22 Mayıs 2022, Pazar 12:49:45

Türk yemekleri THY ile dünyaya açılıyor

Türk Hava Yolları (THY), asırlardır Anadolu'da pişirilen Türk yemeklerini, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası boyunca yolcularıyla buluşturuyor.
  • Yıllardır yüklenen yemekler aynı. Geniş gövde uçaklarda son sıralarda oturan yolcularımıza ne meze seçeneği kalıyor ne de tatlı. Yazık insanlar o kadar para ödüyor, ama istediği iki seçenekli mezelerden bile yiyemiyor. Dört, beş çeşit tatlıdan en az iki tanesi kalmıyor. Servis ederken, trolley başında utanıyoruz artık. Geçen haber çıktı 240 bin TL’ye business bilet satılmıştı. Düşünün siz o kadar para verin ve seçenek kalmasın. Troll hesapları geçtim. İstediğinizi yazabilirsiniz. Ama kardeşim o kadar para verdikten sonra afedersiniz ama 3 seçenekli sıcak yemeğin hepsini de almak hakkı, mezenin iki çeşidini de tatması haklı, tatlıyı tadıp tadıp bırakması da haklı. Bir yolcunun biletiyle o uçuşu yapan personelin maaşı çıkıyor. Bu kadar kısmak niye?
  • Artık Sağlık Müdürlüğü kokpite, kabine verilen yemeği bir değerlendirsin, aylık hangi besin değerlerimize ihtiyacımız var ona göre yemek çıkarılsın.
  • Iyi bari tavuk ve makarna disinda bisey yeriz
  • Thy do&co dunyanin en iyi ikram firmasidir. Sokakta nihut pilav yiyerek gelsitirmis oldugunuz gurmeliginiz burada ahkam keserek bilemeyin. Yillardir tum dunyada ikramda en iyi sirket secilmistir. Yorum yazmak icin harcadiginiz zamana ve megabaytlere yazik. Herseyi bilmenine gerek yok haddinizi bilin yeter.
  • 2 senedir uçaklarda ayran yok, domates suyu yok. Basltin artik. Kola icmek zorunda miyim? Ya da sekerli meyve sulari???? Ben ayran istiyorum….:
  • Kabin amiri ve purserlara afiyet olsun
  • nimet ama resimdeki yemek ne ya , bunu bide pahalı bilet satılan hindistan rotasına yüklüyolar , adamlara parya muamelesi !
  • DoCo'ya harcanan para haram, yazik. Berbat yemeklere para saciyor Thy, kim yemege bakiyor ucarken? Bosuna buyuk israf
  • Köfte yemekten bıktık ve tadida iğrenç
  • uçakta 10 senedir aynı yemekleri yiyoruz

Türk Hava Yolları (THY), asırlardır Anadolu'da pişirilen Türk yemeklerini, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası boyunca yolcularıyla buluşturuyor.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, tarih boyunca sayısız medeniyetle etkileşim içinde şekillenen Türk yemekleri, dünyanın en lezzetli ikramlarını gökyüzüne taşıyan THY'nin uçuşlarında ve özel yolcu salonlarında yer buluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nda geleneksel lezzetler, ödüllü ikramlarıyla ön plana çıkan THY tarafından da özel etkinliklerle yolculara sunuluyor. Dünyanın en çok ülkesine uçan milli hava yolu, seçili uçuşlarda ve özel yolcu salonlarında yer verdiği Türk Mutfağının seçkin ürünleriyle misafirlerinin Anadolu lezzetlerini daha yakından tanımasına olanak sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk yemeklerini yolcularıyla buluşturmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayrak taşıyıcı olarak kanatlarımızı ülkemizin değerleri için açmaya devam ediyoruz. Asırlardır ana yurdumuz Anadolu'da pişen yemeklerimizi Türk Mutfağı Haftası'nda gökyüzüne taşımanın ve bu lezzetleri 100'den fazla ülkeden gelen yüzbinlerce misafirimiz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Hava Yolları'mız gökyüzünde sunduğu ayrıcalıklı ikramları ile ödüller kazanıyorsa bu başarıda Türk misafirperverliğinden ilham alan hizmet anlayışımızın ve geleneksel lezzetlerimizin önemli bir katkısı var. Bayrak taşıyıcı olarak Türk mutfağının ve lezzetlerinin dünya mutfakları arasındaki bilinirliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz."

