18 Şubat 2012, Cumartesi 09:41:42

UNITED AIRLINES'TEN CANLI HAYVAN KARARI

THY'nin bağlantılı uçuş verdiği Star Alliance üyesi United Havayolları, 6 Şubat'tan itibaren canlı hayvan taşımayacak.
  • Evet bence hiç gerek yok.. Apronda çalışan AVIH gören bilir.. zavallı hayvanlar çok acı çekiyorlar..her uçağa olmuyorlar zaten.. gereksiz ve yorucu bir uygulama.
  • Adam yabancı terimleri herkesin anlayacağı şekilde dilimize en yakın haliyle kullanmış. Bence sen çok yıkamışsın..
  • Kabinde evcil hayvan (Petincabin)'dir.AVIH uçağın kargo kompartmanında taşınan hayvana denir.
  • saygısızlık gibi algılanmasın ama madem ki deneyimlisiniz, bahsettiğiniz uçak bölümünün ambar değil kargo kompartmanı diye adlandırıldığını bilirsiniz diye tahmin ediyorum. yazılı veya sözlü ifadelerinizde deneyimlerinizi doğru bir şekilde aktarırsanız arkadan gelen kişiler için de doğru bilgi kaynağı olmuş olur... onun dışında yazdıklarınıza katılıyorum... saygılar...
  • Burada bir kavram yanlışlığı olduğu kanısındayım zira AVIH ( animal in hold ) uçağın ambarında taşınan canlı hayvanlara verilen isim olup kabinde taşınanlara PETC (pet in cabin) denilir. UA AVIH mi yoksa PETC e mı tahdit getirmektedir.
United Havayolları'nın bu ilginç kararı Star Alliance üyesi olan THY tarafından duyuruldu. THY'nin internet sitesinden yapılan duyuruda şöyle denildi:
 
"United Havayolları ile bağlantılı uçuşu olan ve kayıtlı bagaj olarak canlı hayvan taşımak isteyen yolcularımızın dikkatine:

United Havayolları 06 Şubat 2012 tarihinden sonra AVIH (kabinde evcil hayvan taşınması) özel hizmet taleplerini kabul etmeyecektir.

United Havayolları 06 Şubat 2012 tarihinden itibaren kayıtlı bagaj olarak evcil hayvan kabul etmeyeceğini açıkladı. Kayıtlı bagaj olarak evcil hayvanını almak isteyen tüm yolcuların United Havayolları Kargo Bölümü ile iletişime geçmesi ve Pet Safe programının kullanılması gerekmektedir.

Açıklamalar:

Kabinde evcil hayvan taşınmasına devam edilecektir.
2 Mart 2012 ve öncesi tarihlerde gerçekleştirilecek olan seyahatler için 6 Şubat 2012 tarihine kadar Pet (AVIH) rezervasyonu kabul edilecektir. 6 Şubat 2012 tarihinden itibaren Pet (AVIH) rezervasyonları kabul edilmeyecek ve 3 Mart 2012 tarihinden itibaren de Pet (AVIH) taşımaları yapılmayacaktır.
İletişim merkezleri; Evcil hayvanlarını kargo bölümünde taşımak isteyen yolcuların PetSafe İletişim Merkezi ile görüşmeleri gerektiğini açıklamıştır."
UNITED AIRLINES'TEN CANLI HAYVAN KARARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Evet bence hiç gerek yok.. Apronda çalışan AVIH gören bilir.. zavallı hayvanlar çok acı çekiyorlar..her uçağa olmuyorlar zaten.. gereksiz ve yorucu bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam yabancı terimleri herkesin anlayacağı şekilde dilimize en yakın haliyle kullanmış. Bence sen çok yıkamışsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kabinde evcil hayvan (Petincabin)'dir.AVIH uçağın kargo kompartmanında taşınan hayvana denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
saygısızlık gibi algılanmasın ama madem ki deneyimlisiniz, bahsettiğiniz uçak bölümünün ambar değil kargo kompartmanı diye adlandırıldığını bilirsiniz diye tahmin ediyorum. yazılı veya sözlü ifadelerinizde deneyimlerinizi doğru bir şekilde aktarırsanız arkadan gelen kişiler için de doğru bilgi kaynağı olmuş olur... onun dışında yazdıklarınıza katılıyorum... saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada bir kavram yanlışlığı olduğu kanısındayım zira AVIH ( animal in hold ) uçağın ambarında taşınan canlı hayvanlara verilen isim olup kabinde taşınanlara PETC (pet in cabin) denilir. UA AVIH mi yoksa PETC e mı tahdit getirmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000