27 Nisan 2009, Pazartesi 08:33:50

Uçak kazalarının davaları ABD'de başlıyor

ABD’de davasını açan avukat Kelly; "100 milyon dolar kazanırız" diyor...
  • Issız bir çölde, her ölünün üstünde uçan "akbaba"lar bulunur!

Isparta'da düşen uçaktan sonra Amsterdam’da düşen Tekirdağ uçağındaki mağdurların da ABD’de davasını açan avukat Kelly, “100 milyon dolar tazminat kazanırız” diyor.

Amsterdam’In Schiphol Havalimanına inmeye çalışırken arızalanıp düşen THY’nin 1951 sayılı Boeing 737-800 model uçağın üretici firması olan Boeing’e dava açmak için İstanbul’a gelen ABD’li avukat Monica Kelly Vatan’a açıklamalarda bulundu. Kelly Amsterdam’daki uçak kazasında oğulları Ulvi Murat Eskin’i kaybeden acılı baba Süleyman Bülent Eskin ve anne Fethiye Feruhe Eskin ile kazadan ağır yaralı olarak kurtulan Osman Bedri Başlılar ve Çağrı Kaya olmak üzere toplam 4 kişiden vekalet aldığını söyledi.

Avukat Kelly, Amsterdam’daki THY kazasına ilişkin olarak ABD’de Boeing firmasına karşı açtıkları davanın Chicago eyalet mahkemesinde 17 Nisan 2009 tarihinde kabul edildiğini, ilk duruşmanın 2 Haziran’da yapılacağını söyledi. Avukat Monica Kelly Isparta ve Amsterdam’daki THY kazalarına ilişkin olarak soruları cevaplandırdı.

İşte Kelly’nin açıklamaları:

Isparta’daki uçak kazası davasının şu anki seyri nedir?

30 Kasım 2007’de Isparta düşen uçağın üretici firmasına kazada ölen 57 kişinin yakınları adına dava açtık. Şu anda bu davada kazada yakınlarını kaybeden 25 müvekkilimiz var. Chicago’daki Illinois Cook Bölge Mahkemesi’nde yürütülen bu dava için yargıç 21 Mayıs 2009 tarihinde iki önemli karar verecek. İlk kararda yargıç Isparta davasının görülmesi için ABD’nin uygun yer olup olmadığına ilişkin kararını açıklayacak. İkinci kararda ise yargıç bugüne kadar davayla ilgili incelenmiş tüm delillerin değerlendirmesine ilişkin kararını açıklayacak.

Ne kadar tazminat istiyorsunuz?

Davayı açarken uçakta hayatını yitirenlerin can kaybı için 5 milyon dolarlık bir tazminat belirlemiştik ancak bu davanın açılması için belirtmemiz gerekli olan miktardı. Şu anda tüm müvekkillerimiz için 100 milyon doların üzerinde tazminat alacağımızı tahmin ediyorum.

Uçak kazalarının davaları ABD'de başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Issız bir çölde, her ölünün üstünde uçan "akbaba"lar bulunur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000