13 Eylül 2019, Cuma 14:49:45

TÜRSAB'dan THY çağrı; 'Hakkaniyetli davranın'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Türk Hava Yolları'nın kampanyalı satışlarda uyguladığı yöntemi eleştiren sert bir açıklama yayınladı.
  • Havayolları bilet işini işportaya döktü. Haksızlık en büyük zulümdür.
  • Sevgili Sütçü Beygiri, seyahat acentesinin kazancı vatandaştan değil havayolundan olmaktadır. Bunu yaparken de uçuş öncesi ve sonrasında bütün işlemlerle ilgili muhattap aldığınız bir kişi bulunmaktadır. Beygir gözlüklerini çıkarıp bakmanız doğru olur.
  • Yiyici Türsab avantası kesilince nasılda ağlamaya başlamış müstehaktır size iyi yapıyor thy
  • Tursab çok boş yapmış
  • Önümüzdeki 10 yıl içinde zaten mağaza, komisyoncu bilmemneci, satış ofisleri kalmayacak. Havayolu şirketleri ve diğer taşımacılık sektörlerinde bunu görmeye başlayacağız. Baska sektörlerde bazı şirketler tüm mağazalarını kapatıp çağrı merkezi sistemlerini bile online sisteme geçirdi. Sikayet etmek istediğinizde online sistem üzerinden yazılı olarak kayıt oluşturuyorsunuz.
  • Ben neden acentadan bilet almak durumunda kalayımki?Ucız olan hangisi ise onu tercih ederim.Ben yurt dışı tatillerini bile acentalardan almıyorum bireysel gidiyorum.Yurt içi tatili belki olabilir ama onu bişe karşılaştırmakda fayda var.
  • Yaw tuketici biziz sizde Acente yani ARAVISINIZ araciya gerek olmadan alabiliyorsak ne mutlu iste daha iyi degilmi vatandas icin. Turkiyede hep aracilar kazaniyor zaten
  • Sert açıklama ne demek ? Turizmin lokomotifi durumunda THY. Sayesinde geçiniyorsunuz ve böyle yüksek tondan konuşuyorsunuz. Vatandaş olarak aracılara ödemen paralar yüzünden pahalı bilet almak istemiyoruz. Şirkette aracıya ödeyeceği rakamı düşüp daha ucuza satmak yada gelirinden böyle bir parayı vermek istemiyor. Siz bir öneri getirin yada siz gelirinizden feragat edin. Yen'i havalimanının bütün yükünü, masrafını THY' nin omuzlarına yüklemeyi bırakın
  • Sorsan taksicilere karşı Uberi desteklerler... Burada da aynı durum geçerli. Herkesin elinde akıllı telefon varken THY'nin uygulaması çok ta mantıklı bir hareket... Dünya artık bu yöne doğru gidiyor. Siz hangi yöne gidiyorsunuz?
  • Vatandaş komisyoncunun cebini doldurmak zorunda mı?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Türk Hava Yolları'nın kampanyalı satışlarda uyguladığı yöntemi eleştiren sert bir açıklama yayınladı.

Kampanyada uygulanan indirimlerle acentelerin devre dışı bırakıldığını savunan TÜRSAB, Türk Hava Yolları'nı 'hakkaniyetli' davranmaya davet etti.

TÜRSAB açıklaması:

Türk Hava Yolları’nın mobil platformu ve online mecra üzerinde gerçekleştirdiği satış uygulamalarında ve “Sonbahar promosyonu” adı altında başlattığı kampanyasında en önemli iş ortağı konumundaki seyahat acentalarını devre dışı bırakması kabul edilemez bir yaklaşımdır.

Turizm pazarlamasının can damarını oluşturan seyahat acentaları, ülkemizin en stratejik sektörü olan turizmin her alandaki gelişimi ve ülke ekonomisi için canla başla çalışmaya devam etmektedir. Turizmdeki gelişim için sektördeki tüm paydaşların el ele vermesi ülkemiz turizminin geleceği için önem arz etmektedir.

Söz konusu uygulamalarla hayata geçirilen indirimlerde, seyahat acentalarının kapsam dışında tutulması, tüketiciler nezdinde üyelerimizin “pahalı bilet satan” kurumlar olarak algılanmasına neden olmakta ve alın teriyle çalışan seyahat acentalarının itibarını zedelemektedir. Sadece mobil ve online üzerinden yapılan rezervasyonlarda geçerli indirimler, Anadolu’nun her köşesinde hizmet veren seyahat acentalarımızın müşterilerine bu indirimleri yansıtmasına mani olmakta, tüketici açık bir şekilde mağdur edilmektedir. Haksız rekabetin en acımasız örneği olan bu uygulamalar, THY ile seyahat acentalarının yıllara dayanan iş ortaklığını sarsmakta ve ortaklık anlayışının en temel değerlerine büyük zarar vermektedir.

Doğru olan; tüm promosyon ve kampanya uygulamalarının, seyahat acentalarının müşterilerini de kapsayacak şekilde yapılması, eşit ve adil bir çözüm sağlanmasıdır.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak temsil ettiğimiz yaklaşık 12 bin seyahat acentası adına, Türk Hava Yolları’na, üyelerimize karşı iş ortaklığının gerektirdiği ortak değerleri göz önünde bulundurarak hakkaniyetli ve kapsayıcı bir yaklaşımla hareket etmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrı Anadolu’nun her köşesinden yükselen seyahat acentalarının feryadıdır.

