13 Şubat 2010, Cumartesi 08:45:52

Uçak biletleri ucuzlayınca, otobüsçüler iflasın eşiğine geldi!

Uçak biletleri otobüs fiyatlarının da altına düşünce firma sahipleri iflasın eşiğine geldi. Türkiye genelinde 470 firma sahibi 20 Şubat'ta Elazığ'da bir araya gelerek içinde bulundukları durumun değerlendirmesini yapacak.
  • zamanında vatandaşa en sıkıntılar çektirdiklerini hatırlasınlar ondan sonra suçu başkasında arasınlar. 13 saatlik adana - istanbul yolunu daha ucuz olduğu için değil otobüsçülerden çektiklerim için hava yolu ile gidip gelmeye başladım.
  • Zaten yıllarca baskıyla havayolları demiryollarının önünü tıkadılar şimdi uc türkiye uç..Zamana ayak uydurmayan yokolur gider.Otobus firmalarındanda kendini geliştirmeyenler yok olup gidecek.
  • H iç bir otobüs firması pegasus kadar iyi ve kaliteli bir hizmet veremez.Şu anda sabiha gökçen havalimanı pegasusun tekelinde ama ileride tamamen inşallah pegasusun eline geçecek.Thy pegasus'la sabihada boşuna yarışmaya kalkmasın.Pegasus kadar ucuza uçuran başka bir firma yok. Pegasus Airlanes'e sonsuz teşekkürler.
  • > tabiki olumsuz ama gerekliydi birçok arkadaşimiz yorum yapmiş..!!! > mesafenin uzun olması zaman kaybi , > şöförlerin (allahbilir) ortaokul mezenu olması > türkiyemizin karayollarının nekadar güvenli olmasi artı diger trafikdeki sürücülerin nekadar mantıklı ve güvenilir olması sebeblerdir diye düüşünüyorum. >> ücretini öder rötar olabilir , ariza olabilr ama en güvenli havayoludur..!!!
  • bayram da haftasonlarında 3 tane yolcu görünce hemen ayırttığın bileti satarlar 20 saat gidesin bi su istersein dövecek gibi bakar ( örnek sivas huzur ) niye böyle yapıyon deyincede istiyosan binme derler çokta güzel oluyor
  • sigara içen şoförü uyardığımızda efelenen, 'özel araçla git o zaman' repliğini hazır tutan, muavinleri tetikte bekleyen yapının çökmesi için uçağa gerek kalmamalıydı zaten. İyileri ayakta kalmaya devam ediyor ve edecekler.
  • benim arkadas ucuz diye pegasustan bilet aldi, 3 saatlik yoldan 16 saatte rötarla geldi :D
  • pegasus ucuzmu gidin allah aşkına kimi kandırıyosunuz.hiç inandırıcı değil.havacılığın kalitesini pegasus düşürmüştür zaten.şu an pegasus sabihada tekelci gibi olduğundan anadoluda oturan insanlar mecburiyetten biniyolar.thy sabihayı tam eline alsın ondan sonra görürsünüz.thy nin biletleriyle pgs nin bilet fiyatlarını karşılaştırıyorum thy herzaman daha ucuz oluyo ikincisi hem daha ucuz hemde çokkkk kaliteli.pgs ne ucuz nede kalite var.pegasus turizm olmuş.pegasus eskiden pegasustu.şimdi otobüs firması bile pgs den çok daha kaliteli
  • Bir pegasus çalışanı olarak arkadaşı destekliyorum.Pegasus 'un sayesinde thy olsun diğer firmalar olsun bilet fiyatlarını düşürdüler.Bende olsam bu kadar ucuzken gidip otobüsün o kadar yorgunluğunu çekecek halim yok tabiki uçakla seyahat ederim.Pegasusa teşekkürler.
  • otobüsçüleri koruduğumdan değil ancak şöyle bir durum var: uçak biletleri aşırı ucuz ! rekabet filan derken iş iyice ayağa düştü. olay sadece ucuz bilet satıp insanları uçağa çekmek değil, insanları bilinçlendirmek.. hiçbir havacılık altyapısı olmayan bir ülkede milyonlarca insanı sırf bilet ucuz diye havalimanına çekerseniz, bir sürü sıkıntıyı da davet edersiniz.. bizim milletin çok kötü bir özelliği var: bir şeyin fiyatı düştü mü, ona olan saygı da azalır, kurallara uyma da azalır.. sonra boğuşursunuz sırtında çuvalla kontuara gelenlerle, uçaktan iner inmez apronda sigara yakan tiplerle..

Türkiye'de yolcu taşıyan havayolu firmalarının fiyatları düşürerek, rekabet etmesi otobüs firmalarının işlerini düşürdü. Elazığ'da bulunan çok sayıda otobüs firması sefer sayılarını düşürürken iflasın eşiğine geldiklerini belirttiler. Firma sahibi Yüksel Yüce, Türkiye genelinde otobüsçülük sektörünün çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, bu sıkıntıları gidermek için 20 Şubat Cumartesi günü Elazığ'da çok sayıda firma sahibiyle bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Yüce, "Bu toplantıda

Türkiye genelindeki yüzde 70 firmanın Elazığ'da olacağı fikrindeyiz. Bu toplantıda herkes samimi olmak zorunda. Yoksa ekmeğimiz elimizden gidiyor. 36 yıllık bir şirketiz. İstanbul'a 5-6 servis, kış ayında ise 3 servis çalışırdık Şimdi ise bir tek otobüs kaldırabiliyoruz. Şu an Türkiye genelinde Ulaştırma Bakanlığı'ndan belgeli 414 firma çalışıyor. Bu firmaların yüzde 80'ine ulaştık. Bu toplantıya 350 firmanın katılacağın tahmin ediyorum" dedi.

