04 Ekim 2011, Salı 07:39:27

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDILAR

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)’nin batmasının ardından Cyprus Airport Services Limited (CAS Ltd)’e aktarılan yaklaşık 110 personelin, dün itibariyle birer hafta olmak üzere ödeneksiz izne çıkarılmaya başlandığı öğrenildi.
  • ULUSLARARASI KALİTE BELGESİ olan İSTANBUL HANDLİNG değilmidir??? ayrıca arkadaslar dışardan bakıldıgındada İstanbul Handling'in daha çalışkan daha istekli iş yaptıgını görüyoruz, bir sivil havacılık yetkilisi olarak bu gözle görülüyor derecede dir... kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz ama şirketler ayagını yorganına göre uzatmazsa sonucu böyle olur. Cas şirketi kthy zihniyetiyle yürüyen bir şirket ve o zihniyetin sonunu gördük... Birkez daha söylüyorum İSTANBUL HANDLİNG VE CAS HİZMET KONUSUNDA KIYASLANAMAZ, BENCE CAS ÇALISANI İŞE TEŞVİK ETMELİ İŞİ SEVEREK YAPTIRMANIN YOLUNU ARAMALI...
  • İstanbul Handling personelini köle gibi gören hakettiğini alamayan diye nitelendiren arkadasa seslenirim, ödeneksiz izin hakettiğini almakmı??? CAS her ay maddi olarak zararla hesap kapatıyor, eger havaş desteği olmasa çoktaaan kilit vurmuştu... iddia adiyorum CAS personelinin çoğu İSTANBUL HANDLİNG tarafından yetersiz görülüp işten çıkarılanlardan oluşur... ARAŞTIRILIRSA BU SOYLEDİĞİMİN GERÇEKLİĞİ GÖRÜLÜR... 3-5 ARKADAS HARİÇ CAS'ta BU İŞİ YAPABİLECEK KAPASİTEDE PERSONEL YOKTUR, BUGÜN CAS'ta ÇALIŞANLARIN %5i İSTANBUL HANDLİNGTE CALIŞMA KAPASİTESİNE SAHİPTİR.
  • lütfen istatistiklere bakarak konuşalım... İSTANBUL HANDLİNG hizmeti mükemmel değilse bile mükemmele yakındır... önemli olan yelek giymek değil yeleği giydirecegin personel bulmaktır... CAS şirketinin kemik personeli İSTANBUL HANDLİNG Kökenlidirdir, eger biraz olsun hizmette kalite varsa onuda bu personelin temelinin İSTANBUL HANDLİNG olmasındandır...
  • YELEK BİLE GIYMEYI BİLMİYENLERE SARI YELEĞİ ÖĞRETTİ CAS. ESORTMANLA UÇAKLARA HİZMET VEREN İŞÇİLER CAS SAYESİNDE UNIFORMA GIYDILER
  • CAS yakında yeni şirketlerle büyümeye devam edecek. Bizi izlemeye devam edin. 2012 yılı CAS yılı olacak. Çok az kaldı sabredin.
  • HANGI ULUSLARARASINDAN BAHSEDIYORSUNKI... ULUSLARARASI HIZMET VERSEYDIN TUM HAVAYOLU SIRKETLERI SENDEN HIZMET ALIRDI. SIZ CAS DA CALISMAYA DEVAM EDEBILIRSINIZ. YENI MUSTERILERMIS GULEYIM BARI.........
  • Hizmet açısından CAS kimseyle kıyaslanmaz. Hem de diğer şirketler gibi personelini köle olarak görmez. Onlara değer verir. Bizler ne olursa olsun CAS da çalışmaya devam edeceğiz. Uluslararası kurallarla çalışanlar her zaman kazanacaktır. Yeni müşterilerle daha da büyüyeceğiz. Biz şirketimizi ve genel müdürümüzü seviyoruz.
  • ISTEN HEPSININ ATILMASINI ISTEYEN ARKADASA ,İSTANBUL HANDLING TE KOLE GIBI CALISIP TA CALISTIGNIN KARSILIGNI ALAMAMAKTANSA ISTEN ATILMA DAHA UYGUNDUR DIYE DUSUNUYORUM
  • BUGÜNE KADAR HAVACILIKLA HİÇ İLGİSİ OLMAMIŞ İNŞAAT MÜHENDİSİ BİR ADAM DEMEK Kİ BU KADAR YAPABİLİYORMUŞ.
  • Sıkmayın canınızı. Yeni havayolları geliyor.
KTHY’den CAS’a aktarılan 110 personelin Ekim ayı içerisinde birer hafta zorunlu ödeneksiz izine çıkarılacağı bildirildi. CAS’ın daimi personelleri ise izne tabi tutulmadı.

CAS yönetimi tarafından 110 personelin birer hafta olmak üzere bir ay içerisinde dönüşümlü izin yapması öngörüldü.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre, izne çıkarılma gerekçesi olarak personele CAS şirketinin mali krizde olduğu söylendi.

CAS’ın mali durumunun kötü olduğu ve personelini ödeyemeyecek durumda olduğunun iddia edildiği bildirilirken, personele bir ayın sonunda izinlerin devam edip etmeyeceği yönünde herhangi bir açıklama yapılmadığı kaydedildi.

SÖZLEŞMEDE İSTENİLDİĞİ AN İZNE ÇIKARILABİLİR MADDESİ VAR
KTHY’den CAS’a aktarılan personelin 3 ayda bir yenilenen sözleşmelerinde, istenildiği an personelin ödeneksiz izne çıkarılabileceği maddesi bulunuyor.

