30 Ocak 2013, Çarşamba 13:43:46

'TÜRKİYE UÇUYOR'DA İLK BULUŞMA!

Anadolujet, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleşmesi hedeflenen ekonomik kalkınma için, akıl birliği ve çözüm platformlarına katkı sağlayacak Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ilkini 29 Ocak 2013 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirdi...
  • Neden hakkari, şırnak veya ağrı gibi şehirlerimize böyle ziyaretler de bulunmuyorlar. Neden zengin sehirlerde boyle seyler oluyor. Oralar anadolu değil mi?
  • Eger desteksiz mazereti Anadolujet'ten kaldirabilirse helal olsun...
  • Gaziantep Türkiye'nin gözbebeğidir.
  • ÜST RESİMDEKİLERİN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ARKADAŞLAR! NE GÜZEL DE POZ VERMİŞLER....)))) HELE İBO...BİLEĞİNİN HAKKIYLA GELDİ YA O MAKAMA !!!!
  • LaCahilligimi af buyurum ama, birinci fotografdaki, kiravatsiz, biyiksiz, guler yuzlu(!), vatandas kim? Ben adamin gulusune bayildim, bence THY bir sonraki reklamlarinda Messi ve Kobe yerine bu vatandasi koymasi lazim, kesin youtube'da izleme rekorlarini alt ust eder.
  • şu en baştaki 5 kilo bıyığı olan zat akp den ve dolayısıyla thy den nemalanmayı iyi becerenlerden...temel in kitabını yazar, brifingler verir vs....mazeret yoookkkk götürmeye devammmmm!!!!!

2023’e kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’de, ilk etapta 30 ilde ortalama 10 bin girişimci ve sanayiciye birebir dokunmaya hazırlanan Anadolujet, bu söyleşi dizisi ile Türkiye’deki aile şirketleri ve KOBİ’lere seslendi.

Geride bıraktığımız 2012 yılında pilot çalışmaları yürütülen projenin ilk ayağı için Gaziantep seçildi. 2012 yılında Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 6’ncı şehri olan Gaziantep, 2011 yılına göre ihracatını yüzde 19,3 oranında arttırarak en fazla yükseliş yaşayan il oldu. 2023 hedeflerine ulaşmada kilit öneme sahip olması nedeniyle Gaziantep, bu başarılarından dolayı Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ilk tercihiydi.

TOBB, KOSGEB, TİGEM ve Ekonomist Dergisi’nin desteği, Gaziantepli sanayici ve iş dünyasının katılımı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkıları ve Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde; Şehitkamil Kültür Merkezi’nde yapılan Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın açılış konuşmasında Gaziantepli iş adamlarına seslenen, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Ticari Yardımcısı Abdullah Soner Akkurt “Anadolujet, 2008 yılında Anadolu halkı için uzakları yakın etme hedefiyle yola çıktı. Ve tam 5 yıldır öğrencileri evlerine, KOBİ’leri yeni iş ortaklarına, aileleri birbirlerine, Anadolu’yu Anadolu’ya en hızlı, güvenilir ve ekonomik şekilde ulaştırdık. Halihazırda 18 olan uçak sayımızı, Anadolujet’in 5.yılı olan 2013’te 27 uçak sayına ulaştırmak istiyoruz. Ankara kalkışlı uçuşlarımızda yüzde 52’lik bir artışla, 7 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Anadolulu sanayiciler dünyaya açılan kapının kilit noktasını oluşturuyor. Bugün burada başlattığımız Türkiye Uçuyor Buluşmaları ile amacımız; ülkemizin 2023 hedeflerine az da olsa katkı sağlamak” dedi.

Akkurt’un ardından ise THY Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan’ın moderatörlüğünde “Türkiye Nasıl Uçar” konulu bir panel gerçekleştirildi. Oturumun açılışında bir konuşma yapan Doğan, “Kuruluşundan bu yana Anadolujet ailesi içerisinde yer alıyorum. Anadolu’yu bu aşkla dolaştıkça, Anadolu’nun her bir köşesini ulaşılabilir kıldıkça,  vizyonumuzu her geçen gün daha da genişletiyoruz. Biz uçuş sayımızı arttırıyoruz çünkü siz üretiyorsunuz. Anadolulu girişimcilerimizin uçakları dolduracağını çok iyi biliyoruz” dedi.

Üretkenlik ve ticari kabiliyet’in Gaziantep’in ruhunda mevcut olduğunu dile getiren Doğan, “Tarihte önemli ticari faaliyetlere şahitlik etmiş bu şehrimiz hala çok önemli bir nokta” dedi.

Doğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşinin taraflarından biri de Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu idi. Konukoğlu, “Gaziantep’te halka açık şirket sayısı çok az. Ancak şehrimizin başarısının altında aile şirketleri ve KOBİ’ler yatıyor. Gaziantep’in ihracata yönelmesinin, ticarette başarılı olmasının nedeni genlerinden kaynaklanıyor” dedi. Gaziantep’in, bu yılın Ocak ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında artırdığını anlatan Konukoğlu, “Biz bu şehirde ortak akılla yaşıyor ve birbirimizi destekliyoruz. 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi ve 350 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Şu an itibarıyla 177 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu şehrin 5 milyar 879 milyon dolarlık ihracatı ve 220 bin sigortalı çalışanı var. 2023 hedeflerine ulaşmak bizim için zor değil” dedi.

