13 Nisan 2009, Pazartesi 09:05:25

Türk Hava Yolları’ndaki çöküş

Vatan Gazetesi yazarlarından Can Ataklı bugünkü köşesinde Türk Hava Yolları'nın Türkiye'nin imajına zarar verdiğini yazmış... İşte Ataklı'nın o yazısı...
  • THY Haberleri için yazılan yorumlar bir habere 26, bir diğerine 29 sayfa. Çalıştığın müesseseyi koruma iç güdüsü elbette insanlık hali. Ama herşeye rağmen hata kabul etmemek daha arkasının kesilmeyeceği demek. Allah hepimizi yakınlarımızı bunların yeni fellaketlerinden korusun. Bu sitelere laf yetiştirmek yerine oturup kendisini değerlendirmeyen bu bilinçsiz kadronun uçurduğu uçaklardan ben çekiniyorum. Mahçubiyet bile yok, pişkinlikle kendilerini eleştirenlere laf yetiştiriyorlar. Ne derseniz deyin olmuş kazaları olmamış, ölmüş insanları ölmemiş mi saydıracaksınız?
  • YAZDIKLARINA KENDİN BİLE İNANMIYORSUNDUR ÇOK KOMİKSİN
  • bizde thy yönetimine karşı olanlara karşıyız
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Karşınız tabi, çünkü THY'nin yöneticileri göreve ilk geldikleri zaman, sırf sizin gibi düşünmedikleri, dünya görüşleri sizin gibi olmadığı için, "Bunlar imam. Havacılıktan, şirket yönetiminden ne anlar?" diye yerdiniz ve maalesef bütün çirkin sözleriniz elinizde patladı. O güne kadar zarar eden, Avrupanın vasat bir "bayrak taşıyıcısı" olan THY, o günden sonra kâr etmeye, kalitesini artırmaya, filosunu büyütmeye, çalışan sayısını artırmaya ve onlara daha çok ücret vermeye başladı. Peki nasıl oldu bu saydıklarımız? Çünkü yeni yönetim, eskileri gibi çalıp çırpmadı, her kuruşun yetim hakkı olduğu biinciyle hareket etti. Kendi torpilli veletlerini alakasız görevlere yerleştirmedi, bu yüzden de hortumları kesilenler, THY yönetimini karaladı.
  • THY YE BİR SÖZÜMÜZ YOK YÖNETİMİNE KARŞIYIZ
  • Aklınız fikriniz para.Kardeşim bana kaliteden bahsedin,eğitimden bahsedin,disiplinden bahsedin,sevgiden,saygıdan bahsedin,asaletten bahsedin.Ticaret olarak büyüdük.Bakalım bu durum ne kadar devam edecek.Gerçekten son 5 yılda genellikle havacılık piyasasının torpillilerini zayıflarını bünyemize kattınız.Uçuş işletmeye personel alırken fikrini sormadınız.Bazı kaptan abilerimizin şahsi taleplerini ön plana aldınız.Özel sektörün similatörde yada line eğitiminde yapamaz dediklerinin büyük kısmını istihdam ettik .Havacılıkla ilgisi olmayanları çeşitli birimlerimize atadınız.Huzurluyum diyemiyorum.Umarım ben haksızımdır.
  • Can Atakli acaba hangi gezegende yasiyor? Havaciliktan anlamadan ahkam kesen sözüm ona gazeteci arastirip etmeden THY kötülüyor. Ama biraz gözünü acip havaciliktan biraz olsun anlasa görecektir ki THY avrupada ve dahil oldugu StarAlliance grubunda 2008 yilini en cok karla ve büyüme ile kapatan bir sirket. Ama Can Atakli'nin kuyruk acisi oldugundan camur atmaya devam ediyor. Agzi olan konusuyor. Ama kervan da devam ediyor tabiiki.
  • THY BU GÜN GERÇEKTEN GURUR DUYULAN BIR TÜRK ŞİRKETİDİR.ELEŞTİRİRKEN LÜTFEN DİKAT EDELİM.AKSAYAN YÖN VARSA ELEŞTİRELİM YOKSA İNANCIN DAN DOLAYI SİYASİ GÖRÜŞ ÜNDEN DOLAYI DEĞİL.BENCE TİCARİ OLARAK ÇOK BAŞARILI BİR YÖNETİM. BÜYÜMEYLE ORANTILI EĞİTİM DE OLSA DAHA İYİ OLURDU
  • deve keseceğinize doğru meydanı bulun koskoca 2 meydanı ayırt edmeyen Thy sizinle kim uçar artık bir 100 saniye bir bu meydan dua okusanızda boş havacılığın kuralları var dua ile olmaz dua insanın ruh huzurunu havacılık kuralları emniyeti sağlar

...

Türk Hava Yolları’ndaki kalitesiz yaşam ve yönetim anlayışı iyice sırıtmaya başladı.

