16 Mart 2011, Çarşamba 11:38:18

UÇAK MALZEMELERİ YENİDEN DOĞUYOR

THY’nin hizmetten çıkardığı uçak parçalarını alıp modifiye eden Emre Özkul, mutfak, dolap, çekmece, kanat, lastik gibi uçak parçalarından ev ve ofis dekorasyonu yapıyor. Tasarımlarının arasında en ilginci ise uçak kapısından altı kişilik yemek masası...
  • o kapılardaki kanserojen maddeleri nasıl yok etmişler acaba..uçağın kargo kapısı bu uçak cenaze de taşıyor, hayvanda ve her türlü pisliği de...hadi bunları geçtim onun üstündeki sealant kalıntıları,yağlar,boya kalıntıları bunların hepsi kanserojen..
  • 0532-3180442 (Emre Bey) veya 0531-6743624 (Cenap Bey)
  • Haberin sol üst köşesine bakarsanız reklamı görürsünüz. :)
  • bu parlak fikirnini gercege donusduren arkadsn e maili veya ona ulasa bilecemiz herhangi birseyini bilen varmi ? ltfen mesaf adsin airporthabersitesi uzerinden
  • Koltuk hoşuma gitti; almak isterdim.

Muzaffer Emre Özkul (32) Güney sahillerinde yat turizmi yapıyor. Denizin yanı sıra havacılığa da merakı var. Navigator Yatching Air isimli şirketin sahibi. Denizde yat, havadaysa jet kiralıyor. Ama bir süredir uçak malzemeleri satmaya başladı. Uçakları hurda halinde alıyor parçalayıp söküyor sonra da bu parçaları revizyondan geçirip ev ve ofisler için dekorasyon malzemesi üretiyor. Bu ürünleri hem dükkânında hem de internet üzerinden satışa sunuyor.

“Bu işe tesadüfen başladım” diyen Özkul, hurda uçaktan dekor macerasını şöyle anlatıyor: “Bir gün THY Teknik’teki bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim ve sohbet sırasında depolarda kullanılmış koltuklar olduğunu öğrendim. Bu benim için başlangıç oldu. Onlar da hurdaları ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Sonuçta THY Teknik’le anlaştım. Libadiye’de depo tuttum. Sonra da koltukları aldım. Bazıları çok yıpranmıştı. Bunları onarıp, havacılık tutkunlarının hizmetine sundum. Ürünlerim kısa sürede duyuldu ve şimdi birçok kişinin evinde veya ofislerinde bu koltukları görebilirsiniz.

RESTORANLAR DA KULLANIYOR

Ağırlıklı olarak uçak koltuğu satıyoruz. En ilgi görenleriyse first class koltuklar. Hatta bir restoran bu koltukları alıp, mekanını dekore etti. Müşteriler first ve business konforuyla yemeklerini yiyor. Elimizde Boeing737, Airbus A340, Airbus A310, RJ100 ve DC-9’ların parçaları var. Bu koltuklar çok değerli. Yapımında kullanılan parçalar krom, alüminyum gibi değerli malzemeler olduğu için ilgi görüyor. Bazı koltukların içinde altı ayrı motor var. Bu koltuklar elektronik. Hepsi kumandalı koltuklar. En değerlisi ise A 340’ların first class koltukları. Ama aynı uçakların ekonomileri de var. Üçlü, dörtlü ikili plus, üçlü plus dediğimiz tepsili koltuklar da envanterimizde mevcut. Yaptığım iş gerçekten milli servete bir katkı. Atılmayı bekleyen bu değerli ürünleri, emek verip tekrar kullanıma sunuyoruz. Hem biz, hem havacılık tutkunları, hem de uçak şirketleri de kazanıyor. THY’nin yanı sıra diğer havayolu şirketlerinin uçaklarından da parçalar alıyoruz. Bu arada yolcu uçağının first veya business class’ında seyahat edemeyenler bizden koltuk alıp ömür boyu bu koltuklarda sürekli oturuyorlar.”

Muzaffer Emre Özkul ve birlikte çalıştığı Tasha Yashutkina pazarladıkları uçak malzemelerinin fiyatları da şöyle açıklıyorlar:

Koltuklar 350-2400, uçak mutfağı 1600-1900, troyler olarak bilinen servis arabaları 400-500, bar 3500, uçak lastikleri 400, uçak kapısından masa ise 6 bin lira.




(Hürriyet)

UÇAK MALZEMELERİ YENİDEN DOĞUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
o kapılardaki kanserojen maddeleri nasıl yok etmişler acaba..uçağın kargo kapısı bu uçak cenaze de taşıyor, hayvanda ve her türlü pisliği de...hadi bunları geçtim onun üstündeki sealant kalıntıları,yağlar,boya kalıntıları bunların hepsi kanserojen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
0532-3180442 (Emre Bey) veya 0531-6743624 (Cenap Bey)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberin sol üst köşesine bakarsanız reklamı görürsünüz. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu parlak fikirnini gercege donusduren arkadsn e maili veya ona ulasa bilecemiz herhangi birseyini bilen varmi ? ltfen mesaf adsin airporthabersitesi uzerinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Koltuk hoşuma gitti; almak isterdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000