50 bin kişilik istihdam…

Söyleşinin diğer bir tarafı olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ise “Gaziantep, 2012 yılında 3 milyar 600 milyon kilobayt saat enerji, 6 buçuk milyon ton su, 360 milyon m3 doğal gaz sattı. Şu anda 100 bin kişiyi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki iki ayda beş yeni sanayi bölgesi hayata giriyor. Bu yeni bölgelerimizde 50 bin vatandaşımız iş bulacak” dedi.

Nakıboğlu’nun ardından söz alan PwC Türkiye Aile Şirketi Hizmetleri Direktörü Mehmet Karakurt ise, “Türkiye’de 1980 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Dünyanın 30 ülkesinde aile şirketleri üzerine araştırma yapıyoruz. Türk şirketlerinin yüzde 95’i aile şirketi. Halka Açık şirketlerin yüzde 75’i aile şirketi. GSMH’nın yüzde 75’ini aile şirketleri oluşturuyor. Bu şirketler Türkiye’de ortalama 10 yıl faaliyet gösterebiliyor. Bu süreyi arttırmak için kurumsallaşma tartışılmaz bir önem taşıyor” dedi.

Gaziantep KOSGEB’in başkentidir…

Panelde söz alan KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkez Müdürü Gökhan Doğan, “KOSGEB’in menşei Gaziantep’tir. KOSGEB olarak 2012’de 450 iş adamımızın yurt dışı iş gezisine destek verdik. Tüm şirketlerimize kendilerini geliştirmeleri için 1 milyon TL’ye kadar Ar-Ge ve inovasyon desteği sağlıyoruz. Şirketlerimizin nitelikli ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi için kendilerini geliştirmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye Uçuyor Buluşmalarının destekçisi olan Ekonomist Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu ise “Türkiye 3,5 kat büyüme hedefi koyarken Gaziantep 5 kat büyümeyi hedefliyor. Bu tabii ki de mümkün. Gaziantep’in çok iyi sanayi alt yapısı var. Yeteneği ve üreticiliği var. Kişisel olarak Avrupa’nın yaşanan krizi kolay atlatacağını düşünmüyorum. Bu nedenle uzak doğuya yatırım yapmanın faydalı olacağına inanıyorum. Bugün Çin, 1,7 trilyon dolar ithalat yapıyor. Bundan bir parça almak bizim için muhteşem bir sonuç olur” dedi.

Türkiye Uçuyor Ödülleri sahiplerini buldu

Bu sene beşinci yılını kutlayan Anadolujet, Türkiye Uçuyor Buluşmaları kapsamında gittiği her kentte ülke ekonomisinin büyümesine destek verenlere Türkiye Uçuyor Ödülleri ile teşekkür ediyor.

Gaziantep’teki ilk buluşmada Türkiye Uçuyor Ödülleri de sahiplerini buldu. Törende Gaziantep’ten Ulusal Ekonomiye Katkı Ödülü, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu’na; 2012'nin Gaziantep'ten Atak Yapan Markası Ödülü, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çoban’a; Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Öne Çıkan Kurum Ödülü NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’na; İhracata Katkı Ödülü, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’a; Türkiye’yi Uçuran Altıncı Şehrimiz Ödülü ise Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya takdim edildi. Ödülünün ardından bir konuşan Vali Erdal Ata, “Markalaşmak, kurumsallaşmak ve yüksek teknoloji gerektiren ürünlere yatırım yapılması önemli. Türkiye’de marka araştırması yapılsa ilk akla gelecek marka THY’dir. Bu toplantıyı ilimizde düzenledikleri için kendilerine çok teşekkür ederiz. Gaziantep olarak Cumhuriyetimizin 2023 hedefleri için üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getireceğiz” dedi.

Programda, Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ilkinin Gaziantep’te gerçekleşmesi için en büyük desteği sunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e ve projeye ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na özel teşekkür plaketleri takdim edildi.

'TÜRKİYE UÇUYOR'DA İLK BULUŞMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Dogu ~ 11 yıl önce
Neden hakkari, şırnak veya ağrı gibi şehirlerimize böyle ziyaretler de bulunmuyorlar. Neden zengin sehirlerde boyle seyler oluyor. Oralar anadolu değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mazeret yok ~ 11 yıl önce
Eger desteksiz mazereti Anadolujet'ten kaldirabilirse helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaziantepli ~ 11 yıl önce
Gaziantep Türkiye'nin gözbebeğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEPSİ ~ 11 yıl önce
ÜST RESİMDEKİLERİN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ARKADAŞLAR! NE GÜZEL DE POZ VERMİŞLER....)))) HELE İBO...BİLEĞİNİN HAKKIYLA GELDİ YA O MAKAMA !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzittin Abuzittino ~ 11 yıl önce
LaCahilligimi af buyurum ama, birinci fotografdaki, kiravatsiz, biyiksiz, guler yuzlu(!), vatandas kim? Ben adamin gulusune bayildim, bence THY bir sonraki reklamlarinda Messi ve Kobe yerine bu vatandasi koymasi lazim, kesin youtube'da izleme rekorlarini alt ust eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....)))) ~ 11 yıl önce
kamil koç un muavini o...)))
kimdir bu? ~ 11 yıl önce
walla ben de merak ettim, kim bu karizmatik vatandaş :)
murat ~ 11 yıl önce
O beyefendi mazeret yok isimli eğitimi veren bey, çok başarılı.
mazeret yookkk!! ~ 11 yıl önce
şu en baştaki 5 kilo bıyığı olan zat akp den ve dolayısıyla thy den nemalanmayı iyi becerenlerden...temel in kitabını yazar, brifingler verir vs....mazeret yoookkkk götürmeye devammmmm!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000