İkramlar hazırlanırken kalan malzemeler de değerlendiriliyor

Zengin seçenekleri ile tüm beslenme trendlerine cevap veren ve dünya mutfakları arasında özel yer bulan Türk Mutfağı, Anadolu'nun verimli topraklarında yetişen malzemeler ile sürdürülebilir bir lezzet geleneği sağlıyor. İkramlar hazırlanırken kalan malzemelerin değerlendirilmesiyle ortaya çıkan ayva tatlısı, somata şerbeti gibi ürünler, bu değerli geleneğin devam ettirilmesine örnek olarak gösteriliyor.

Seçili uçuşlardaki ikram menülerinin Türk Mutfağını yansıtan özel lezzetler ile hazırlanması, demirhindi şerbeti ve gül şerbeti ikramında bulunulması, Türk Mutfağı Haftası hakkında bilgi veren menü kartı tasarımı gibi uygulamalarla farklı destinasyonlara seyahat eden yolculara özel etkinlik hakkında bilgi verilerek farkındalık sağlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nda bulunan THY özel yolcu salonunda düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Miami, Washington, Nairobi, Moskova ve Bangkok'ta da Türk Mutfağındaki özel ikramlara ve tanıtımlara yer verilerek farklı kıtalarda Türk Mutfağının kadim tarihi ve eşsiz tarifleri misafirlerle buluşturuluyor.

