01 Mayıs 2010, Cumartesi 14:36:01

USAŞ'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ BELLİ OLDU

Usaş'ta dün yapılan genel kurulun ardından genel müdürlük görevine Orhan Özcan getirildi.
  • bu usaş'ta neler oluyor belli değil.art arda istifalar geliyor.işlettiği yerler kapanıyor.son 3 aylık mali veriler de cuma günü geldi, zarar yazmışlar.zaten bta ve doco unsuruları da var.usaşın işi zor maalesef.neyseki arkasındaki yabancı ortak çok güçlü.belki yeni alanlara kayabilirler.
  • Yani nolacak anlayamadık....

Usaş'ta Genel Müdür Mohammed Hammam'dan boşalan koltuğa Orhan Özcan getirildi. Son olarak finans müdürlüğü görevini yürüten Özcan, 10 yıldır Usaş'ta çalışıyor.

Mark E. Wall'dan boşalan yönetim kurulu başkanlığına kimin atanacağının ise şu anda belli olmadığı belirtiliyor.

Şirkete genel müdür olmadan önce yönetim kurulu başkanlığı hakkında konuşan Özcan, verdiği bir röportajda şunları söylemişti: "Wall, Gate Gourmet'nin seçtiği bir yöneticiydi. Yurtdışında yaşıyor ve Türkiye ile bir bağı kalmamıştı. Hem dışarıda kendi işlerini takip etmesi açısından hem de buraya tam konsantrasyon sağlayamayacağı için istifa etti."

Usaş'ın yeni yönetim kurulu başkanını da önümüzdeki hafta seçmesi bekleniyor.

ŞİRKETİN KÂRI YÜZDE 83 DÜŞMÜŞTÜ!

Güney Bağımsız Denetim şirketi Usaş'ın kârının yüzde 83'lük düşüşle 22 milyon liradan 3.7 milyon liraya indiği 2009 yılına yönelik mali tablolarına "Ne iş yapacağı belli değil" diyerek şartlı görüş vermişti. Usaş 2006 yılında hava yolu ikramına ilişkin tüm varlıkları 45 milyon dolara THY'ye ait DO & CO şirketine satmış ve restoran işletmeciliği işlerine odaklanmıştı. Aradan geçen sürede yurt genelindeki havalimanlarındaki işletmelerini birer birer kapatan ve 2009'da sadece Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki işletmede faaliyet gösteren şirket, ayrıca yurtdışında da satın alma görüşmeleri yürütüyordu. Ancak, hava yolu ikram kuruluşları, hava yolları, trenler ve gemilerde yiyecek içecek servisi yapan şirketler gibi seyahat sektöründe faaliyet gösteren şirketlere satılan plastikten mamul ikram servis malzeme ve ekipmanlarını üreten Belçika'da kurulu deSter B.V.B.A. ve Tayland'da kurulu deSter Co. Ltd. şirketlerinin üretim kısımlarını satın almak için 2008'de başlayan görüşmeler, 2009 sonu itibariyle belirsiz bir süre askıya alındı. Oysa Usaş, faaliyetlerinin ağırlığını Türkiye dışındaki bu tesislere kaydırmayı planlıyordu. Sermayesinin yüzde 56,25'i Gate Gourmet Participiation Espana'ya ait olan Usaş'ın yüzde 43,75'i ise İMKB'de işlem görüyor.

©AirportHaber.com

USAŞ'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ BELLİ OLDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu usaş'ta neler oluyor belli değil.art arda istifalar geliyor.işlettiği yerler kapanıyor.son 3 aylık mali veriler de cuma günü geldi, zarar yazmışlar.zaten bta ve doco unsuruları da var.usaşın işi zor maalesef.neyseki arkasındaki yabancı ortak çok güçlü.belki yeni alanlara kayabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yani nolacak anlayamadık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000