19 Mayıs 2008, Pazartesi 12:30:56

TÜRSAB'dan Jazeera Airways değerlendirmesi

El Cezire Hava Yolları, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelen turistlerin ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacıyla El Cezire Hava Yolları, haftanın üç günü Türkiye'ye tarifeli uçak seferleri başlattı.
  • Hem rekabet hem de Sabiha Gokçen'in gelismesi için guzel bir olay.Hayirli olsun. Fakat Turkiye'de tatil yapmak yabancilar için "ucuz konaklama" demek."Kaliteli servis" degil ne yazik ki. Turist sayisi onemli degil: gelen turistin profili ve tatil anlayisi onemli. Tatil koyunde kaliyor: sabah aksam ye iç dans et yuz uyu.Ne anladim Turkiye'de tatil yapmaktan ki...
  • Bence Bursa tarifeli seferler Bursa hava alanina yapilmali..Sabiha Gökcen hem uzak hemde ulasim yönünden sikintili,Bursa yolculari icin..Oysa yenisehir hava alanindan Sehir merkezine düzenli olarak Bursa belediyesinin otobüsleri mevcut..Bursa nin bu seferlere ihtiyaci ve potansiyeli var,üstelik Yenisehir hava alani cok daha düzenli ve güzel..
  • Teşekkür ederiz. Bizde sizlere iyi uçuşlar dileriz. Saygılar
  • Havayolunun isminin yanlış yazılması havacılık haberleri yayınlayan bir siteye hiç yakışmamış. Biraz daha dikkatli olunması bu siteden haber alan binlerce kişiye yanlış bilgi verilmesini önleyecektir. Ayrıca Jazeera airwayste uçan Türk pilot arkadaşlarımıza da iyi uçuşlar dilerim.
  • Ufak bi düzeltme. Şirketin adı özel bi isim olan Jazeera Havayolları'dır, yada Jazeera Airways. El Cezire değil.

El Cezire Hava Yolları, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelen turistlerin ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldırmak amacıyla El Cezire Hava Yolları, haftanın üç günü Türkiye'ye tarifeli uçak seferleri başlattı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge yönetiminin iki yıl önceki başvurusu ile Kuveyt ve Körfez ülkelerinden Türkiye'ye turistik amaçlı gelen insanların ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için El Cezire Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havaalanı'na sefer düzenliyor.

 
Türsab Güney Marmara eski Başkanı Hasan Erdem, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelen turistlerin yaşadığı en büyük sıkıntının ulaşım olduğunu belirterek, "Türkiye'ye bu ülkelerden hava ulaşımı çok az olduğu için turistler başka ülkeleri tercih ediyor. Buraya yalnızca Türk Hava Yolları sınırlı sayıda tarifeli uçak seferi düzenliyor onlarda çok pahalı oluyordu." dedi. İki yıl önce Kuveyt Sivil Havacılık kurumuna yazı yazarak, vatandaşlarının Türkiye'ye gelişlerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını ilettiklerini anlatan Erdem, "İstanbul'da Atatürk havaalınına gelen Kuveyt vatandaşlarını Bursa'ya getirirken büyük sıkıntı yaşıyorduk. Ayrıca pahalı olan ulaşım ücretlerine yeni ek yükler çıkıyordu. Bu nedenle özellikle yaz aylarında Bursa Yenişehir havaalanına sefer düzenlemelerini istedik. Ancak Kuveyt Hükümeti, yalnızca Türk Hava Yollarından koltkukların yüzde 30'unu satın alarak sefer sayılarının artırılmasını sağladı." diye konuştu.

Bu süre zarfında Türk Hava Yolları'nın yaz aylarında Kuveyt'e haftada 5 sefer düzenlediklerini anlatan Hasan Erdem, şöyle konuştu: "Bu durumda alternatif olmayıp, tekelleşmeden dolayı biletler çok pahalıydı. Ayrıca yer bulamayan gruplar turları iptal edip başka ülkelere gidiyordu. Daha sonra Lübnan ile İsrail arasında ki savaş patlak verince Kuveyt vatandaşları Lübnan'a gitmekten vazgeçince biz harekete geçtik. Lübnanlı turistleri Türkiye'ye getirmek için El Cezire Hava Yolları ile irtibata geçtik. El Cezire Hava Yolları ile irtibata geçerek Kuveyt vatandaşlarının Türkiye'ye ve Bursa'ya gelişlerinde sıkıntı yaşamaması için Bursa Yenişehir Havaalanı'na tarifeli sefer düzenlemelerini istedik. Ancak şirket Bursa Yenişehir Havaalanı yerine Sabiha Gökçen'i tercih etti. 2008 yılının Mart ayından itibaren tarifeli seferlere başladı."