Kıbrıs Türk Hava Yolları ile Havaş’ın yüzde 50 ortaklıkla kurdukları CAS, Ercan Havalimanı’nda Aralık 2008’den itibaren yer hizmetleri veriyor.
Bilindiği üzere, Ercan’a inen havayolu şirketlerinden Pegasus ile Corendon dışındaki diğer havayolu şirketleri CAS’tan hizmet almıyor.

Edinilen bilgiye göre, söz konusu şirketten sadece iki havayolu şirketinin hizmet alması, şirketin mali sıkıntıya düşmesine neden oldu.

Pegasus ile Corendon dışındaki havayolu şirketleri, yer hizmetlerini İstanbul Handling Yer Hizmetleri Ltd. Şirketinden alıyor.

PERSONEL ENDİŞELİ
Pegasus ile Corendon’un kış aylarında uçak seferlerinin azalacağı düşünüldüğünde, şirketin mali durumunun daha da kötüye gitmesinden endişe ediliyor.

CAS personeli konuyla ilgili endişelerini dile getirerek, yaz sezonunun ardından mali sıkıntıya girdiği iddia edilen şirketin, seferlerin azalmasıyla mali durumunun daha da kötü gideceği ve personelin işten durdurulmasının söz konusu olabileceğini kaydettiler.

CAS YÖNETİMİ, BAKAN SANER İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan CAS Yönetim Kurulu’nun bugün konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile görüştüğü öğrenildi.

Görüşmenin ardından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

(Kıbrıs Postası)
ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
ULUSLARARASI KALİTE BELGESİ olan İSTANBUL HANDLİNG değilmidir??? ayrıca arkadaslar dışardan bakıldıgındada İstanbul Handling'in daha çalışkan daha istekli iş yaptıgını görüyoruz, bir sivil havacılık yetkilisi olarak bu gözle görülüyor derecede dir... kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz ama şirketler ayagını yorganına göre uzatmazsa sonucu böyle olur. Cas şirketi kthy zihniyetiyle yürüyen bir şirket ve o zihniyetin sonunu gördük... Birkez daha söylüyorum İSTANBUL HANDLİNG VE CAS HİZMET KONUSUNDA KIYASLANAMAZ, BENCE CAS ÇALISANI İŞE TEŞVİK ETMELİ İŞİ SEVEREK YAPTIRMANIN YOLUNU ARAMALI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İstanbul Handling personelini köle gibi gören hakettiğini alamayan diye nitelendiren arkadasa seslenirim, ödeneksiz izin hakettiğini almakmı??? CAS her ay maddi olarak zararla hesap kapatıyor, eger havaş desteği olmasa çoktaaan kilit vurmuştu... iddia adiyorum CAS personelinin çoğu İSTANBUL HANDLİNG tarafından yetersiz görülüp işten çıkarılanlardan oluşur... ARAŞTIRILIRSA BU SOYLEDİĞİMİN GERÇEKLİĞİ GÖRÜLÜR... 3-5 ARKADAS HARİÇ CAS'ta BU İŞİ YAPABİLECEK KAPASİTEDE PERSONEL YOKTUR, BUGÜN CAS'ta ÇALIŞANLARIN %5i İSTANBUL HANDLİNGTE CALIŞMA KAPASİTESİNE SAHİPTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lütfen istatistiklere bakarak konuşalım... İSTANBUL HANDLİNG hizmeti mükemmel değilse bile mükemmele yakındır... önemli olan yelek giymek değil yeleği giydirecegin personel bulmaktır... CAS şirketinin kemik personeli İSTANBUL HANDLİNG Kökenlidirdir, eger biraz olsun hizmette kalite varsa onuda bu personelin temelinin İSTANBUL HANDLİNG olmasındandır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YELEK BİLE GIYMEYI BİLMİYENLERE SARI YELEĞİ ÖĞRETTİ CAS. ESORTMANLA UÇAKLARA HİZMET VEREN İŞÇİLER CAS SAYESİNDE UNIFORMA GIYDILER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CAS yakında yeni şirketlerle büyümeye devam edecek. Bizi izlemeye devam edin. 2012 yılı CAS yılı olacak. Çok az kaldı sabredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HANGI ULUSLARARASINDAN BAHSEDIYORSUNKI... ULUSLARARASI HIZMET VERSEYDIN TUM HAVAYOLU SIRKETLERI SENDEN HIZMET ALIRDI. SIZ CAS DA CALISMAYA DEVAM EDEBILIRSINIZ. YENI MUSTERILERMIS GULEYIM BARI.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hizmet açısından CAS kimseyle kıyaslanmaz. Hem de diğer şirketler gibi personelini köle olarak görmez. Onlara değer verir. Bizler ne olursa olsun CAS da çalışmaya devam edeceğiz. Uluslararası kurallarla çalışanlar her zaman kazanacaktır. Yeni müşterilerle daha da büyüyeceğiz. Biz şirketimizi ve genel müdürümüzü seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ISTEN HEPSININ ATILMASINI ISTEYEN ARKADASA ,İSTANBUL HANDLING TE KOLE GIBI CALISIP TA CALISTIGNIN KARSILIGNI ALAMAMAKTANSA ISTEN ATILMA DAHA UYGUNDUR DIYE DUSUNUYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BUGÜNE KADAR HAVACILIKLA HİÇ İLGİSİ OLMAMIŞ İNŞAAT MÜHENDİSİ BİR ADAM DEMEK Kİ BU KADAR YAPABİLİYORMUŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sıkmayın canınızı. Yeni havayolları geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000