Apronda deve kesilmesiyle yüzünü ilk kez gösteren bu çağ dışı zihniyet koca bir şirketi çöküşe götürdüğü gibi Türkiye’nin imajına da giderek ağır hasar vermeye başladı.

Bu konuda elimde hayli bilgi toplandı, iyice tatmin olduğumda sizlerle paylaşacağım.

...

Can ATAKLI
VATAN

Türk Hava Yolları’ndaki çöküş

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Misafir ~ 15 yıl önce
THY Haberleri için yazılan yorumlar bir habere 26, bir diğerine 29 sayfa. Çalıştığın müesseseyi koruma iç güdüsü elbette insanlık hali. Ama herşeye rağmen hata kabul etmemek daha arkasının kesilmeyeceği demek. Allah hepimizi yakınlarımızı bunların yeni fellaketlerinden korusun. Bu sitelere laf yetiştirmek yerine oturup kendisini değerlendirmeyen bu bilinçsiz kadronun uçurduğu uçaklardan ben çekiniyorum. Mahçubiyet bile yok, pişkinlikle kendilerini eleştirenlere laf yetiştiriyorlar. Ne derseniz deyin olmuş kazaları olmamış, ölmüş insanları ölmemiş mi saydıracaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YAZDIKLARINA KENDİN BİLE İNANMIYORSUNDUR ÇOK KOMİKSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizde thy yönetimine karşı olanlara karşıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Karşınız tabi, çünkü THY'nin yöneticileri göreve ilk geldikleri zaman, sırf sizin gibi düşünmedikleri, dünya görüşleri sizin gibi olmadığı için, "Bunlar imam. Havacılıktan, şirket yönetiminden ne anlar?" diye yerdiniz ve maalesef bütün çirkin sözleriniz elinizde patladı. O güne kadar zarar eden, Avrupanın vasat bir "bayrak taşıyıcısı" olan THY, o günden sonra kâr etmeye, kalitesini artırmaya, filosunu büyütmeye, çalışan sayısını artırmaya ve onlara daha çok ücret vermeye başladı. Peki nasıl oldu bu saydıklarımız? Çünkü yeni yönetim, eskileri gibi çalıp çırpmadı, her kuruşun yetim hakkı olduğu biinciyle hareket etti. Kendi torpilli veletlerini alakasız görevlere yerleştirmedi, bu yüzden de hortumları kesilenler, THY yönetimini karaladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY YE BİR SÖZÜMÜZ YOK YÖNETİMİNE KARŞIYIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aklınız fikriniz para.Kardeşim bana kaliteden bahsedin,eğitimden bahsedin,disiplinden bahsedin,sevgiden,saygıdan bahsedin,asaletten bahsedin.Ticaret olarak büyüdük.Bakalım bu durum ne kadar devam edecek.Gerçekten son 5 yılda genellikle havacılık piyasasının torpillilerini zayıflarını bünyemize kattınız.Uçuş işletmeye personel alırken fikrini sormadınız.Bazı kaptan abilerimizin şahsi taleplerini ön plana aldınız.Özel sektörün similatörde yada line eğitiminde yapamaz dediklerinin büyük kısmını istihdam ettik .Havacılıkla ilgisi olmayanları çeşitli birimlerimize atadınız.Huzurluyum diyemiyorum.Umarım ben haksızımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Can Atakli acaba hangi gezegende yasiyor? Havaciliktan anlamadan ahkam kesen sözüm ona gazeteci arastirip etmeden THY kötülüyor. Ama biraz gözünü acip havaciliktan biraz olsun anlasa görecektir ki THY avrupada ve dahil oldugu StarAlliance grubunda 2008 yilini en cok karla ve büyüme ile kapatan bir sirket. Ama Can Atakli'nin kuyruk acisi oldugundan camur atmaya devam ediyor. Agzi olan konusuyor. Ama kervan da devam ediyor tabiiki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY BU GÜN GERÇEKTEN GURUR DUYULAN BIR TÜRK ŞİRKETİDİR.ELEŞTİRİRKEN LÜTFEN DİKAT EDELİM.AKSAYAN YÖN VARSA ELEŞTİRELİM YOKSA İNANCIN DAN DOLAYI SİYASİ GÖRÜŞ ÜNDEN DOLAYI DEĞİL.BENCE TİCARİ OLARAK ÇOK BAŞARILI BİR YÖNETİM. BÜYÜMEYLE ORANTILI EĞİTİM DE OLSA DAHA İYİ OLURDU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
deve keseceğinize doğru meydanı bulun koskoca 2 meydanı ayırt edmeyen Thy sizinle kim uçar artık bir 100 saniye bir bu meydan dua okusanızda boş havacılığın kuralları var dua ile olmaz dua insanın ruh huzurunu havacılık kuralları emniyeti sağlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000