04 Kasım 2013, Pazartesi 14:45:12

TÜRK PİLOT A380 KOKPİTİNDE !

Türk Hava Yolları'ndan (THY) emekli olan kaptan pilot Turhan Özler, Airbus 380 tipi uçağının simülatöründe uçuş yapmak üzere Airbus'tan davet aldı. Bir saat 50 dakika başarıyla sanal uçuş yapan Özler, THY kaptan pilotlarının 16 saat bu uçağın simülatör eğitimini alarak dev yolcu uçağını kullanabileceğini söyledi.
  • En iyi pilot en uzun yaşayandır kaptanım, yolunuz açık gönlünüz rahat olsun. Tebrik ederim sizi hala içinizde uçma sevinci. Hayırlı emeklilikler. Ve siz bakmayın sizi kıskananları.... İçlerinde kalmış ne yapsınlar
  • Bu guzel jestlerin devamını diliyoruz, saygıdeğer hocama da iyi emeklilikler diliyorum.
  • Dostum zaten Airbus a seslenmek için öyle yazmıştım.Airbus ın bizim gençlerimize şans verme olasılığını bile sevdim.Airbus daveti üzerine !
  • Line Check'te bile adam horluyor diyen arkadaşa: Ufak at da civcivler yesin; Line check'de sivil havacılık kuralları gereği examiner jump seat'de oturuyor ve sen de sağ veya sol sandalyede kontrol heyecanını yanındaki diğer kalifiye kişi ile beraber uçtuğunu zannederek yaşıyorsun. İçeride 3 kişinin olduğu bir ortamda nasıl horlanır anlat da dinleyelim astronot kardeş!
  • arkadaslar thy ekibi diyor da:) ben ne kaptanlar biliyorum ucuslarda uyuyan. line checkte bile adam yanımda horluyor . olayı soyleyim davet falan gelmedi:)
  • Haber yanlış,THY ye teklif geliyor THY de Özler kaptanı gönderiyor.Yüzlerce emekli olan saygıdeğer kaptanımız varken Özler kaptanın farkı ne pardon?Yanlış yönlendirmeyin kimseyi,Airbus teklif felan yapmadı kimseye özel olarak...Airbus 380 almak ister misiniz konu başlığı altında,dilerseniz 340 filonuzdan bir kaptan gönderin denesin ve deneyimlerini sizinle paylaşsın diyor,THY uçucu ekipten birini seçmektense emekli olmuş uçmayan kaptanı seçiyorki 340 lar boş kalmasın :)) olay bu
  • Hocam hayırlı olsun. Uzun süre bu şirket için emek verenler İçin böyle jestlerin devamını bekliyoruz
  • A380 similatörü saati 500 Euro bastıran herkes uçabilir.Yeterki geçerli tip işli pilot lisansın olsun.Birde boş slot bulunabilsin.
  • SK ya Güzel kardeşim THY göndermiş demiyor hbr,dikkatli oku ltf. Umarım uçucu değilsindir,yazanı bile anlamamışsın da:)
  • Ne kinliymiş millet ben anlamadım bir okuyucu olarak. Herkes kusmuş... Ülkemiz şartlarında emekli olabilen kişileri tebrik etmek gerekli,emekli olmadanda çok konuşmamalı diye düşünüyorum

Türk Hava Yolları'ndan (THY) emekli olan kaptan pilot Turhan Özler, Airbus 380 tipi uçağının simülatöründe uçuş yapmak üzere Airbus'tan davet aldı. Bir saat 50 dakika başarıyla sanal uçuş yapan Özler, THY kaptan pilotlarının 16 saat bu uçağın simülatör eğitimini alarak dev yolcu uçağını kullanabileceğini söyledi.

Türk Hava Yolları'nın kaptan pilotlarından Turhan Özler (63) geçtiğimiz ay 43 yıllık aktif uçuculuk hayatına noktayı koymuştu. THY'nin Airbus tipi uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapan Özler'e Airbus, bir jest yaparak dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus 380 pilotların eğitiminde kullandığı 380 simülatöründe uçuş yapması için Fransa'ya davet etti. Fransa'nın Toulouse kentindeki Airbus teknik merkezinde kokpit ortamını bire bir yansıtan dev uçağın simülatör koltuğuna oturan Özler, bir saat 50 dakika hiç zorlanmadan sanal bir uçuş gerçekleştirdi. Sol koltukta oturan Özler kaptan, yaptığı sanal uçuşta her türlü olumsuzluğu da başarıyla atlattı. 380 simülatöründe Toulouse-İstanbul uçuşunu yapan Özler, "Yanımda bir öğretmen pilot eşliğinde uçuş yaptım. Biz THY pilotuyuz. THY'nin eğitim altyapısı da çok kuvvetlidir. Hem Airbus 330, hem de Airbus 340 tipi uçaklarda pilotlarımıza THY çok iyi eğitim veriyor. Bu pilotlarımız kısa bir eğitimle bu uçaklara çok rahatlıkla intibak sağlar. Yani 380 uçurmak için kaptanlarımızın simülatörde 4 sorti yapmasının yani 16 saat uçmasının yeterli olacağını düşünüyorum. 380 müthiş bir uçak. Yani insan bu uçağın kokpitini görünce şaşırıyor” dedi.