Hepimiz aynı ekmeği bölüşüyoruz. Aynı masada oturup, sorunlarımızı çözme zamanının çoktan geldiğine inanıyoruz. Yurdumuzun dört bir yanında evlerine ekmek götürmek için gecesini gündüzüne katan seyahat acentalarımızın ellerinden bu ekmeklerinin alınmasına göz yummayacağız. THY, derhal yapılan yanlıştan dönmeli ve milli havayolu olarak, milli dağıtım ağı olan seyahat acentalarını rakip değil, iş ortağı olarak görmelidir.

Milli havayolumuzun bundan sonraki süreçte ülke turizmi ve ekonomisinin gelişimi için ortak çıkarlar doğrultusunda seyahat acentaları ile birlikte hareket etmesi en büyük temennimizdir.

THY yönetiminin bu vahim yanlıştan derhal döneceğine inanıyoruz.

TÜRSAB olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin haklarını korumaya ve seyahat acentalarının varlıklarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayacak yaklaşımı sergilemeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

(TÜRSAB)

TÜRSAB'dan THY çağrı; 'Hakkaniyetli davranın'

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

TÜRSAB HAKLI ~ 5 yıl önce
Havayolları bilet işini işportaya döktü. Haksızlık en büyük zulümdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bookingi engelleten türsaba ~ 5 yıl önce
Thy size mi soracak kampanya yaparken
Sütçü Beygirine ~ 5 yıl önce
Sevgili Sütçü Beygiri, seyahat acentesinin kazancı vatandaştan değil havayolundan olmaktadır. Bunu yaparken de uçuş öncesi ve sonrasında bütün işlemlerle ilgili muhattap aldığınız bir kişi bulunmaktadır. Beygir gözlüklerini çıkarıp bakmanız doğru olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 5 yıl önce
Yiyici Türsab avantası kesilince nasılda ağlamaya başlamış müstehaktır size iyi yapıyor thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist rehberi ~ 5 yıl önce
Tursab çok boş yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu son nesil ~ 5 yıl önce
Önümüzdeki 10 yıl içinde zaten mağaza, komisyoncu bilmemneci, satış ofisleri kalmayacak. Havayolu şirketleri ve diğer taşımacılık sektörlerinde bunu görmeye başlayacağız. Baska sektörlerde bazı şirketler tüm mağazalarını kapatıp çağrı merkezi sistemlerini bile online sisteme geçirdi. Sikayet etmek istediğinizde online sistem üzerinden yazılı olarak kayıt oluşturuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acenta ~ 5 yıl önce
Ben neden acentadan bilet almak durumunda kalayımki?Ucız olan hangisi ise onu tercih ederim.Ben yurt dışı tatillerini bile acentalardan almıyorum bireysel gidiyorum.Yurt içi tatili belki olabilir ama onu bişe karşılaştırmakda fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acente Kendine Tuketici demis ~ 5 yıl önce
Yaw tuketici biziz sizde Acente yani ARAVISINIZ araciya gerek olmadan alabiliyorsak ne mutlu iste daha iyi degilmi vatandas icin. Turkiyede hep aracilar kazaniyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl yani ~ 5 yıl önce
Sert açıklama ne demek ? Turizmin lokomotifi durumunda THY. Sayesinde geçiniyorsunuz ve böyle yüksek tondan konuşuyorsunuz. Vatandaş olarak aracılara ödemen paralar yüzünden pahalı bilet almak istemiyoruz. Şirkette aracıya ödeyeceği rakamı düşüp daha ucuza satmak yada gelirinden böyle bir parayı vermek istemiyor. Siz bir öneri getirin yada siz gelirinizden feragat edin. Yen'i havalimanının bütün yükünü, masrafını THY' nin omuzlarına yüklemeyi bırakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 5 yıl önce
Sorsan taksicilere karşı Uberi desteklerler... Burada da aynı durum geçerli. Herkesin elinde akıllı telefon varken THY'nin uygulaması çok ta mantıklı bir hareket... Dünya artık bu yöne doğru gidiyor. Siz hangi yöne gidiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sütçü Beygiri ~ 5 yıl önce
Vatandaş komisyoncunun cebini doldurmak zorunda mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komisyon ~ 5 yıl önce
Kardeş 2007 yılınfan beri komisyon diye birşey yok.Acenteler komisyon almıyorlar.Aracılık yapmıyorlar yani.Dünyanın her yanında da turizm seyahat acentesi mevcuttur.Satış kanallarından birisi de acentelerdir.THY bilet ücretinde yaptığı promosyonu yani indirimli ücreti acenteye sattırmıyor.Sana burada yansıyan birşey yok.Bişet ücreti THY’de 10 TL ise acentede de 10 TL olması gerekir.Sen ister THY’den alırsın,istersen webden,istersen acenteden.Bu haksız rekabettir.Ve tüketicinnin satın alma tercihini zorbaca engellenmesidir.İstediğin dağıtım kanalından biletini al kimseyi acenteden al diye zorlayan yok ki.
Hakkaniyetli Olmak Lazım ~ 5 yıl önce
THY hayırsız bir ortak gibi, yollardır destek gördüğü acenteye sırtını dönmemelidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000