25 Mayıs 2018, Cuma 22:40:39

Türk Hava Yolları'ndan tarihi karar!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıdan sonra önemli bir karar alarak uçuş işletmedeki tüm yöneticileri görevden almıştı. Bu kararın sadece görevden almakla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.
  • Az önce okuduğum habere göre Emirates yardımcı pilotuna 56 Bin TL ödeme yapıyormuş.Valla öyle bir şey varsa THY'de çok sevindirici bir haber.Kabin memurları da boş konuşmasın, senin aldığın eğitimle pilotun aldığı eğitim, senin aldığın sorumlulukla pilotun aldığı sorumluluk bir mi? Ayrıca pilota bu maaşı veremezsen o da gider yurtdışında çalışır.Ortam koşulları ne gerektiriyorsa o maaş verilir.Türkiye'de kabin memuru olabileceğin daha iyi bir şirket varsa önden buyursunlar..
  • maaslari arttirmaya gerek yok. Isleri bu ucsunlar zira akademililere max 8bin yeter.
  • kabin kendini kokpitle iyi şartlarına rağmen neden kıyas ediyor anlamak güç .pilot açığı vardır piyasa ona göre şekillenir ki tk nin sartlari maddi olarak ülke gelirine kıyasla iyi.ısteyen farklı havayollarıni deneyebilir
  • TK Kabinin , turkiyedeki diger sirketlerin kabinindekilerin ortalamasindan cok daha fazla maas almasi sirket icin rekabet edebilmesi acisindan adina ciddi bir dejavantaj. Simdi tk kabin diyecekki, diger sirketlerin kabinde verdigi paraya kimse tk da calismaz diye ama mevcut tk kabini cikarilsa ve diger sirkettekilere orda aldiklari ayni maasla tk ya gelirmisin denilse %90 u dusunmeden gelir. En azindan ozel saglik sigortam, pass biletim olur, yatilarda odada tek kisi kalirim der. Tk da kabinde bu olusmus overpaid durum sirketin gelecegini dusunerek kalici sekilde nasil cozulur peki ? turkiyedeki kabin ortalamasindaki maas + 500 tl maas teklif edilir.Teklifi kabul etmeyenlerin ise tazminati odenir, isten cikarilir. Daha sonra nasil biletleme ve kontuar hizmetleri TGS ye verildiyse , TCS kurulur, artik TCS nin elemanlari kabinde gorev alir.
  • Zam verecekseniz herkese verin. Bu haksızlığa kime sessiz kalmaz
  • Kabin
  • Şeyh (yılmaz, alpa, çarkçı, vs...) uçmaz, müridi ( sen, ben vs...) uçurur.
  • Devlet KURU SABİTLEMEYE BAŞLADI THY AKADEMİ VE TİP EĞİTİMİ ALMIŞ FO ların KESİNTİ KURLARI ne zaman SABİTLENECEK
  • Burada kabin memuru agzindan, kaptan agzindan, teknisyen agzindan yazan herkes, ucakla alakasi olan, ucusla alakasi olmayan tiplerdir. O yuzden gereksizlerin, gereksiz yazilarini okumaya gerek yok :)
  • Arkadaş iç piyasada aynı işi yapan insanlarla maaş farkınız ne?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıdan sonra önemli bir karar alarak uçuş işletmedeki tüm yöneticileri görevden almıştı. Bu kararın sadece görevden almakla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. 

AirportHaber'in ediniği bilgiye göre; pilotlara da önemli oranda zam kararı alındığı öğrenildi. Alınan bu kararla birlikte THY pilotlarının Emirates düzeyinde maaş skalasına ulaşacağı kaydedildi. 

Alınan karara göre yapılacak zammın yüzde 15'in üzerinde olacağı ve yıl sonunda da enflasyon oranında ve değişen döviz kuru bazında uğranan zararın telafisi için prim verileceği öğrenildi. Öte yandan THY, bir başka karara daha imza atarak planlamanın insan kaynaklarından alınarak uçuş işletmeye bağlandığı öğrenildi.

Alınan bu kararın Hava İş sendikasına gönderilerek sendikanın da görüşlerinin istendiği öğrenildi.