El Cezire'nin de seferlere başlaması ile birlikte rekabet ortamının oluştuğunu belirten Erdem, "Bu seferler Türk Hava Yolları'nın fiyatlarında düşüşe sebep oldu. Çünkü El Cezire promosyonlu fiyatlar uygulamaya başladı. Bu seferlerden sonra 600 dolar civarında olan bilet fiyatları 180 dolara kadar düştü. Bundan önceki yıllarda Türk Hava Yolları tek olduğu için 600 dolara bilet satıyordu, bu da en büyük engellerden biri idi." dedi.

El Cezire'nin Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün Sabiha Gökçen'e tarifeli sefer düzenlediğini aktaran Erdem, "Seferlerden sonra yoğun talepten dolayı yaz dönemine ait biletlerin tamamına yakını satılmış durumda. Bundan önce bahar aylarında hiç turist gelmezdi, seferlerle birlikte Bahar aylarında dahi yoğun bir turist akını var." şeklinde anlattı.

Geçen sene Türkiye'ye Körfez ülkelerinden 35 bin dolayında kişinin geldiği bilgisini veren Erdem, düzenlenen uçak seferlerinin bu sayıyı en az yüzde 15-20 dolayında artıracağını söyledi. Kuveyt'ten yurt dışına tatile gidenlerin sayısının yıllık 600 bini bulduğunu ifade eden Erdem, "Bundan önce Türk Hava Yolları Atatürk hava alanına iniyordu. Kuveyt'ten gelen turistlerin Atatürk Havaalanı'ndan hem uzak hem de şehir trafiğine girdiği için Bursa'ya gelmesi çok zor ve ek bir masraf çıkarıyordu. Ancak şimdi Sabiha Gökçen hem Bursa'ya daha yakın, hem de şehir trafiğine girmeden turistleri getirmemiz mümkün." dedi.

Türsab Güney Marmara eski Başkanı Hasan Erdem, Türkiye'da turizmin önündeki en büyük engelin konaklama sorunu olduğunu belirterek, "Ne kadar turist gelirse gelsin eğer konaklamadan memnun kalmazsa o insanı bir daha getiremezsiniz. Türkiye'de konaklama ücretleri Avrupa standartlarında. Bu da alt yapı ve kapasite olarak AB standartlarından geri olan Türkiye için büyük bir handikap." dedi.

Otel ve pansiyon sahiplerinin de günübirlik düşünmemelerini isteyen Hasan Erdem, sözlerini; "Çünkü turistin konaklamaya bıraktığı bedel ülkeye bırakacağı dövizin yalnızca yüzde 10'u kadar. Yüzde 90 ise dolaylı yollardan para bırakmaktadır. Eğer bu turisti kaçırırsak ülkenin kaybı oluyor." şeklinde noktaladı.

TÜRSAB'dan Jazeera Airways değerlendirmesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Air ~ 16 yıl önce
Hem rekabet hem de Sabiha Gokçen'in gelismesi için guzel bir olay.Hayirli olsun. Fakat Turkiye'de tatil yapmak yabancilar için "ucuz konaklama" demek."Kaliteli servis" degil ne yazik ki. Turist sayisi onemli degil: gelen turistin profili ve tatil anlayisi onemli. Tatil koyunde kaliyor: sabah aksam ye iç dans et yuz uyu.Ne anladim Turkiye'de tatil yapmaktan ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 16 yıl önce
Bence Bursa tarifeli seferler Bursa hava alanina yapilmali..Sabiha Gökcen hem uzak hemde ulasim yönünden sikintili,Bursa yolculari icin..Oysa yenisehir hava alanindan Sehir merkezine düzenli olarak Bursa belediyesinin otobüsleri mevcut..Bursa nin bu seferlere ihtiyaci ve potansiyeli var,üstelik Yenisehir hava alani cok daha düzenli ve güzel..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satyr ~ 16 yıl önce
Teşekkür ederiz. Bizde sizlere iyi uçuşlar dileriz. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain 06 ~ 16 yıl önce
Havayolunun isminin yanlış yazılması havacılık haberleri yayınlayan bir siteye hiç yakışmamış. Biraz daha dikkatli olunması bu siteden haber alan binlerce kişiye yanlış bilgi verilmesini önleyecektir. Ayrıca Jazeera airwayste uçan Türk pilot arkadaşlarımıza da iyi uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satyr ~ 16 yıl önce
Ufak bi düzeltme. Şirketin adı özel bi isim olan Jazeera Havayolları'dır, yada Jazeera Airways. El Cezire değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000