08 Mayıs 2010, Cumartesi 16:16:28

UÇAKLAR BİRBİRİYLE ÇARPIŞTI!

Çorlu Havaalanı'nda THY Uçuş Akademisi'ne ait Cessna tipi uçağa özel bir havacılık okuluna ait uçak arkadan çarptı.
  • genç arkadaşlar aman dikkat edin, taxide yapılan kazalarda sebep ne olursa olsun yüzde yüz pilotaj hatası sayılmaktadır. kazaların çok büyük oranda taxide yaşandığı unutulmasın. taxide heran durabilecek hızı aşmamak lazım, zira aksilik olunca durmak çok zor olur veya kaza kaçınmaz olur. yine taxide önümüzde bulunan uçakla yeterli bir mesafe muhafaza edilmelidir. eksoz gazı, motor veya pervane rüzgarı etkisi dışında kalmalıyız.acil durabilmek için normal fren,emergency brake, reverse,motor stop etmek gerekebilir.ama en iyisi herzaman yavaş taxi yapmak pist,taxiyolu orta çizgisini takip etmektir.kaza geliyorum demez ama önceden gerekli tedbirleri alarak kaza riskini enaza indirebiliriz.böyle günlerde elele olalım.geçmiş olsun.cpt salih keskin
  • Kazayı yaşayan arkadaşlara ve havacılık camiasına geçmiş olsun.Bu tip olayları başka yönlere çekmek çok dogru bir yaklaşım olmaz kanaatindeyim.Her havacının başına gelebilir.Bizlere düşen geçmiş olsun demek diye düşünüyorum.
  • birincisi böyle bir olay hepimizin başına gelebilir fakat sindelin öğrencileri de öğretmenleri de böyle bir durumda nasıl davranacağını bilir kaldı k sindel ile alakası olmayan bu talihsiz olayda pilot arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ileterek kazasız belasız uçuşlar dileriz.
  • biri tk nın 400 bin dolar ödeyip fabrika çıkışı aldığı gül gibi cessna diğeri doğru dürüst bakımı yapılmayan en fazla 40 bin dolar eden 25 yıllık dandik külüstür e bide bu dandik külüstüre 200 saati olan adamı öğretmen pilot die koyarsan yürüyen adam hızı yerine 20 kt ile taksi yapmaya kalkar sonra da hidroliği patlatıp tk nın uçağına çarpar yazık günah
  • Arkadaslar şimdi burada söyle oluyor: Bilindiği üzere her zaman arkadan çarpan sucludur :))) Yoksa trafik kurallariyla mı karıştırdım... Saka bir yana her iki tarafa da gecmis olsun.
  • Taxi de Tarkim in 2 öğrencisi hızlı gelip bekleme noktasında bekliyen THY nin kuyruğuna çarpmış.
  • akademi adıyla bitane özel uçuş okulu yani akademi akademiye çarptı...
  • al sana pilot adayı nerdeymiş acaba uçak akarken....ha birde hidrolik nasıl boşalmış ?
  • Allaha cok sukur pılotlarımızda bırsey yok.Ilk yorum yapan kaptana sasırdım:)Yonetıme ses mı duyurmak ıstıyor.bu tur yerlerde ısım vermek ılgınc geldı:)
  • piste ucak varken iniş e nasıl izin verilmiş yada iniş te uçak varken ucak nasııı piste gir mişş hadi hayırlısı ilginç

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'ne ait Cessna tipi eğitim uçağı, kalkışa hazırlandığı sırada iniş yapan başka bir Cessna tipi uçak piste tutunamayarak arkadan çarptı.

T2 olarak bilinen pist çıkışında fren hidroliği boşalan Cessna tipi uçak, THY Uçuş Akademisi'ne ait uçağın dikey stabilizesine çarptı. Özel bir uçuş akademisine ait olduğu belirtilen uçakta hafif hasar olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından uçakların bakıma alındı.

Olay sırasında uçakta öğrenci pilot mu yoksa öğretmen pilot mu bulunduğu hakkında ise henüz bilgi verilmezken, olayda yaralanan kimse bulunmadığı belirtildi.

©AirportHaber.com

UÇAKLAR BİRBİRİYLE ÇARPIŞTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
genç arkadaşlar aman dikkat edin, taxide yapılan kazalarda sebep ne olursa olsun yüzde yüz pilotaj hatası sayılmaktadır. kazaların çok büyük oranda taxide yaşandığı unutulmasın. taxide heran durabilecek hızı aşmamak lazım, zira aksilik olunca durmak çok zor olur veya kaza kaçınmaz olur. yine taxide önümüzde bulunan uçakla yeterli bir mesafe muhafaza edilmelidir. eksoz gazı, motor veya pervane rüzgarı etkisi dışında kalmalıyız.acil durabilmek için normal fren,emergency brake, reverse,motor stop etmek gerekebilir.ama en iyisi herzaman yavaş taxi yapmak pist,taxiyolu orta çizgisini takip etmektir.kaza geliyorum demez ama önceden gerekli tedbirleri alarak kaza riskini enaza indirebiliriz.böyle günlerde elele olalım.geçmiş olsun.cpt salih keskin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kazayı yaşayan arkadaşlara ve havacılık camiasına geçmiş olsun.Bu tip olayları başka yönlere çekmek çok dogru bir yaklaşım olmaz kanaatindeyim.Her havacının başına gelebilir.Bizlere düşen geçmiş olsun demek diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birincisi böyle bir olay hepimizin başına gelebilir fakat sindelin öğrencileri de öğretmenleri de böyle bir durumda nasıl davranacağını bilir kaldı k sindel ile alakası olmayan bu talihsiz olayda pilot arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ileterek kazasız belasız uçuşlar dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biri tk nın 400 bin dolar ödeyip fabrika çıkışı aldığı gül gibi cessna diğeri doğru dürüst bakımı yapılmayan en fazla 40 bin dolar eden 25 yıllık dandik külüstür e bide bu dandik külüstüre 200 saati olan adamı öğretmen pilot die koyarsan yürüyen adam hızı yerine 20 kt ile taksi yapmaya kalkar sonra da hidroliği patlatıp tk nın uçağına çarpar yazık günah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar şimdi burada söyle oluyor: Bilindiği üzere her zaman arkadan çarpan sucludur :))) Yoksa trafik kurallariyla mı karıştırdım... Saka bir yana her iki tarafa da gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Taxi de Tarkim in 2 öğrencisi hızlı gelip bekleme noktasında bekliyen THY nin kuyruğuna çarpmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akademi adıyla bitane özel uçuş okulu yani akademi akademiye çarptı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
al sana pilot adayı nerdeymiş acaba uçak akarken....ha birde hidrolik nasıl boşalmış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allaha cok sukur pılotlarımızda bırsey yok.Ilk yorum yapan kaptana sasırdım:)Yonetıme ses mı duyurmak ıstıyor.bu tur yerlerde ısım vermek ılgınc geldı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
piste ucak varken iniş e nasıl izin verilmiş yada iniş te uçak varken ucak nasııı piste gir mişş hadi hayırlısı ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000