09 Haziran 2018, Cumartesi 11:36:37

Türk Kirazı Turkish Cargo ile dünya markası olacak

Turkish Cargo 600 ton Türk kirazını 6 saatten daha kısa süren operasyonlar ile Norveç’e taşıyor.
  • Loadmaster'a dert, başka bir şey değil..
  • vaybe kargoyu kapatalim kirazi dökelim ee köprüleri sarayi iga yi yikalimmi??
  • Kirazlsti sabun yapiyorduk. Ineklere veriyorduk.
  • Elin oğlu icat üstüne icat yapıyor milyarlarca dolar,euro kazanıyor biz de elin icadıyla kiraz taşıdık diye seviniyoruz !!! Ekonomimiz ne kadar güçlü görüyorsunuz !!!
  • Kilosu 70 ila 110 kron arası değişiyor . Şu an itibari ile 100 norveç kronu 56 TL yazı ile elli altı TL. Üç yıl önce 30 TL civarındaydı. Ama kiraz yine aynı fiyat bandında idi.
  • Neden ist , niçin İzmir değil
  • Sen Oslo'ya gidebiliyor musun? Adam üç kuruşa kirazı elinden alıyor, afiyetle mideye indiriyor. Taşıdığın uçak zaten elin şeyi. Sonra Dünya markasısın. Nasıl oldu bu iş? Alıcı markasına göre almıyor kirazı. Bırakın bu anlamsız işleri
  • Erken donem sozlesmeli tarim sozlesmeli tasimacilik pazar sikintisi yasamaz ihracatcilar THY Cargo ureticinin elini guclendirir .iki yil oncede Bursadan cin yada Japonyaya satilmisti kirazlar . Bizim buyumemiz icin uretim uretim daha fazla uretim deniz bitti cok calismak gerek.Bu millet bu kadar uzun tatili tarihinde yapmamisti...
  • Şu an Moldova, Kişinev'deyim. Tüm marketlerde en güzel kirazın kilosu 1 dolardan daha az, hem de kutuların üzerinde made in Turkey yazıyor. Gerisini siz düşünün!
  • Kirazin kilosu Kachin Euro osloda onu Merak ediyorum?

Turkish Cargo 600 ton Türk kirazını 6 saatten daha kısa süren operasyonlar ile Norveç’e taşıyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen ve gelişen hava kargo taşıyıcısı olan Turkish Cargo, lezzeti ve kalitesiyle dünya markası olma yolunda ilerleyen Türk kirazını, geniş gövde kargo uçaklarıyla Norveç’in başkenti Oslo’ya taşıyor. A330 tipi kargo uçaklarıyla gerçekleştirilen taşımalarda kiraz mevsimi boyunca 10 özel (charter) sefer ile toplam 600 ton Salihli (Napolyon) cinsi kiraz Oslo’ya taşınacak. Kirazlar Norveç genelinde 1600’den fazla markette tüketime sunuluyor.

Kiraz yetiştiriciliği ile öne çıkan İzmir, Manisa, Isparta, Adana, Konya, Kahramanmaraş gibi illerde ve Toros Dağı yaylalarının 500 ile 2500 metre arası rakımında yetişen kiraz; aroması, dayanıklı yapısı ve sap uzunluğuyla dünyadaki benzerlerinden ayrılıyor.
Çiftçiler tarafından özenle yetiştirilen kirazlar olgunlaştıklarında ağaçlardan toplanarak boyut, cins ve kalitelerine göre ayrıştırılıyor. Beşer kiloluk paletler halinde iklimlendirmeli araçlara yüklenen kirazlar tırlar ile Turkish Cargo’nun operasyon merkezi İstanbul Atatürk Havalimanı’na getiriliyor.  Kirazların tüm uçağa yükleme, taşıma ve indirme operasyonu 6 saatten kısa sürede gerçekleştirilirken gökyüzündeki Norveç yolculuğu ise yaklaşık üç saat sürüyor.

