04 Nisan 2013, Perşembe 12:18:16

UÇAKLAR THY’NİN AMA...

Türk Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlattığı uçuşlarda Sunexpress ekipleri görev yapmaya başladı.
  • Valla kardeşim doğru yazmışın. En son ADB / ECN seferi koydular uçaklarda mürettebattan başka yolcu bulamıyorlar. Bir de ercan da tarihi merdivenlerle uçaklara yolcu alıyorlar. Daha eskisi yok muydu ? Tahta merdiven yaptırın bari. Ayıptır ya. Tasarruf da bir yere kadar.
  • doğruyu gözden kaçırmak yanlışı getirir, yanlış doğru olur ve öyle yorumlanır. burada doğruyu aramak yerine ve doğruları konuşmak yerine yanlış üzerinde fikirler üretmek maalesef onlarında istedikleri. eski,yeni,part time,sözleşmeli,kadrolu,teknik,hat,uçucu,yer,habom,tec,taşeron,tgs vs ayırımlarının yapılmasındaki amacın daha fazla kar amacı ile yapıldığını ve bunun küresel kapitalizmin istediği olduğunu ve bu amaca hizmet ettiğini anlamayacak kadar eğer ufkunuz dar ise bekleyin, bir on sene sonra ne hale geleceğinizi görürsünüz, aslında o kadar da beklemeyeceksiniz.
  • Kabine is cikmasin sumbuller calismasin gerisi ne okursa olsun
  • Sanki bunlar Sunex in son çırpınışları gibi. Koyduğu seferlerle bir yere gelemeyen ve marketing özürlü şirketin son günleri.
  • Bu uygulama uzun zamandır yapılıyor. İzmir base'li XQ uçucu tanıdıklarımın hemen hepsi (genellikle Ankara'dan Anadolujet olsa da) ara sıra TK uçuşları gerçekleştiriyor.
  • Vay TK kabinine vay issiz kalacaklar haberleri yok
  • sunexpress bıldıgınız gıbı lufthansa ıle thy ortaklıgı bır sırket. %50 - 50 ortaklık soz konusu ama yakında lufthansa ortaklıktan cekılecek. zaten zarar etmekte sunexpress. lufthansa cekılınce , tek ortak thy olacak ve sunex le anadolujet fırmaları bırlestırılecek.thy anadolujet ıle ıstedıgı lowcost fırmasını kuramadı cunku personeller thy personelıydı ve hepsı sendıkalıydı. ama sımdı sunex ekıplerı sendıkasız, korumasız ve guvencesızler. yanı bıldıgınız thy nın part tıme personelı sutatusunde. toplu ıs sozlesmelerı olmadıgı ıcın, sirket istediği gibi calıstırabılecek. maaslarda , ucus saatlerınde, istirahat saatlerınde istediği sekılde oynamalar yapabılecek. lufthansa bır cekılsın hele ıste o zaman ....
  • Cakma Hansin Havayolu
  • DIŞI SENİ YAKAR, İÇİ DE BENİ YIKAR:))
  • Thy kabin ekibi buna bozuluyor ama sizi yarı maaşınıza sizden daha başarılı operasyon yürütüyor adamlar.. Business le uçuyorsun yine aynı ilgilenen yok, ee kabin amirinin de senin kadar maaşı var sen kimsin de ilgi bekliyorsun.. Hele ekonomi sınıfına yapılan servis ve tutumu saymıyorum bile.. iyi oluyor oh oluyor, bıktık sizin afranızdan tafranızdan yolcu olarak.. Azıcık aldığınız paranın hakkını verseydiniz kimse böyle fırıldaklara girmezdi..

Türk Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığı uçuşlarda THY kokpit ve kabin ekiplerinin yerine Sunexpress ekipleri görev yapıyor. 31 Mart tarihinden itibaren başlatılan uçuşlardan Viyana, Paris (CDG), Amsterdam ve Kiev’e yapılan seferlerde THY uçaklarında Sunexpress ekipleri uçmaya başladı.

Bu uçuşlar için ekiplerini wet lease olarak Türk Hava Yolları’na kiralayan Sunexpress, THY’nin alt markası Anadolujet’teki operasyonunun benzerini bu kez bayrak taşıyıcı için yapmış olacak.

THY ile Sunexpress arasındaki wetlease anlaşması 10 Mart itibariyle başladı. 6 ay süreli anlaşma THY’nin ihtiyacı ve talebi doğrultusunda uzatılabilecek. Anlaşma çerçevesinde kaç Sunexpress çalışanının THY uçaklarında görev yaptığı konusunda bilgi edinilemezken ekiplerin THY standartlarında hizmet kalitesi sunabilmesi için business class eğitimleri dahil birçok konuda ekstra eğitim aldıkları kaydedildi.

