19 Kasım 2015, Perşembe 10:45:30

Türk müziğine THY damgası

Türk Hava Yolları, “Turkish Airlines Concert Series by Alaturka Records” adıyla düzenlenecek konser dizisiyle, Türkiye’nin derin bir tarihe sahip müzik kültürünü, dünya kültür başkentlerine taşıyarak, bu engin birikimin geniş kitlelerce tanınmasını hedefliyor.
  • Anadolu kulturu Alevi vatandaslarimizin ayakta tutmaya calistigi turkulerimizi, THY kabin ici eglence sistemi, muzik bolumu, Turkce ve Halk muzigi bolumune girdigimizde, Turk sanat muzigini ilahi modunda soyleyen siyasete bulasmis sanatcilarin turki degil sarkilarini goruyoruz.
  • sinan ozen,cengiz kurtoglu vs gibi thy yonetiminin cok sevdigi sarkicilar da konser versinler !
  • Ya bilader herşeyimiz devşirme, araptan, ermeniden, yunandan vs hangi türk müziği? Başkasının içeriğine türkçe söz yazmak onu türk müziği yapmaz.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olarak farklı kültürler üzerinden köprüler kuran Türk Hava Yolları, “Turkish Airlines Concert Series by Alaturka Records” adıyla düzenlenecek konser dizisiyle, Türkiye’nin derin bir tarihe sahip müzik kültürünü, dünya kültür başkentlerine taşıyarak, bu engin birikimin geniş kitlelerce tanınmasını hedefliyor.

Son dönemde Türk müzik dünyasında adından söz ettiren Alaturka Records’ın düzenleyeceği konserler, sahnelendiği ülkelerdeki yerel sanatçılarla birlikte ilgi çekici buluşmalara ve ayrıca kültürlerarası ortak çalışmalara da ev sahipliği yapacak. ‘Turkish Airlines Concert Series by Alaturka Records’  konser serisi, 1890 yılında yaşanan Ertuğrul Faciası ile başlatılmış ‘Türk-Japon Dostluğu’nun 125.  yıldönümü   anısına, 12 Aralık 2015   günü,  18.00’de Mielparque Osaka   (Osaka/ Japonya)’da ve ayrıca yine  14 Aralık 2015 günü, 19.00’da  Tokyo  Hamarikyu Asahi Hall (Tokyo/ Japonya)’da sergilenecek performanslarla başlayacak.  Alaturka Records’la aynı sahneyi paylaşacak Japon sanatçılarla gerçekleştirilecek sürprizler, “uzak ülke yakın dost” Japonya’daki konserlere heyecan ve renk katacak. 

Türk Hava Yolları’nın yeni uçak içi müziklerine imza atan Uğur Işık’ın sanat yönetmenliğinde çalışmalarını sürdüren Alaturka Records’ın, 2016-2017 sanat sezonu boyunca, ‘Turkish Airlines Concert Series by Alaturka Records’ konserlerini, ABD, Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya, İngiltere, Hollanda, Belçika,  İspanya,  Çin, Güney Kore,  Endonezya,  Güney Afrika ve Rusya gibi küresel taşıyıcının uçuş sağladığı ülkelerdeki farklı destinasyonlarda da sahnelemesi planlanmakta.

Türk müziğine THY damgası

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Thy ~ 8 yıl önce
Anadolu kulturu Alevi vatandaslarimizin ayakta tutmaya calistigi turkulerimizi, THY kabin ici eglence sistemi, muzik bolumu, Turkce ve Halk muzigi bolumune girdigimizde, Turk sanat muzigini ilahi modunda soyleyen siyasete bulasmis sanatcilarin turki degil sarkilarini goruyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaturka yetmez ! ~ 8 yıl önce
sinan ozen,cengiz kurtoglu vs gibi thy yonetiminin cok sevdigi sarkicilar da konser versinler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk müziği? ~ 8 yıl önce
Ya bilader herşeyimiz devşirme, araptan, ermeniden, yunandan vs hangi türk müziği? Başkasının içeriğine türkçe söz yazmak onu türk müziği yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agzina saglik ~ 8 yıl önce
Ozellikle arap kulturu eserlerini turkcelestirip bunu baska ulkelere sunup bizi rezil ediyorlar. Koymuslar bi ney bir de kanun olmus adi turk muzigi ya sen sazini diger adiyla baglamani koymazsan ona turk muzigi denmez acikcasi
.. ~ 8 yıl önce
He gardaş aynı bizim genetiğimiz gibi o yüzden bizde Türk, kürt, çerkez laz..vs. değiliz, biz kimiz burası neresi?:) Bu yorumundan çıkan sonuca göre Türkiyenin kendine has müziği yok biz devşirme hayat yaşıyoruz.
Alafartonfonik ~ 8 yıl önce
Tamam da beyefendi sazın da Türk usulü değil. Biz de saz yokd ki. Ayrıca kültürlerin birbirini etkilemesi gayet normal ve unutma he beğendiğin ve reddettiğin şey de sonuçta senin gibi bir ademoğlundan tevellüttür.
??? ~ 8 yıl önce
arap,ermeni vs muzik yapar ama turk muzik yapamaz degil mi ? muzigi olmayan! turkler tarafindan icat edilmis kopuz,cura,balaban gibi aletler icin ne diyeceksin? bir arastir bakalim neymis bunlar, ne zaman bulunmus,kullanilmaya baslanmis? ayrica bilader denmez birader denir bunu da ogren !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000