23 Haziran 2009, Salı 19:37:49

UÇAKLAR AHL'YE İNEMİYOR

Atatürk Havalimanı'ndaki yoğun hava trafiği nedeniyle bazı uçaklar yakıt kritiğine girdi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • diğer söylediklerine değil ama "reserve yakıt" tarifi yaptığın için söyledim.. hoş sen de "reserve'mi final reserve mi net bişi söylemiyorsun ama anlatımın "FINAL RESERVE" dir.. bu yüzden türkiye de airline kapasına kilit vuruldu.... sen yine de bi salim kafayla bahsedilen yeri bi oku..olmadı.. kafası çalışan arkadaşlarınla bi tartış.... dispatch' e de teşekkürler..şu anda daha fazlasını söylemek istemiyorum...
  • THY yeni uçaklar alacağız 100 uçağı daha filoya katacağız diyor. Meydan kapasitesini bırakın yerde uçak koyacak yer yok. 18-36 pistine tam paralel bir pist yapılmadan yeni park sahaları açılmadan hatta yeni bir termial yapılmadan bunlar hayal olur. Havada yakıt ikmali yapıp yolcuları paraşütle evlerine atarlarsa olabilir gerçi. Bu da bir çözüm. SHGM ile DHMİ'den çözüm bekleyenler daha çok beklerler. Uçaklar gelsin inerler demekle bu işler olmyor malesef. Dün önemli bir olay olmadan atlatıldığı için herkes kendini çok şanslı saymalı. Hala diversion fuel minimum fuel tartışılıyor. Bırakın bunları artık. Yapılan hiçbir çalışma yok. Emniyet, güvenlik, düzenlilik gibi havacılığın ilk üç ilkesi ülkemizde yerlerde sürünüyor malesef.
  • tarafsız bakış acısıyla ilk yazdıgınız yorumda ucagın havada yarım saat donup daha sonra yedek meydana gidebilecegi yakıttan bahsetmissiniz, ucakta böyle bir yakıt yoktur,ekstra holding icin aldıyssa olur. o bahsettiginiz yakıt yedek meydana geldikten sonra uzerindeki yarım saat tur atması ve yalnızca ama yalnızca yedek meydan uzerinde tur atacagı yarım saatlik yakıttır, minumum diversion fuele dahildir. DISPATCH
  • İlk önce yapılması gereken ,yıllardır boş ve gereksiz bir şekilde park sahalarını işgal eden uçakları göndermek.A14 apronunda yer açılınca tüm özel uçakları oraya alınması gerekiyor.eğer kapasite sorunu varsa CTOT gönder ,kaldırma uçağı karşı meydandan.bence kapasite sorunu var ama AHL pistinde değil.başka yerde.......
  • sana tamamen katılıyorum.slota ceza yağdıranlar havada bekletilmenin bedelini ödicekler mi....
  • DOSTUM BANA RESERVE YAKITIN NE OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞMA.SEN HALA ORDAMISIN YAA.ÖNCE YAZILANI OKUMAYI ÖĞREN.ANLAMADA PROBLEM OLDUĞU BELLİ.DEDİM Kİ BİR UÇAK YEDEK MEYDANA RESERVE FUELLA DIVERT EDİYORSA BUNU ACİL İNİŞ DİYE ADLANDIRMAYALIM.ZATEN UÇAĞIN YAKIT PLANLAMASI BUNA GÖREDİR DEDİM.UÇAKTA ARIZA VARSA,HASTA VARSA(KALP KRİZİ GİBİ..)O ZAMAN BU SEBEPLE İNİŞE ACİL İNİŞ DENİR DEDİM.ÖNCE YAZILANI GÖZÜNÜZLE OKUYUN LÜTFEN..
  • Dün çalışan hava trafşk kontrolörlerini candan tebrik ediyorum. Bir hava trafik kontrolörü arkadaşıma olayı sordum. Hepsi canla başla çalışmışlar ancak kapasite belli üstüne çıkmak imkansız. Kapasitenin üstünde gelen olunca doğal olarak inemiyor. Dünkü yoğunlukta insanların canını ve malını emanet ettiği hava trafik kontrolörlerine canı gönülden sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İyiki varsınız.
  • slotu yönetenlere duyurun, gecikmelerden dolayı ceza yağdırdıklarında slotu olup hava da bekleyene de bu gecikmenin bedelini ödeyeceklermi?
  • DHMİ Genel Müdürü yılın bürokratıydı galiba di mi!!!