SİMÜLATÖR NEDİR?

Uçağın kokpitiyle bire bir aynı sistemlere sahip bir kabinden oluşan simülatörde pilotlar, her türlü şarta göre sanal uçuş yaparak eğitim yapıyor. Pilotların koltuklarının arkasındaki öğretmen pilot için uçuş sistemlerine müdahale edeceği kumanda sistemi bulunuyor. Pilotların uçuş eğitimlerinin önemli bir kısmı simülatörlerde yapılıyor. Pilotların eğitim gördüğü simülatör, uçaktaki kokpitin bir benzerinin alt kısmına hidrolik ayakların konulmasıyla oluşuyor. Pilotlar, uçuşlarında yaşamayacakları maksimum sorunlarla karşılaşıyor ve en kötü meteorolojik şartlarda dünyanın en riskli havalimanlarına iniş ve kalkış yapabiliyor.

TÜRK PİLOT A380 KOKPİTİNDE !

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

herkes yalan ~ 10 yıl önce
En iyi pilot en uzun yaşayandır kaptanım, yolunuz açık gönlünüz rahat olsun. Tebrik ederim sizi hala içinizde uçma sevinci. Hayırlı emeklilikler. Ve siz bakmayın sizi kıskananları.... İçlerinde kalmış ne yapsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jest ~ 10 yıl önce
Bu guzel jestlerin devamını diliyoruz, saygıdeğer hocama da iyi emeklilikler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dostum zaten Airbus a seslenmek için öyle yazmıştım.Airbus ın bizim gençlerimize şans verme olasılığını bile sevdim.Airbus daveti üzerine !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Line Check'te bile adam horluyor diyen arkadaşa: Ufak at da civcivler yesin; Line check'de sivil havacılık kuralları gereği examiner jump seat'de oturuyor ve sen de sağ veya sol sandalyede kontrol heyecanını yanındaki diğer kalifiye kişi ile beraber uçtuğunu zannederek yaşıyorsun. İçeride 3 kişinin olduğu bir ortamda nasıl horlanır anlat da dinleyelim astronot kardeş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan haber ~ 10 yıl önce
arkadaslar thy ekibi diyor da:) ben ne kaptanlar biliyorum ucuslarda uyuyan. line checkte bile adam yanımda horluyor . olayı soyleyim davet falan gelmedi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 10 yıl önce
davetler senden mi geçiyor da haberimiz yok valla, haset vatandaş seni:)
THY PİLOT ~ 10 yıl önce
Haber yanlış,THY ye teklif geliyor THY de Özler kaptanı gönderiyor.Yüzlerce emekli olan saygıdeğer kaptanımız varken Özler kaptanın farkı ne pardon?Yanlış yönlendirmeyin kimseyi,Airbus teklif felan yapmadı kimseye özel olarak...Airbus 380 almak ister misiniz konu başlığı altında,dilerseniz 340 filonuzdan bir kaptan gönderin denesin ve deneyimlerini sizinle paylaşsın diyor,THY uçucu ekipten birini seçmektense emekli olmuş uçmayan kaptanı seçiyorki 340 lar boş kalmasın :)) olay bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hocam hayırlı olsun. Uzun süre bu şirket için emek verenler İçin böyle jestlerin devamını bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
just then ~ 10 yıl önce
A380 similatörü saati 500 Euro bastıran herkes uçabilir.Yeterki geçerli tip işli pilot lisansın olsun.Birde boş slot bulunabilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 10 yıl önce
bastır parayı al o zaman zengin kişilik
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
SK ya Güzel kardeşim THY göndermiş demiyor hbr,dikkatli oku ltf. Umarım uçucu değilsindir,yazanı bile anlamamışsın da:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne kinliymiş millet ben anlamadım bir okuyucu olarak. Herkes kusmuş... Ülkemiz şartlarında emekli olabilen kişileri tebrik etmek gerekli,emekli olmadanda çok konuşmamalı diye düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000