29 Şubat 2008, Cuma 09:00:11

Uçaklara yolcu aranıyor

Hıristiyanların 4 günlük Paskalya bayramında, Türkiye'ye yaklaşık 10 bin Katolik İspanyol'un gelmesi bekleniyor. Bunun için ilginç kampanyalar düzenleniyor...
Hıristiyanların 4 günlük Paskalya bayramında, Türkiye'ye yaklaşık 10 bin Katolik İspanyol'un gelmesi bekleniyor. Ek sefer olarak konulan uçakların boş dönme riski, fiyatların ucuzlamasına yol açıyor. ETS, 499 Euro'luk Madrit turunu 179 Euro'ya satmaya başladı..

Etstur Yurt Dışı Operasyon Müdürü İbrahim Cenk Okumuş, Avrupalıların Paskalya gibi bayramlarda, yurt dışına tatile çıktıklarını belirterek, bu nedenle yıl boyunca 400-800 Avro arasında olan Barcelona, Roma ve Paris turlarının bu dönem ucuzlaştığını söyledi.

Bu yıl Paskalya talilinin 19-23 Mart günleri arasında olduğunu anımsatan Okumuş, "Paskalya tatilinin" Türk vatandaşları için yarattığı tatil imkanını şöyle açıkladı:

"Bizler için bu Paskalya tatili değil ama bir bahar tatili imkanı. Çünkü, bu dönemde özellikle koyu Katolik İspanyollar Türkiye'yi tercih ediyor, Madrid ve Barselona'dan İstanbul'a tatile geliyorlar. Bu nedenle, normaldeki 2 uçak tarifesi yetmiyor, ilave uçaklar konuyor. O ilave uçaklar İstanbul'a yolcu getirdikten sonra boş gidiyor. Biz de 'Bu uçaklar nasılsa boş gidip, tatil sonunda da boş dönecekler, gelin siz bize bu boş yerleri makul bir fiyata verin bir sıfırdan iyidir' diyoruz.

Böylelikle turun ana maliyeti olan uçak fiyatı ciddi derecede düşürülmüş oluyor ve bu da satış fiyatına yansıyor. Onun için de fiyatlar yarı yarıya veya daha fazla düşüyor.

Bu nedenle, Paskalya dönemi İspanya gibi ülkelere tatile gitmek mali yönden avantajlı. Şubat ayında Madrid'e gitmeye kalktığınızda tur 499 Euro iken, Mart sonunda aynı turu THY uçak bileti, 4 gece otel ve yarım gün şehir turu olmak üzere 179 Euro'ya satıyoruz."

Okumuş, Paskalya tatili döneminde, Türkiye'den 2 bin kişinin İspanya'ya gitmesi beklediklerini belirterek, tatilcileri de şu konularda uyardı:

"İnsanlar ne tur aldıklarına dikkat etsinler. Özellikle kalacakları otel ve yerin merkezde mi uzakta mı olduğu konularda. Bazı turlar çok ucuz ama onlarda da kalacak yer şehrin dışında olabiliyor. Sonuçta, Paskalya ucuz tur ama körü körüne de ucuz değil.

O nedenle tur satın alırken ayrıntılara dikkat etmelerini tavsiye ederim. Bu turlarda en ucuzundan başlayarak farklı kategori ve konum seçenekleri sunulur sizlere, otelin konumunun iyi olmasını istiyorsanız fiyatı biraz daha fazla olan seçeneklere yönelmeniz yerinde olacaktır. Ayrıca, normalin yarı fiyatından da ucuza aldığınız bir tur paketinden beklentilerinizin de çok yüksek olmaması gerekiyor."

İSTANBUL İSPANYOLLARLA DOLACAK

Okumuş, Paskalya'da İspanya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısında "patlama yaşanacağını" belirterek, "Kaba hesapla, sadece Paskalya haftasında Türkiye'ye 10 bin İspanyol bekleniyor. Tüm seneye yaydığınızda pek bir şey ifade etmiyor belki ama 4 gün içinde geleceği için çok ciddi bir rakam. Paskalya dönemindeki bir haftada 40-50 civarı uçak olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İspanyolların Paskalya tatili için özellikle İstanbul'u tercih ettiklerini belirten Okumuş, daha sonra Kapadokya ve İzmir'in ilgi gördüğünü dile getirdi. Okumuş, şöyle konuştu:

"İtalyanlar ise geçen seneki kadar gelmeyecek. Çünkü İstanbul'da oteller doldu, geç kaldılar. Bin tane İtalyan ancak gelecek bu yıl. Fransızlar da Paskalya'da çok fazla yurt dışına çıkmıyor, çıkınca da Fas ve Tunus'u tercih ediyorlar. Bu nedenle, Türkiye'ye gelenler için ilave uçaklara gerek kalmadığından Paris'e turlar da ucuzlayamıyor."

PASKALYA TATİLİNDE TURLAR

Paskalya dönemi olan 19-23 Mart günleri arasında Madrid'e 179 Avro, Porto-Lizbon'a 399 Euro civarında turlar bulunuyor. Ayrıca, 20-24 Mart arasında Barcelona'ya 299 Avrodan başlayan turlar yapılacak.

Bazı ülkelerde, ay takvimi doğrultusunda Mart ya da Nisan ayı içinde Cuma-Pazartesi günleri arasına yayılmış resmi tatil dönemi olan Paskalya, Hz. İsa'nın ölüp tekrar dirilişini simgeliyor ve Hristiyanların Noel'den sonraki en önemli dini bayramı olarak biliniyor.
Uçaklara yolcu aranıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000