Atatürk Havalimanı yaz aylarının gelmesiyle yoğun günler yaşamaya başladı. Günde ortalama 850-900 uçağın iniş kalkış yaptığı havaalanında akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk yüzünden bazı uçaklar zor anlar yaşadı. Yakıt kritiğine giren Lufthansa, Air France, Hamburg İnternational ve THY uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakıt aldıktan sonra yeniden Atatürk Havalimanı'na geldi.

 

UÇAKLAR AHL'YE İNEMİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
diğer söylediklerine değil ama "reserve yakıt" tarifi yaptığın için söyledim.. hoş sen de "reserve'mi final reserve mi net bişi söylemiyorsun ama anlatımın "FINAL RESERVE" dir.. bu yüzden türkiye de airline kapasına kilit vuruldu.... sen yine de bi salim kafayla bahsedilen yeri bi oku..olmadı.. kafası çalışan arkadaşlarınla bi tartış.... dispatch' e de teşekkürler..şu anda daha fazlasını söylemek istemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY yeni uçaklar alacağız 100 uçağı daha filoya katacağız diyor. Meydan kapasitesini bırakın yerde uçak koyacak yer yok. 18-36 pistine tam paralel bir pist yapılmadan yeni park sahaları açılmadan hatta yeni bir termial yapılmadan bunlar hayal olur. Havada yakıt ikmali yapıp yolcuları paraşütle evlerine atarlarsa olabilir gerçi. Bu da bir çözüm. SHGM ile DHMİ'den çözüm bekleyenler daha çok beklerler. Uçaklar gelsin inerler demekle bu işler olmyor malesef. Dün önemli bir olay olmadan atlatıldığı için herkes kendini çok şanslı saymalı. Hala diversion fuel minimum fuel tartışılıyor. Bırakın bunları artık. Yapılan hiçbir çalışma yok. Emniyet, güvenlik, düzenlilik gibi havacılığın ilk üç ilkesi ülkemizde yerlerde sürünüyor malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tarafsız bakış acısıyla ilk yazdıgınız yorumda ucagın havada yarım saat donup daha sonra yedek meydana gidebilecegi yakıttan bahsetmissiniz, ucakta böyle bir yakıt yoktur,ekstra holding icin aldıyssa olur. o bahsettiginiz yakıt yedek meydana geldikten sonra uzerindeki yarım saat tur atması ve yalnızca ama yalnızca yedek meydan uzerinde tur atacagı yarım saatlik yakıttır, minumum diversion fuele dahildir. DISPATCH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İlk önce yapılması gereken ,yıllardır boş ve gereksiz bir şekilde park sahalarını işgal eden uçakları göndermek.A14 apronunda yer açılınca tüm özel uçakları oraya alınması gerekiyor.eğer kapasite sorunu varsa CTOT gönder ,kaldırma uçağı karşı meydandan.bence kapasite sorunu var ama AHL pistinde değil.başka yerde.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sana tamamen katılıyorum.slota ceza yağdıranlar havada bekletilmenin bedelini ödicekler mi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DOSTUM BANA RESERVE YAKITIN NE OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞMA.SEN HALA ORDAMISIN YAA.ÖNCE YAZILANI OKUMAYI ÖĞREN.ANLAMADA PROBLEM OLDUĞU BELLİ.DEDİM Kİ BİR UÇAK YEDEK MEYDANA RESERVE FUELLA DIVERT EDİYORSA BUNU ACİL İNİŞ DİYE ADLANDIRMAYALIM.ZATEN UÇAĞIN YAKIT PLANLAMASI BUNA GÖREDİR DEDİM.UÇAKTA ARIZA VARSA,HASTA VARSA(KALP KRİZİ GİBİ..)O ZAMAN BU SEBEPLE İNİŞE ACİL İNİŞ DENİR DEDİM.ÖNCE YAZILANI GÖZÜNÜZLE OKUYUN LÜTFEN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dün çalışan hava trafşk kontrolörlerini candan tebrik ediyorum. Bir hava trafik kontrolörü arkadaşıma olayı sordum. Hepsi canla başla çalışmışlar ancak kapasite belli üstüne çıkmak imkansız. Kapasitenin üstünde gelen olunca doğal olarak inemiyor. Dünkü yoğunlukta insanların canını ve malını emanet ettiği hava trafik kontrolörlerine canı gönülden sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İyiki varsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
slotu yönetenlere duyurun, gecikmelerden dolayı ceza yağdırdıklarında slotu olup hava da bekleyene de bu gecikmenin bedelini ödeyeceklermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ Genel Müdürü yılın bürokratıydı galiba di mi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000