23 Nisan 2008, Çarşamba 02:27:55

Uçağa ilk kez 22 yaşında binmiş...

Bugün uçuşlara başlayacak olan Anadolu Jet'in kokteyline katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Jet'in ruhuna uygun çalışma yapacağını belirterek Uç Türkiye Uç projesinin yeni aşamasında olduğunu kaydetti.

2003 yılında 8 buçuk milyon olan yolcu sayısının 2007 yılında 32 milyona çıktığını ifade eden Yıldırım, 6 Milyon yolcunun ilk defa uçağa bindiğini bildirdi. Yıldırım Türkiye'nin artık uçtuğunu dile getirdi. 185 çocuğun ilk kez uçağa bindirilerek Ankara'ya getirildiğini kaydeden Yıldırım, "Çocuklar siz şanlısınız. Ben ilk kez 22 yaşında uçağa bindim. İyi ki uçakla tanıştınız" dedi.
 
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 61 uçağı entegre ettiklerini belirterek 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. 50'ye yeni yakın uçuş noktası açtıklarını dile getiren Kotil, yolcu sayısının ise 20 milyona çıktığını bildirdi.


Cirolarını 3.7 milyar dolara çıkardıklarını söyleyen Kotil, dünyadaki yolcu payını ise yüzde 1'e yükselttiklerini, havuzda 99 yolcunun olduğunu belirtti. Kotil, 2013'ü 40 milyon yolcu ile kapatmayı hedeflediklerini ifade etti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ise Anadolu Jet'in yılda 650 bin yolcuyu Ankara'dan Anadolu'da 20 noktaya 29-49 YTL arasında uçuracaklarını kaydederek hedeflerinin Ankara'dan 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu belirtti.


Kokteyl öncesinde gazetecilerin uçakta cep telefonu kullanımına ilişkin sorularını yanıtlayan THY Genel Müdürü Kotil, "Rakiplerimiz yaparsa biz de yaparız. Bu bir trend. 2009'da başlayabiliriz. Uçağa baz istasyonu koyacağız. Bir uçakta denemeye başladık. Maliyeti yok. Roaming (yurt dışı fiyatlandırması) olacak. Telekominikasyon Kurumu'ndan izin alınacağı için konuşmaya açmayı düşünmüyoruz. İnsanlar rahatsız olabilir. Sadece mesaj düşünüyoruz" diye konuştu. (ANKA

Uçağa ilk kez 22 yaşında binmiş...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000