03 Mart 2009, Salı 08:44:54

Türk Sivil Havacılığı'nı sıcak bir yaz bekliyor

THY uçağının Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte düşmesi sonrası Avrupa’daki dikkatlerin tekrar Türk Havayolu şirketlerinin üzerine çevrilmesine yol açtı.
  • KLM in karıştığı yüzyılın kazasının 9 bölüm halinde deşifresi... http://www.youtube.com/watch?v=qa4dr6NoWJc
  • Üstelik o korkunç kazanın olmasının neredeyse tek sebebi KLM uçağının kaptanıydı...
  • TÜRK sivil havacılığıda KLMyi sorsun en ölümcül kazalarda onların imzası ar önce kendilerine baksınlar
  • klm in yaptıgı dunyanın en ölümcül kazaları listesinde 1 numarada oldugunu avrupalı arkadaslar hatırlatırım

THY kazasıyla ilgili Avrupa Hava Yolları Birliği, Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı ve Avrupa Sivil Havacılık Örgütü yetkilileriyle yapılan görüşmelerden çıkan sonuç,'' Türk Hava Yolu Şirketlerinin Avrupa’ya yapacakları uçuşta daha sıkı bir denetim altına alınacağı'' oldu.

Uzmanlar,''kaza yapma oranları bakımından istatiksel olarak Türk Hava Yolu Şirketlerinin kötü durumda olduğuna dikkati çekerlerken maalesef Avrupa’da en fazla kaza yapan havayolu şirketleri içinde Türk şirketleri de yer alıyor'' diye konuştular.

THY kazası sonrası Avrupa ülkelerinin Türk şirketlerini daha fazla mercek altına almalarının normal olduğunu belirten uzmanlar sonuçta uçak kazaları hangi sebebden olursa olsun bunun sonuçları olacağına işaret ettiler.

Uzmanlar Türk Havayolu Şirketlerinin uçuş personeli eğitimi ve teknik bakıma çok büyük önem vermesi gerektiğini vurgularlarken uçuş güvenliğinin havacılık sektöründe olmazsa olma kural olduğunu hatırlattılar.

Türk Hava Yolu Şirketlerinin uçuş güvenliğini daha fazla ön plana alması gerektiğinin altını çizen uzmanlar uçuş personeli eğitimi ve teknik bakım ünitelerinin günün koşullarına uyarlanmasının önemine işaret ettiler.

Uzmanlar THY kazasını inceleme heyetine Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı'ndan ilgili birimlerin de dâhil olmasının AB’nin sorunu yakından izlediğinin de bir kanıtı olduğunu ifade ettiler.

Avrupa Ortak Hava Sahası ( hava sahasının kapasite ve güvenlik ihtiyacı için kontrol altına alınmasını, Avrupa hava trafik kontrol sisteminin bütünüyle yenilenmesini içeriyor) ile ilgili Avrupa Komisyonu tarafından yapılan çalışmanın kısa sürede tüm AB genelinde hayata geçirileceğine işaret eden uzmanlar söz konusu uygulamanın havayolu güvenlik şartlarını üst düzeye çıkaracağını bildirdiler.


(ABhaber)

Türk Sivil Havacılığı'nı sıcak bir yaz bekliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
KLM in karıştığı yüzyılın kazasının 9 bölüm halinde deşifresi... http://www.youtube.com/watch?v=qa4dr6NoWJc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Üstelik o korkunç kazanın olmasının neredeyse tek sebebi KLM uçağının kaptanıydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TÜRK sivil havacılığıda KLMyi sorsun en ölümcül kazalarda onların imzası ar önce kendilerine baksınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
klm in yaptıgı dunyanın en ölümcül kazaları listesinde 1 numarada oldugunu avrupalı arkadaslar hatırlatırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000