©AirportHaber ÖZEL

Türk Hava Yolları'ndan tarihi karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (656)

56 Bin yani? ~ 6 yıl önce
Az önce okuduğum habere göre Emirates yardımcı pilotuna 56 Bin TL ödeme yapıyormuş.Valla öyle bir şey varsa THY'de çok sevindirici bir haber.Kabin memurları da boş konuşmasın, senin aldığın eğitimle pilotun aldığı eğitim, senin aldığın sorumlulukla pilotun aldığı sorumluluk bir mi? Ayrıca pilota bu maaşı veremezsen o da gider yurtdışında çalışır.Ortam koşulları ne gerektiriyorsa o maaş verilir.Türkiye'de kabin memuru olabileceğin daha iyi bir şirket varsa önden buyursunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek yok ~ 6 yıl önce
maaslari arttirmaya gerek yok. Isleri bu ucsunlar zira akademililere max 8bin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farklı ~ 6 yıl önce
kabin kendini kokpitle iyi şartlarına rağmen neden kıyas ediyor anlamak güç .pilot açığı vardır piyasa ona göre şekillenir ki tk nin sartlari maddi olarak ülke gelirine kıyasla iyi.ısteyen farklı havayollarıni deneyebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK Cockpit ~ 6 yıl önce
TK Kabinin , turkiyedeki diger sirketlerin kabinindekilerin ortalamasindan cok daha fazla maas almasi sirket icin rekabet edebilmesi acisindan adina ciddi bir dejavantaj. Simdi tk kabin diyecekki, diger sirketlerin kabinde verdigi paraya kimse tk da calismaz diye ama mevcut tk kabini cikarilsa ve diger sirkettekilere orda aldiklari ayni maasla tk ya gelirmisin denilse %90 u dusunmeden gelir. En azindan ozel saglik sigortam, pass biletim olur, yatilarda odada tek kisi kalirim der. Tk da kabinde bu olusmus overpaid durum sirketin gelecegini dusunerek kalici sekilde nasil cozulur peki ? turkiyedeki kabin ortalamasindaki maas + 500 tl maas teklif edilir.Teklifi kabul etmeyenlerin ise tazminati odenir, isten cikarilir. Daha sonra nasil biletleme ve kontuar hizmetleri TGS ye verildiyse , TCS kurulur, artik TCS nin elemanlari kabinde gorev alir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
KEsinlikle haklisiniz
kertenkele ~ 6 yıl önce
bir akıllı sensin, abicim diğerlerinde yurtdışı harçları mı var, ER geniş gövde uçuş mu var? Business için farklı görevlendirme mi var? senin rakiplerin hangi havayolları! bir konuda kına yak, o pass hiç bir işe yaramıyor, tüm uçaklar dolu, pass olarak binemiyorsun zaten. herkes biletini satın almaya başladı. otellerde tek kalma konusu bozulursa ahlak ve etik bozulur, şirket sürekli problem ve raporla baş edemez. bilmeden sallamayın. atlasjet le de uçtum, kimse yüzüme bakmadı, aynı hat değil aynı yoğunluk değil aynı kalite değil, az doğru olun yahu. edep yahu. atlasjet te çince bilen memur mu var? yeter yahu.
Kabin ~ 6 yıl önce
Zam verecekseniz herkese verin. Bu haksızlığa kime sessiz kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ya ~ 6 yıl önce
Onu havasene gelmeden önce düşünecektin hadi yürü şimdi.Yazık olan aranızda ki akıllılara oluyor
Kabin ~ 6 yıl önce
Kabin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah şu atasözleri! ~ 6 yıl önce
Şeyh (yılmaz, alpa, çarkçı, vs...) uçmaz, müridi ( sen, ben vs...) uçurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabit Kur ~ 6 yıl önce
Devlet KURU SABİTLEMEYE BAŞLADI THY AKADEMİ VE TİP EĞİTİMİ ALMIŞ FO ların KESİNTİ KURLARI ne zaman SABİTLENECEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiymetli ucucu arkadaslarim ~ 6 yıl önce
Burada kabin memuru agzindan, kaptan agzindan, teknisyen agzindan yazan herkes, ucakla alakasi olan, ucusla alakasi olmayan tiplerdir. O yuzden gereksizlerin, gereksiz yazilarini okumaya gerek yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bm ~ 6 yıl önce
Arkadaş iç piyasada aynı işi yapan insanlarla maaş farkınız ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000