02 Mart 2009, Pazartesi 09:21:56

Uçağın enkazı salı günü kaldırılıyor

Amsterdam'da düşen THY uçağının enkazının Salı günü kaldırılacağı kaydedildi...
  • bir irlandalı firmanın THY için yaptığı wingletler galiba problem yaratmıştı bir yerlerde okumuştum HATIRLAYAN VARSA AÇIKLAYABİLİR Mİ?
  • winglet kompozit malzemeden yapılmıştır.uçlarının kırık olmasının sebebi de strese dayanamamış olmasıdır.ana yapı elemanı graphite spardır.kompozit de olsa her parçanın dayanabileceği bir kuvvet vardır.boeing sayfasında iç kısmını incelerseniz yararlı olur.www.aviationpartnersboeing.comda bilgiler mevcut
  • Evet, bunu konu edinen çok kişi var. Muhtemelen yere vurduktan sonraki sürüklenme esnasında gövdeden kopan parçalar neden olmuştur. Ama tabi bu bir varsayım zira o kısımların en az kanat kadar sağlam imal edildiği ifade ediliyor.
  • Uzun zamandır merakımı cezbeden bir soru aklımı kurcalıyor. Sormadan edemiyorum ve bir bilen varsa açıklama rica ediyorum. Nasıl oldu da iki winglet'in de uçları kırık? halbuki çarpma anında onların temas edeceği bir yer görünmüyor. Bilen bir varsa izah edebilir mi acaba ?

İstanbul'dan Amsterdam'a giden Tekirdağ adlı THY uçağının düşmesi bir çok iddiayı beraberinde getirmişti. Bu nedenle olay yerindeki herşeyi titizlikle kontrol eden yetkililer, her türlü delili kayıt altına alıyor.

Uçağın enkazının ise Salı günü kaldırılacağı öğrenildi.

Uçağın enkazı salı günü kaldırılıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bir irlandalı firmanın THY için yaptığı wingletler galiba problem yaratmıştı bir yerlerde okumuştum HATIRLAYAN VARSA AÇIKLAYABİLİR Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
winglet kompozit malzemeden yapılmıştır.uçlarının kırık olmasının sebebi de strese dayanamamış olmasıdır.ana yapı elemanı graphite spardır.kompozit de olsa her parçanın dayanabileceği bir kuvvet vardır.boeing sayfasında iç kısmını incelerseniz yararlı olur.www.aviationpartnersboeing.comda bilgiler mevcut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet, bunu konu edinen çok kişi var. Muhtemelen yere vurduktan sonraki sürüklenme esnasında gövdeden kopan parçalar neden olmuştur. Ama tabi bu bir varsayım zira o kısımların en az kanat kadar sağlam imal edildiği ifade ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uzun zamandır merakımı cezbeden bir soru aklımı kurcalıyor. Sormadan edemiyorum ve bir bilen varsa açıklama rica ediyorum. Nasıl oldu da iki winglet'in de uçları kırık? halbuki çarpma anında onların temas edeceği bir yer görünmüyor. Bilen bir varsa izah edebilir mi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000