Taşıma ile ilgili açıklamada bulunan ihracatçı Veysel Tüysüz; “Dünyanın en lezzetli kirazları bizim topraklarımızda yetişiyor ve biz bu değerimizi Turkish Cargo ile sınırların ötesine taşıyoruz. Eskiden kirazlarımızı Norveç’e taşıyan tırlarımız bölgeye 6 günde ulaşıyordu. Uzun taşıma süresi nedeniyle kirazlarımız kalitesini kaybedebiliyor, çürümeler olabiliyordu. Şimdiyse o süre 6 saate düştü, 6 gün içerisinde ise tüm ürünlerimiz Norveç raflarında tükeniyor.  Geçen yıla göre ihracatımızı %30 artırırken 8 yeni ülkeden talep aldık. Turkish Cargo’nun hız ve kapasite avantajı biz ihracatçılar için büyük fırsat.” dedi.

Birçok ülkede 20 – 30 gün aralığında olan kiraz hasat dönemi coğrafi konumu ve iklim çeşitliliği nedeniyle dünya kiraz üretiminde lider olan Türkiye’de 3 ay (Haziran, Temmuz, Ağustos) sürüyor.  Turkish Cargo kiraz üreticisi ile gerçekleştirdiği bu önemli iş birliği sayesinde Türk kirazının hem raf ömrünün uzunluğuna hem de yeni ülkelere açılmasına önemli katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıla göre kiraz ihracatında önemli bir artış görülürken farklı ülkelerden gelen talepler de karşılanmaya başlandı. Böylece Turkish Cargo Türk ekonomisine katkısını bir kez daha kanıtladı.

Dünyanın 121 ülkesini kapsayan efektif uçuş ağı sayesinde dünyanın herhangi bir ülkesinden gelen ithalat-ihracat talebine rahatlıkla karşılık verebilen Turkish Cargo,  sahip olduğu uçak filosu, operasyonel çeşitliliği ve soğuk hava taşımaları tedarik zinciri ile özel kargolar için güven oluşturuyor.

 

Türk Kirazı Turkish Cargo ile dünya markası olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

LM ~ 6 yıl önce
Loadmaster'a dert, başka bir şey değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borbet ~ 6 yıl önce
vaybe kargoyu kapatalim kirazi dökelim ee köprüleri sarayi iga yi yikalimmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tur cargodan once ~ 6 yıl önce
Kirazlsti sabun yapiyorduk. Ineklere veriyorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomedi ~ 6 yıl önce
Elin oğlu icat üstüne icat yapıyor milyarlarca dolar,euro kazanıyor biz de elin icadıyla kiraz taşıdık diye seviniyoruz !!! Ekonomimiz ne kadar güçlü görüyorsunuz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhalefet ~ 6 yıl önce
lojistik firması len bu napsın, fırlatma rampası mı icat etsin sana? bu kadar boş muhalefet olunmaz, taşısa bir dert taşımasa bir dert.
Muhalefet'e ~ 6 yıl önce
Thy'yi sanki uçakları kendi üretip, kiraz taşımakla çok büyük bir iş yapıyormuş gibi gösteren bu tür reklam haberleri olursa öyle yorum da olur normaldir.
kiraz fiyatları ~ 6 yıl önce
Kilosu 70 ila 110 kron arası değişiyor . Şu an itibari ile 100 norveç kronu 56 TL yazı ile elli altı TL. Üç yıl önce 30 TL civarındaydı. Ama kiraz yine aynı fiyat bandında idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berlin ~ 6 yıl önce
Neden ist , niçin İzmir değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi de ~ 6 yıl önce
Sen Oslo'ya gidebiliyor musun? Adam üç kuruşa kirazı elinden alıyor, afiyetle mideye indiriyor. Taşıdığın uçak zaten elin şeyi. Sonra Dünya markasısın. Nasıl oldu bu iş? Alıcı markasına göre almıyor kirazı. Bırakın bu anlamsız işleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ams ~ 6 yıl önce
Erken donem sozlesmeli tarim sozlesmeli tasimacilik pazar sikintisi yasamaz ihracatcilar THY Cargo ureticinin elini guclendirir .iki yil oncede Bursadan cin yada Japonyaya satilmisti kirazlar . Bizim buyumemiz icin uretim uretim daha fazla uretim deniz bitti cok calismak gerek.Bu millet bu kadar uzun tatili tarihinde yapmamisti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 6 yıl önce
Şu an Moldova, Kişinev'deyim. Tüm marketlerde en güzel kirazın kilosu 1 dolardan daha az, hem de kutuların üzerinde made in Turkey yazıyor. Gerisini siz düşünün!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiraz ~ 6 yıl önce
Kirazin kilosu Kachin Euro osloda onu Merak ediyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000