Türk yemekleri THY ile dünyaya açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Km8 ~ 2 yıl önce
Yıllardır yüklenen yemekler aynı. Geniş gövde uçaklarda son sıralarda oturan yolcularımıza ne meze seçeneği kalıyor ne de tatlı. Yazık insanlar o kadar para ödüyor, ama istediği iki seçenekli mezelerden bile yiyemiyor. Dört, beş çeşit tatlıdan en az iki tanesi kalmıyor. Servis ederken, trolley başında utanıyoruz artık. Geçen haber çıktı 240 bin TL’ye business bilet satılmıştı. Düşünün siz o kadar para verin ve seçenek kalmasın. Troll hesapları geçtim. İstediğinizi yazabilirsiniz. Ama kardeşim o kadar para verdikten sonra afedersiniz ama 3 seçenekli sıcak yemeğin hepsini de almak hakkı, mezenin iki çeşidini de tatması haklı, tatlıyı tadıp tadıp bırakması da haklı. Bir yolcunun biletiyle o uçuşu yapan personelin maaşı çıkıyor. Bu kadar kısmak niye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen ~ 2 yıl önce
yazdiklarinizin noktasina ve virgulune kadar hepsine katiliyorum ancak bunun kararini tamamen havayolu sirketi veriyor.yani catering sirketinin burada karar yetkisi yok hangi yemekten ne kadar yuklenecek diye.hava yolu sirketi hangi yemekten kacar adet ya da kacar gram yuklenecegini kontrat asamasinda belirtir bunun yukumlulukleri vardir.atiyorum 240 gr makarna yuklenecek bunun arti eksi %10 limitleri vardir.diyelim ikram sirketi 240 gr makarna yerine 210 gram makarna yukluyor (havayolu sirketi ikram calisanlari yani kontrati yapanlar yuklemeleri arada sirada kontrol edip ikram sirketine feedback verirler) konuya donelim diyelim makarna eksik yuklendi bir iki defadan bir sey olmaz ama bu sureklilik arz ederse yani anlasmanin alti ve ustu yukleme olursa bunun yaptirimlari var. sonuc olarak basta dedigim gibi neyden ne kadar yuklenecek bunun kararini havayolu sirketi belirler.Ikram sirketi havayolunun kendi sirketi olsa dahi. bunun la ilgili efsane tarzinda bir haber vardir.
birbilen devam ~ 2 yıl önce
30 yil once american airlines 40000 usd kar etmistir bir yilda sadece salatalardan 1 adet zeytin keserek. Ikramin fazla yuklenmeside ayri bir sorun ekstra yuk ekstra yakit maliyeti demek. Saygilar
Purser ~ 2 yıl önce
Artık Sağlık Müdürlüğü kokpite, kabine verilen yemeği bir değerlendirsin, aylık hangi besin değerlerimize ihtiyacımız var ona göre yemek çıkarılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chef ~ 2 yıl önce
gerci sizin icin farketmiyor sonucta bc troleyine yuklenen her seyden yiyorsunuz:)
Chef’e cevap ~ 2 yıl önce
Shahaha yazık sen yiyemiyormusun ? Hadi ekip yemek yiyor peki şeflerin yolcu için yüklenen bc çantaları cebe indirmeleri , losyonları alıp alıp götürmeler ve daha neler bunlara niye değinmiyorsun ??? Ahaha sizi yine yol verseler ya boş masrafsınız şirkete ..
CHEFE CEVAP A CVP ~ 2 yıl önce
sizde doco malzemeleriyle ceyiz duzen kedi sahibi purserlardansiniz sanirim. bu arada ucak bosaldiginda evet amenity kitlerden losyon aliniyor
Cpt ~ 2 yıl önce
Iyi bari tavuk ve makarna disinda bisey yeriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 2 yıl önce
Thy do&co dunyanin en iyi ikram firmasidir. Sokakta nihut pilav yiyerek gelsitirmis oldugunuz gurmeliginiz burada ahkam keserek bilemeyin. Yillardir tum dunyada ikramda en iyi sirket secilmistir. Yorum yazmak icin harcadiginiz zamana ve megabaytlere yazik. Herseyi bilmenine gerek yok haddinizi bilin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hihi :) ~ 2 yıl önce
Bir başlangıç tabağı var dometes peynir dometes peynir şeklinde gidiyor. Evet en iyi en gurme :)
Ayran ~ 2 yıl önce
2 senedir uçaklarda ayran yok, domates suyu yok. Basltin artik. Kola icmek zorunda miyim? Ya da sekerli meyve sulari???? Ben ayran istiyorum….:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alman Hans ~ 2 yıl önce
Meyve suyu içmek istemiyorsan fransız şarabı iç. Fransayı güzel temsil etmek gerek. Sağolsun TÜRK hava yolları türk içeceği yerine fransızın şarabını sunuyor yolcularına. Kim bilir ne kadar maliyeti var bu işin.
A350-900 ~ 2 yıl önce
Kabin amiri ve purserlara afiyet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 2 yıl önce
nimet ama resimdeki yemek ne ya , bunu bide pahalı bilet satılan hindistan rotasına yüklüyolar , adamlara parya muamelesi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 2 yıl önce
Sen yeme yemekteyiz jürisi!
trt ~ 2 yıl önce
DoCo'ya harcanan para haram, yazik. Berbat yemeklere para saciyor Thy, kim yemege bakiyor ucarken? Bosuna buyuk israf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport ~ 2 yıl önce
Thy diğer havayollarından ayıran en temel faktör yemekleridir sizin gibi kendini profesör zanneden cahiller yüzünden malesef fakir bir ülke olduk artık ülkenin yakasından düşün be kardeşim her haberin her şeyin altında senin gibi cahillerin yorumu var
Haha ~ 2 yıl önce
Hiç uçağa bindinmi sen
Alper ~ 2 yıl önce
Ne biliyon da ne konusuyon?
Xxx ~ 2 yıl önce
Köfte yemekten bıktık ve tadida iğrenç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 2 yıl önce
uçakta 10 senedir aynı yemekleri yiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000