kaydırmayı planlıyordu. Sermayesinin yüzde 56,25'i Gate Gourmet Participiation Espana'ya ait olan Usaş'ın yüzde 43,75'i ise İMKB'de işlem görüyor.

(Referans)

USAŞ'TA NELER OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu beyanatı veren Genel Müdür Orhan Bey'i kınıyorum. Haluk Menekşe'nin yıllardır nasıl çalıştığını ve Usaş'dan nasıl ayrıldığını herkes biliyor. Sayın Genel Müdür, derhal düzeltme göndermelisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok değerli usaş arkadaşlarımın adına bu açıklamayı çok üzülerek okudum.Bir çoğumuzun çok net bildiği üzere; Haluk bey, şirketten kendi isteği ile bir çok kez ayrılmak istemiş fakat şirketin içinde bulunduğu durum nedeniyle bu zamana kadar uzatılmıştır.Bu açıklamayı bir genel müdür adayına ve de özeliklede mesai arkadaşına,müdürüne,arkadaşına yakıştıramadım.Yinede yeni görevinde başarılar dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
misafir 24.04 tarihli yazıya cevap usaş thy ne 16 ikram verdi acaba bir 16 sen daha verseydi dünya çapında inflight sıralamasında ne durumda olurdu merak ediyorum . ama bugün TK müşterileri arasında yapılan ankettelerde memnuniyet son %40 larda %90 lara çıkarılmış durumda. usaş thyiyi sömürmekten başka bir şey yapmadı maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ah USAŞ ah. Gel de şu DO & CO dan kurtar bizi. Ya da eğit onları ne olur. Bunlar lokantacılar anlamıyorlar inflight cateringden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yemekleri çok güzel lezzetli onlarda giderse havalimanı lezzetsiz kalacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bay Hamam 7 yoneticiye satti(bedava) gitti bu iki para basan uniteyi IMKB bunun hesabini sorsun .Zaten DOCO ya satisla baslayan surecte parayi kaciramayinca Turkiye disina ne yapacagi belli olmayan sirket oldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
USAŞ hala uçak ikramı veriyor olsaydı, THY bugün inflight hizmetleri sıralamasında DÜnya çapında olabilirdi. Şimdi sandviçlerden bile sürekli şikayet alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000