19 Nisan 2008, Cumartesi 07:55:08

Unakıtan: "Çalışmalarımız devam ediyor"

Bakan Unakıtan, Kanal 26 Televizyonunda yaptığı açıklamada havaalanı pistinin genişletileceğini, bundan sonra büyük uçakların da Eskişehir'e ineceğini söyledi.
  • İstanbul ve Ankara'ya otobüs ve trenle hızlı ve rahat ulaşıma sahip Eskişehir gerçekten de havaalanını karlı bir şekilde işletebilir mi? Bu gerçekten de Eskişehir için önemli bir gelişme mi yoksa siyasilerin yerel seçim öncesi oy yatırımı mı?
  • Sivil havacılık eğitiminin beşiği olan Anadolu Üniversitesi havaalanında çalışan kontrolör sayısı 3. SHGM en az 8 kontolör olmalı yoksa işletme ruhsatınız iptal edilir demişti ama durumda bir değişme yok. Bu durum bence Airporthaber'ce araştırılmalı. THY'nin haftada 7 güne çıkarmak istediği uçış sayısı kontrolör yetersizliği nedeniyle geri çevirildi. Bu eskişehir sanayisine turizmine ve ticaretine vurulan ağır bir darbedir. İsterseniz paralel pist yapıp 5 km yapın uçağı indirecek kontrolör yok!

Bakan Unakıtan, Kanal 26 Televizyonunda yaptığı açıklamada havaalanı pistinin genişletileceğini, bundan sonra büyük uçakların da Eskişehir'e ineceğini söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Hava Yolları'nın (THY) karşılıklı olarak Eskişehir-İstanbul uçak seferlerinin yapıldığı Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait havaalanı pistinin genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu konuda 17 Nisan'da fizibilite raporunun tamamlandığını kaydeden Unakıtan, "Havaalanı pisti genişletilmesi konusunda burada fizibilite çalışmaları başladı. Bu çalışmalar yaklaşık 1 seneye yakın zaman alıyor. Oradaki arkadaşlara rica ettim. Eskişehir'imizdeki bu işi bir an önce tatbik etmek istiyoruz dedim. Sağolsunlar ayın 17’sinde fizibilite raporunu bitirmişler. Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulacak. Ardından hemen ihale kararı alacağız. Bu konuyu bizzat ben takip ediyorum. Eskişehir havaalanına Belçika'dan da uçak iniyor. Türk Hava Yolları ile de konuştum. Brüksel'den de direkt Eskişehir'e uçacak. Onun çalışmasını yapalım dediler. Pistin dar olması ve bazı cihazların eksik olması nedeniyle Eskişehir havaalanına küçük uçaklar inip kalkıyordu. Şimdi cihazlar alındı, kar küreme makinası ve itfaiye araçlarının siparişleri verildi. Pist de genişletilirse buraya her türlü uçak inebilecek" dedi.

Unakıtan: "Çalışmalarımız devam ediyor"

Yorumlar

Goonie ~ 16 yıl önce
İstanbul ve Ankara'ya otobüs ve trenle hızlı ve rahat ulaşıma sahip Eskişehir gerçekten de havaalanını karlı bir şekilde işletebilir mi? Bu gerçekten de Eskişehir için önemli bir gelişme mi yoksa siyasilerin yerel seçim öncesi oy yatırımı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türker ~ 16 yıl önce
Sivil havacılık eğitiminin beşiği olan Anadolu Üniversitesi havaalanında çalışan kontrolör sayısı 3. SHGM en az 8 kontolör olmalı yoksa işletme ruhsatınız iptal edilir demişti ama durumda bir değişme yok. Bu durum bence Airporthaber'ce araştırılmalı. THY'nin haftada 7 güne çıkarmak istediği uçış sayısı kontrolör yetersizliği nedeniyle geri çevirildi. Bu eskişehir sanayisine turizmine ve ticaretine vurulan ağır bir darbedir. İsterseniz paralel pist yapıp 5 km yapın uçağı indirecek kontrolör yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000