UÇAĞA DA TABAN FİYAT UYGULASIN

Havayolu firmalarının fiyat rekabeti ile her geçen gün zor durumda kaldıklarını söyleyen Yüce, "Her geçen gün zarar ediyoruz. Kan kaybediyor, az yolcu buluyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yüce, "Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus 59 TL'den başlayan fiyatlarla yolcu taşıyor. Biz 75 TL ile ancak yolcu taşıyabiliyoruz. Bizim devletten talebimiz şu olacak, otobüse uygulanan taban fiyat istikrarını uçağa da uygulasın istiyoruz" diye devam etti.

Firma sahibi Fahri Gülnaroğlu ise, "Sefer sayımız yüzde 50 düşmüştür. Daha önce üç İstanbul seferi şu an teke düşmüştür. Ankara servisimiz teke düştü. Uçaklar yüzde 90 bizi etkilemiştir. Uçak benzin fiyatı 850 TL., mazot fiyatı ise 3.250 kuruştur. Bu sorunları toplantıda gündeme getireceğiz" şeklinde konuştu.

Uçak biletleri ucuzlayınca, otobüsçüler iflasın eşiğine geldi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
zamanında vatandaşa en sıkıntılar çektirdiklerini hatırlasınlar ondan sonra suçu başkasında arasınlar. 13 saatlik adana - istanbul yolunu daha ucuz olduğu için değil otobüsçülerden çektiklerim için hava yolu ile gidip gelmeye başladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten yıllarca baskıyla havayolları demiryollarının önünü tıkadılar şimdi uc türkiye uç..Zamana ayak uydurmayan yokolur gider.Otobus firmalarındanda kendini geliştirmeyenler yok olup gidecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
H iç bir otobüs firması pegasus kadar iyi ve kaliteli bir hizmet veremez.Şu anda sabiha gökçen havalimanı pegasusun tekelinde ama ileride tamamen inşallah pegasusun eline geçecek.Thy pegasus'la sabihada boşuna yarışmaya kalkmasın.Pegasus kadar ucuza uçuran başka bir firma yok. Pegasus Airlanes'e sonsuz teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
> tabiki olumsuz ama gerekliydi birçok arkadaşimiz yorum yapmiş..!!! > mesafenin uzun olması zaman kaybi , > şöförlerin (allahbilir) ortaokul mezenu olması > türkiyemizin karayollarının nekadar güvenli olmasi artı diger trafikdeki sürücülerin nekadar mantıklı ve güvenilir olması sebeblerdir diye düüşünüyorum. >> ücretini öder rötar olabilir , ariza olabilr ama en güvenli havayoludur..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bayram da haftasonlarında 3 tane yolcu görünce hemen ayırttığın bileti satarlar 20 saat gidesin bi su istersein dövecek gibi bakar ( örnek sivas huzur ) niye böyle yapıyon deyincede istiyosan binme derler çokta güzel oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sigara içen şoförü uyardığımızda efelenen, 'özel araçla git o zaman' repliğini hazır tutan, muavinleri tetikte bekleyen yapının çökmesi için uçağa gerek kalmamalıydı zaten. İyileri ayakta kalmaya devam ediyor ve edecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim arkadas ucuz diye pegasustan bilet aldi, 3 saatlik yoldan 16 saatte rötarla geldi :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasus ucuzmu gidin allah aşkına kimi kandırıyosunuz.hiç inandırıcı değil.havacılığın kalitesini pegasus düşürmüştür zaten.şu an pegasus sabihada tekelci gibi olduğundan anadoluda oturan insanlar mecburiyetten biniyolar.thy sabihayı tam eline alsın ondan sonra görürsünüz.thy nin biletleriyle pgs nin bilet fiyatlarını karşılaştırıyorum thy herzaman daha ucuz oluyo ikincisi hem daha ucuz hemde çokkkk kaliteli.pgs ne ucuz nede kalite var.pegasus turizm olmuş.pegasus eskiden pegasustu.şimdi otobüs firması bile pgs den çok daha kaliteli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir pegasus çalışanı olarak arkadaşı destekliyorum.Pegasus 'un sayesinde thy olsun diğer firmalar olsun bilet fiyatlarını düşürdüler.Bende olsam bu kadar ucuzken gidip otobüsün o kadar yorgunluğunu çekecek halim yok tabiki uçakla seyahat ederim.Pegasusa teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
otobüsçüleri koruduğumdan değil ancak şöyle bir durum var: uçak biletleri aşırı ucuz ! rekabet filan derken iş iyice ayağa düştü. olay sadece ucuz bilet satıp insanları uçağa çekmek değil, insanları bilinçlendirmek.. hiçbir havacılık altyapısı olmayan bir ülkede milyonlarca insanı sırf bilet ucuz diye havalimanına çekerseniz, bir sürü sıkıntıyı da davet edersiniz.. bizim milletin çok kötü bir özelliği var: bir şeyin fiyatı düştü mü, ona olan saygı da azalır, kurallara uyma da azalır.. sonra boğuşursunuz sırtında çuvalla kontuara gelenlerle, uçaktan iner inmez apronda sigara yakan tiplerle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000