06 Ocak 2010, Çarşamba 07:38:54

Uçaklara buzlanmaya karşı kimyasal önlem

Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar buzlanmaya karşı sefer öncesi alkol ve glikozdan oluşan özel bir kimyasalla yıkanmaya başlandı. Havayolu şirketlerinin inisiyatifi ile uygulanan "De-icing" adlı işlemi bu yıl ilk olarak Türk Hava Yolları yaptırdı...
  • Cok yetersiz, ayrica da gereksiz bir haber.Lutfen kaldirin.De-icing motorlara uygulanmaz, aerodinamik aksam diye bir tabir cok amatorce..Ilk defa THY'nin yapmis olmasini yazmanizin mantigini da anlamak imkansiz.Eger insanlari de-icing konusunda bilgilendirecekseniz biraz daha bilincli bir habercilik yapmanizi tavsiye ederim.
  • Bu haberi yazan arkadaş de-icing nedir bir araştırsın, sonra yeniden yazsın. 1.De-icing sıvısı yüksek irtifa buzlanmasını önlemez 2.Motora uygulanmaz 3.Aerodinamik aksam da nedir? Lütfen haber yaparken biraz dikkat.

Yüksek irtifada uçakların buzla kaplanmasını önleyen kimyasal madde; motor, kanat, gövde ve kuyruğa püskürtülüyor. Söz konusu sıvı sayesinde uçağın aerodinamik aksamının buzlanmasının önüne geçilmiş oluyor.

Bu arada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) de uçak seferlerinin aksamaması için apronda personel ve kar temizleme araçlarını hazır bekletiyor. Görevliler, özel bir cihazla zaman zaman pistlerde buzlanma ölçümü yapıyor.

Zaman

Uçaklara buzlanmaya karşı kimyasal önlem

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Cok yetersiz, ayrica da gereksiz bir haber.Lutfen kaldirin.De-icing motorlara uygulanmaz, aerodinamik aksam diye bir tabir cok amatorce..Ilk defa THY'nin yapmis olmasini yazmanizin mantigini da anlamak imkansiz.Eger insanlari de-icing konusunda bilgilendirecekseniz biraz daha bilincli bir habercilik yapmanizi tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu haberi yazan arkadaş de-icing nedir bir araştırsın, sonra yeniden yazsın. 1.De-icing sıvısı yüksek irtifa buzlanmasını önlemez 2.Motora uygulanmaz 3.Aerodinamik aksam da nedir? Lütfen haber yaparken biraz dikkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000