24 Haziran 2011, Cuma 17:03:13

Uçakta kalp krizi geçirdi, Trabzon'da hayata döndü

35 yaşındaki Asya İstanbullu, uçağın Trabzon'a acil iniş yapmasının ardından kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan başarılı bir by-pass operasyonuyla hayata döndürüldü...
  • BAHSETTİĞİNİZ TÜR BİR HİZMETİ ARZU EDERSENİZ STOCKHOLM RADYODAN ALABİLİYORSUNUZ.ORADAKİ MEDİCAL EXPERT SİZE YARDIMCI OLABİLİR.ANCAK BUNUN İÇİNDE BAKIMLIKALİTELİ BİR HF TELSİZİNİZ OLMALI UÇAKTA.HATTA BİR KALP UZMANINA YA DA BAŞKA BİR UZMANA PHONE PATCH BİLE YAPTIRABİLİRSİNİZ.GERÇEK HAVACILARA SELAMLAR
  • Hasta uçakta ölebilirdi, şansı varmış, genç olmasının da yardımı olmuştur. Uçakta uzman doktor da yoksa, kabin görevlilerinin panik içinde yapmaya çalıştıklarının fazla bir önemi yoktur. Kaptan iyi bir inisiyatif örneği ile Trabzon'a inmesi çok olumludur. O süreçte de hasta kaybedilebilirdi. Yıllardır önerdiğimiz şudur: Kaptan dünyanın neresinde olursa olsun bu gibi durumlarda yer merkezleriyle telsiz iletişimine geçtiğinde, karşısında 24 saat havacılık tıbbını bilen uzman hekimlerden öneri alabilmelidir. Bunun için de büyük hastanelerden birisiyle anlaşma yapılmalı, o hastanenin de bu nitelikte uzman hekimleri olmalıdır...
İstanbul'dan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giderken uçakta kalp krizi geçiren 35 yaşındaki Asya İstanbullu, uçağın Trabzon'a acil iniş yapmasının ardından kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan başarılı bir by-pass operasyonuyla hayata döndürüldü. 
 
İstanbul'da yaşayan elektrik– elektronik mühendisi Asya İstanbullu, geçen pazartesi günü saat 08. 00'de iş seyahati için Bakü'ye gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan THY uçağına bindi. Uçak havalandıktan kısa süre sonra göğsünde ağrı hisseden İstanbullu, kabin ekibine durumuyla ilgili bilgi verdi. İstanbullu'nun tansiyonunu ölçmeye çalışan hostesler, ağrının şiddetlenmesi üzerine kaptan pilotu bilgilendirdi. Yapılan değerlendirme sonucu kaptan pilot hastanın durumunun giderek kötüleşmesi üzerine acil iniş kararı aldı ve uçak 09. 30 sıralarında Trabzon'a acil iniş yaptı. Havalimanı doktoru tarafından ilk muayenesi yapılan Asya İstanbullu, ambulansla acil olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kardiyoloji Servisi'nde yapılan anjiyo sonucunda kalbi besleyen en önemli damarının tıkalı olduğu saptanan Asya İstanbullu, by-pass ameliyatına alındı. Prof. Dr. Ali Civelek ve Yrd. Doç. Dr. Gökalp Altun'un gerçekleştirdiği ameliyat sonucunda iki damarı değiştirilen Asya İstanbullu yoğun bakım servisindeki iki günlük tedavinin ardından normal odaya alındı. 
 
DURUMU İYİ 
 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Kalp – Damar Cerrahisi Bölümü doktorlarından Prof. Dr. Ali Civelek şu bilgileri verdi: 
 
"İstanbul'dan Bakü'ye giderken göğüs ağrısı şikayeti başlamış. Ağrının şiddeti artınca seyahati tamamlayamayacağına karar verilmiş ve uçak acil şekilde Trabzon'a indirilmiş. Ambulansla hastanemize getirildi. Anjiyo yapıldı. Kalbi besleyen en önemli damarın tamamına yakını tıkalıydı. Geçici olarak açtık ancak en uygun tedavinin ameliyat olacağına karar verdik. 3 saat süren ameliyatta iki damarına by-pass yaptık. Şu anda herhangi bir problemi yok. En kısa sürede uçağa bindirip Bakü'ye göndereceğiz. " 
 
'ACİL İNİŞ YAPILMASA ÖLEBİLİRDİ' 
 
Prof. Dr. Ali Civelek, uçağın acil iniş yapmaması halinde ciddi bir hayati tehlikenin ortaya çıkabileceğini kaydederek şöyle dedi: 
 
"Trabzon, İstanbul – Bakü güzergahının neredeyse tam ortasında. Yolculuğa devam etseydi kalp krizi oldukça ilerleyip uçakta dahi hayatını kaybedebilirdi. Ciddi risk vardı. Bakü'ye inmiş olsaydı bile Bakü'nün sağlık hizmetindeki standartları düşünüldüğünde gerekli tedavi tam anlamıyla yapılamayabilirdi. Uçağın acil şekilde Trabzon'a inmesi hastamızın hayatını kurtardı. " 
 
THY VE DOKTORLARA TEŞEKKÜR ETTİ 
 
Asya İstanbullu da, uçak havalandıktan sonra göğsünde ağrı hissettiğini belirterek şunları anlattı: 
 
"Tansiyonumu ölçtüler, acil iniş kararı verdiler. Öncelikle THY ekibine teşekkür ediyorum. Havalimanında ilgili doktor arkadaş ilk tetkikleri yaptı, beni acil olarak buraya sevk etti. Çok başarılı bir ekip çalışmasıyla hayata döndürüldüm. Kritik dönemden geçtim ama sağ olsun doktorlarım ve tüm ekip elinden geleni yaptı. " 
 
Asya İstanbullu, Trabzon'a ilk gelişi olduğunu da ifade ederek, "Kötü bir vesileyle geldik ama böyle bir hastane ve ekibin burada olması büyük şans. Kendimi çok iyi hissediyorum. Doktorum müsaade ederse hemen bile çıkabilirim" diye konuştu.
Uçakta kalp krizi geçirdi, Trabzon'da hayata döndü

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
BAHSETTİĞİNİZ TÜR BİR HİZMETİ ARZU EDERSENİZ STOCKHOLM RADYODAN ALABİLİYORSUNUZ.ORADAKİ MEDİCAL EXPERT SİZE YARDIMCI OLABİLİR.ANCAK BUNUN İÇİNDE BAKIMLIKALİTELİ BİR HF TELSİZİNİZ OLMALI UÇAKTA.HATTA BİR KALP UZMANINA YA DA BAŞKA BİR UZMANA PHONE PATCH BİLE YAPTIRABİLİRSİNİZ.GERÇEK HAVACILARA SELAMLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hasta uçakta ölebilirdi, şansı varmış, genç olmasının da yardımı olmuştur. Uçakta uzman doktor da yoksa, kabin görevlilerinin panik içinde yapmaya çalıştıklarının fazla bir önemi yoktur. Kaptan iyi bir inisiyatif örneği ile Trabzon'a inmesi çok olumludur. O süreçte de hasta kaybedilebilirdi. Yıllardır önerdiğimiz şudur: Kaptan dünyanın neresinde olursa olsun bu gibi durumlarda yer merkezleriyle telsiz iletişimine geçtiğinde, karşısında 24 saat havacılık tıbbını bilen uzman hekimlerden öneri alabilmelidir. Bunun için de büyük hastanelerden birisiyle anlaşma yapılmalı, o hastanenin de bu nitelikte uzman hekimleri olmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000