26 Temmuz 2009, Pazar 07:50:46

Türk yolcular İtalya'da mahsur kaldı

İstanbul ile İtalya'nın Bari şehri arasında sefer yapan İtalyan havayolu firması Myair'in uçuşları askıya alınınca, firmadan bilet alan Türk yolcular havaalanında mahsur kaldı.
  • low cost havayolları geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir seçenek olacaktır. thy sağlam bir tercih olabilse de bu fiyatlarla ekonomik tatil hayal olurdu. kaldı ki tarifeli uçan pek çok yabancı havayolu da ciddi avantajlar sunabiliyor.
  • bizim hangarda da var bu firmanın bi tane uçağı. şimdi bu firma batınca biz hayrına çalışmış olmayız inşallah.
  • low cost olduğunu bilmiyor muydunuz low alçak demektir hep yabancı tercihiniz ya Türk'ten başka Türk'ün arkadaşı yok

Şirketin uçağıyla İtalya'ya tatile giden Türk turist grubu, dönüş için havalimanına gelince uçuşların durdurulduğunu öğrendi. Yolcular, başka bir uçak bulabilme umuduyla Bari'den Roma'ya geçti. Ancak burada da kendilerine Türkiye'ye sefer yapan diğer şirketlerin ekonomi sınıfında yer olmadığı gerekçesiyle bin 800 Euro'ya business class koltukları önerildi. Bu parayı veremeyen Türk yolcular, 2 gündür Roma Havalimanı'nda bekliyor.

İtalyan Alitalia, Myair'in mağdur ettiği yolculara, 70 Euro'luk promosyon koltuklarında boş yer olması halinde taşıma sözü verdi. Yedek yolcu olarak promosyonlu uçuş listesine dahil edilen Türk yolcular, boş yer çıkması umuduyla havaalanında kalıyor. Türk yolculardan Semih Yıldırım, 2 gündür Roma'da Alitalia'nın yedek yolcu kontenjanından boş koltuk çıkmasını beklediklerini söyledi. Vize sürelerinin de dolmak üzere olduğunu belirten Yıldırım, Myair yüzünden İtalya tatillerinin zehir olduğunu aktardı. ...

Yıldırım, THY'den kendilerine yardımcı olmalarını isterken, "Bundan sonra THY dışında başka yabancı bir havayoluyla uçmayı düşünmüyorum. Tatilimiz zehir oldu." dedi. İtalya'nın 'low cost' olarak adlandırılan ucuz fiyatlı havayolu şirketlerinden Myair'in uçuşları, mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için durduruldu. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İtalya'nın Bari şehrine doğrudan uçuş gerçekleştiriyordu. Myair'in borçlarını ödeyemediği ve mali durumunun da kötü olduğu belirtildi.


Zaman

Türk yolcular İtalya'da mahsur kaldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
low cost havayolları geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir seçenek olacaktır. thy sağlam bir tercih olabilse de bu fiyatlarla ekonomik tatil hayal olurdu. kaldı ki tarifeli uçan pek çok yabancı havayolu da ciddi avantajlar sunabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim hangarda da var bu firmanın bi tane uçağı. şimdi bu firma batınca biz hayrına çalışmış olmayız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
low cost olduğunu bilmiyor muydunuz low alçak demektir hep yabancı tercihiniz ya Türk'ten başka Türk'ün arkadaşı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000