GREV ÖNLEMİ Mİ?

Türk Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı uçuşlarda Sunexpress Havayolları’ndan kiraladığı ekiplerle uçmaya başlaması ‘acaba THY’de grev önlemleri mi alınıyor’ şeklinde değerlendirildi ancak yasalar gereği THY uçakları işyeri olarak değerlendirildiği için greve gidilmesi halinde Türk Hava Yolları’nın uçaklarını başka ekiplerle dahi uçurması sözkonusu olamıyor.

©AirportHaber Özel

UÇAKLAR THY’NİN AMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Sanki başlığına ~ 11 yıl önce
Valla kardeşim doğru yazmışın. En son ADB / ECN seferi koydular uçaklarda mürettebattan başka yolcu bulamıyorlar. Bir de ercan da tarihi merdivenlerle uçaklara yolcu alıyorlar. Daha eskisi yok muydu ? Tahta merdiven yaptırın bari. Ayıptır ya. Tasarruf da bir yere kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamak ~ 11 yıl önce
doğruyu gözden kaçırmak yanlışı getirir, yanlış doğru olur ve öyle yorumlanır. burada doğruyu aramak yerine ve doğruları konuşmak yerine yanlış üzerinde fikirler üretmek maalesef onlarında istedikleri. eski,yeni,part time,sözleşmeli,kadrolu,teknik,hat,uçucu,yer,habom,tec,taşeron,tgs vs ayırımlarının yapılmasındaki amacın daha fazla kar amacı ile yapıldığını ve bunun küresel kapitalizmin istediği olduğunu ve bu amaca hizmet ettiğini anlamayacak kadar eğer ufkunuz dar ise bekleyin, bir on sene sonra ne hale geleceğinizi görürsünüz, aslında o kadar da beklemeyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ha ~ 11 yıl önce
Kabine is cikmasin sumbuller calismasin gerisi ne okursa olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 11 yıl önce
Sanki bunlar Sunex in son çırpınışları gibi. Koyduğu seferlerle bir yere gelemeyen ve marketing özürlü şirketin son günleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 11 yıl önce
Sen öyle san.Maliyet denen bir kriter var senin bundan haberin varmı?Yeni birşey değil ki bu?Dünyadan haberin yok.Birde yorum yapıyorsun.Sen sakın SunExpress'ten atılan işe yaramazlardan birisi olmayasın?
HSB ~ 11 yıl önce
Bu uygulama uzun zamandır yapılıyor. İzmir base'li XQ uçucu tanıdıklarımın hemen hepsi (genellikle Ankara'dan Anadolujet olsa da) ara sıra TK uçuşları gerçekleştiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay ~ 11 yıl önce
Vay TK kabinine vay issiz kalacaklar haberleri yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sun ~ 11 yıl önce
sunexpress bıldıgınız gıbı lufthansa ıle thy ortaklıgı bır sırket. %50 - 50 ortaklık soz konusu ama yakında lufthansa ortaklıktan cekılecek. zaten zarar etmekte sunexpress. lufthansa cekılınce , tek ortak thy olacak ve sunex le anadolujet fırmaları bırlestırılecek.thy anadolujet ıle ıstedıgı lowcost fırmasını kuramadı cunku personeller thy personelıydı ve hepsı sendıkalıydı. ama sımdı sunex ekıplerı sendıkasız, korumasız ve guvencesızler. yanı bıldıgınız thy nın part tıme personelı sutatusunde. toplu ıs sozlesmelerı olmadıgı ıcın, sirket istediği gibi calıstırabılecek. maaslarda , ucus saatlerınde, istirahat saatlerınde istediği sekılde oynamalar yapabılecek. lufthansa bır cekılsın hele ıste o zaman ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esittir ~ 11 yıl önce
Cakma Hansin Havayolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 11 yıl önce
DIŞI SENİ YAKAR, İÇİ DE BENİ YIKAR:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKLER ~ 11 yıl önce
Thy kabin ekibi buna bozuluyor ama sizi yarı maaşınıza sizden daha başarılı operasyon yürütüyor adamlar.. Business le uçuyorsun yine aynı ilgilenen yok, ee kabin amirinin de senin kadar maaşı var sen kimsin de ilgi bekliyorsun.. Hele ekonomi sınıfına yapılan servis ve tutumu saymıyorum bile.. iyi oluyor oh oluyor, bıktık sizin afranızdan tafranızdan yolcu olarak.. Azıcık aldığınız paranın hakkını verseydiniz kimse böyle fırıldaklara girmezdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maas ~ 11 yıl önce
halbuki kabin amirinin/memurunun açlıktan nefesi kokmalı, paranla dövebilmelisin onları, 3 kuruş bahşiş alabilmek için dört dönmeliler çevrende, asgari ücretle çalışsınlar yeter...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000