28 Mart 2008, Cuma 09:30:40

'Uçakta DUMANALTI OLDUK!'

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yurtsan Atakan, THY uçağıyla yaptığı yolculuğu köşesine taşımış ve yolcuların adeta zehirlendiğini dile getirmiş. İşte yazarın köşesi...

Son onbeş günde biri THY ile Barselona’ya, diğeri Delta Havayolları ile New York ve Atlanta üzerinden San Antonio’ya iki yolculuk yaptım.

THY ile yaptığım yolculuğun özellikle 13 Mart’taki dönüş uçuşu tam anlamıyla dumanaltı geçti. Pilot tüm yolculuk boyunca zincirleme sigara içti, bizi de zehirledi.

Pilotlarına sigarayı serbest bırakan THY yolcularına da cep telefonu kullanımını serbest bırakmaya hazırlanıyor. Bu konu bir yıl önce "THY uçakta cep telefonu kullandırtan dünyanın ilk havayolu olacak" iddiasıyla ilk kez gündeme geldiğinde "Eyvah THY görmemişin ilk havayolu mu olacak" diye eleştirmiştim (tinyurl.com/2yjmro). Neyse ki erken davranan başka şirketler oldu, THY görmemişin ilk havayolu olmaktan kurtuldu. Kurtuldu kurtulmasına ya son açıklamalarından anlaşılacağı üzere bu işin peşini bırakmış değiller. Bu son açıklamalarının ardından Hıncal Uluç da, son derece haklı gerekçelerle eleştirdi THY’yi.

Delta dahil ABD’li havayolu şirketlerinde cep telefonu havadayken yasak ama yerde serbest. Kalkışta uçağın kapısı kapanana kadar cep telefonu kullanılabiliyor. İnişte ise uçak piste teker değdirir değdirmez serbest.

Delta’nın İstanbul-New York seferinde yolcuların yarıdan fazlası Türk’tü doğal olarak. Uçak piste teker koyar koymaz öyle bir konuşma uğultusu sardı ki yolcu kabinini, motorların sesini bile bastırdı.

New York-Atlanta, Atlanta-San Antonio, San Antonio-Atlanta ve Atlanta-New York seferlerinde özellikle dikkat ettim. Dört uçuşta da uçak yerdeyken yolcuların neredeyse dörtte üçü cep telefonuyla konuşuyordu ama kimsenin sesi başkalarını rahatsız edecek yükseklikte değildi.

Biz Türk yolcuların, bizim Türk pilotlarımızın sorunu aynı; insanlara saygı nedir bilmemek.

İşin temeli saygıda. Kurallar fasa fiso... Son günlerde kopan yaygaranın da nedeni, bu saygısızlık ortamı değil mi?

Yurtsan Atakan / Hürriyet

'Uçakta DUMANALTI OLDUK!'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000