18 Mart 2009, Çarşamba 18:00:53

TURKUAZ'IN UÇAĞI KTHY İÇİN UÇACAK

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), uçuş tarifesine eklenen yeni destinasyonlar ve taleplerin karşılanması amacıyla, Turkuaz Havayolları'ndan uçak kiraladı.
  • hayırlı olsun başarılar dilerim yerine eleştirmek , anlamış değilim.
  • Zaten pilotların uçuş saati çok az = uçaklar yatıyor birde wet leasing le uçak kiralanıyor. İlkokulda okuyan yeğenim sordu neden böle zaten az ucuyosunuz birde ucak kıraladınız dıye ..O bile farketti ...Cevap veremedim tabi.
  • Bir haftadır buradayız ama daha yatmaya fırsat bulamadık uçak günde 8 bacak uçuyor..Burada olmaktanda bu operasyonda yer almaktanda KTHY için uçmaktanda gurur duyuyoruz..Bilmeden yorum yapmak yerine ya bekleyip görmeli çok aceleniz varsa araştırıp doğruyu öğrenmeli..gönülden ve hizmet etmek adına yapılan şeyler alkışlanmalı..
  • kthy uçakları bu saaten sonra hiç boş durmaz.sabiha gökçen hatı çok karlı bir hat.
  • bazı arkadaslar bilmeden atıp tututyor. kthy en verimli oldugu dönemlerden birini yasıyor. yaz dönemine girişte londra hattında her gun en az 2 sefer yapıyor. bu ucakların ercan dan kalkıp geri gelişleri en az 12 saat. bunun dışında bu yıl türkiye hattında kayseri ve sabiha gökçen in de eklenmesi ile türkiye uçuş noktaları 11 e çıkmıştır.dolayısıyle uçak ihtiyacı artacaktır. bu arada kthy de 2 adet 321 var ve bu uçaklar sadece bazı geceler apronda sabah seferini bekler bazı geceler londa hattında uçuş yapar. yani yorumda denildiği gibi pilotlarda keyif yapmıyor. biraz cık olsun havacılık ve turizm haberlerini takip edersek kthy nin giderek gelişen ve büyüyen bir şirket olduğunu anlarız.
  • KTHY nin kendi uçakları haftalardır ercanda yatıyor, airbus pilotları ayda 10 saat ya uçuyor ya uçmuyor, bunun üzerine Turkuaz kiralanmış onlarda yatıyor. Bu çiflik kimin?
  • DEVLET BABA (TÜRKİYE) , KKTC YE BAKTIKCA KTHY YENİ UÇAK TA ALIR EK SEFERLER DE KURAR ARKASINDA DAYISI VAR NE DE OLSA .
  • kthy bu uçagı sabiha gökçen hatında kulanacak.
  • Uçak kiralamadan önce mevcut olan seferlerdeki uçakların doldurulması lazım.Zararına uçtuktan sonra filonun genişlemesi neye yarar.Artan maliyetlere karşıda kısmi özelleştirmelere bir an önce başlanmalı.Yoksa artan personel yüküyle yönetimin işi kolay değil.
  • KTHY'yi tebrik ediyorum.... Başarılarının devamını temenni ederim....

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Airbus 320-200 tipi uçağın, 2007 yılı sonunda üretildiği ve 180’er kişilik koltuk kapasitesi olduğu ve 2 yılı opsiyonlu toplam 3 yıllına wet-lease olarak (ekibiyle birlikte) kiralandı.

TC-TCC kuyruk tescilli uçağın geçtiğimiz Pazartesi günü seferlere başladığı ifade edilirken, ikinci uçak için de görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Kiralanan uçağın seferlere başlamasıyla ilgili olarak, KTHY'nin Cuma günü bir tanıtım kokteyli düzenleneceği de belirtildi.

B737-800 DE GELİYOR

Öte yandan KTHY'nin daha önceden Boeing'e sipariş ettiği yeni Boeing 737-800 tipi uçağın Nisan ayının sonunda filoya katılacağı da gelen bilgiler arasında.

B737-800'ün 180 koltuk kapasiteli uçağın fabrikadan teslim alınarak, KTHY filosuna katılacağı bildirildi.

©AirportHaber.com

TURKUAZ'IN UÇAĞI KTHY İÇİN UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
hayırlı olsun başarılar dilerim yerine eleştirmek , anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zaten pilotların uçuş saati çok az = uçaklar yatıyor birde wet leasing le uçak kiralanıyor. İlkokulda okuyan yeğenim sordu neden böle zaten az ucuyosunuz birde ucak kıraladınız dıye ..O bile farketti ...Cevap veremedim tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir haftadır buradayız ama daha yatmaya fırsat bulamadık uçak günde 8 bacak uçuyor..Burada olmaktanda bu operasyonda yer almaktanda KTHY için uçmaktanda gurur duyuyoruz..Bilmeden yorum yapmak yerine ya bekleyip görmeli çok aceleniz varsa araştırıp doğruyu öğrenmeli..gönülden ve hizmet etmek adına yapılan şeyler alkışlanmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kthy uçakları bu saaten sonra hiç boş durmaz.sabiha gökçen hatı çok karlı bir hat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bazı arkadaslar bilmeden atıp tututyor. kthy en verimli oldugu dönemlerden birini yasıyor. yaz dönemine girişte londra hattında her gun en az 2 sefer yapıyor. bu ucakların ercan dan kalkıp geri gelişleri en az 12 saat. bunun dışında bu yıl türkiye hattında kayseri ve sabiha gökçen in de eklenmesi ile türkiye uçuş noktaları 11 e çıkmıştır.dolayısıyle uçak ihtiyacı artacaktır. bu arada kthy de 2 adet 321 var ve bu uçaklar sadece bazı geceler apronda sabah seferini bekler bazı geceler londa hattında uçuş yapar. yani yorumda denildiği gibi pilotlarda keyif yapmıyor. biraz cık olsun havacılık ve turizm haberlerini takip edersek kthy nin giderek gelişen ve büyüyen bir şirket olduğunu anlarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY nin kendi uçakları haftalardır ercanda yatıyor, airbus pilotları ayda 10 saat ya uçuyor ya uçmuyor, bunun üzerine Turkuaz kiralanmış onlarda yatıyor. Bu çiflik kimin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DEVLET BABA (TÜRKİYE) , KKTC YE BAKTIKCA KTHY YENİ UÇAK TA ALIR EK SEFERLER DE KURAR ARKASINDA DAYISI VAR NE DE OLSA .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kthy bu uçagı sabiha gökçen hatında kulanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçak kiralamadan önce mevcut olan seferlerdeki uçakların doldurulması lazım.Zararına uçtuktan sonra filonun genişlemesi neye yarar.Artan maliyetlere karşıda kısmi özelleştirmelere bir an önce başlanmalı.Yoksa artan personel yüküyle yönetimin işi kolay değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY'yi tebrik ediyorum.... Başarılarının devamını temenni ederim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000