17 Haziran 2016, Cuma 14:07:37

Türk Hava Yolları Miniport'un detaylarını açıkladı

THY'nin Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında bagaj taşıma hizmeti başladı. Artık yolcular bagajlarını Miniport ofislerine bırakarak gün boyu rahatça hareket edebiliyor.
  • avrupa kayıp bagaj ortalamasının üzerinde bulunan thy kayıp bagaj oranı varken bu uygulamanın altından TGS kalkabilecekmi görücez..
  • Bagaj x-ray cihazindan geçiyor mu çünkü kötü emeller gerçekleştirmek isteyen cook ülkemizde
  • bu sistemn uygulanması kesinlikle gerekiyor. uygulayan bir sürü firma var ve benim gözümde gerçekten yararlı bir uygulama hele ki valiz ile oradan oraya dolanmak istemeyen ve vaktini güzelce geçirmek isteyenler için uygun.
  • hep elestiri olacak degil ya, bu sefer ayakta alkisliyorum. faaliyete geciren herkesin zekasina ve emegine saglik, umarim devamlilik saglanir. hem sirketin marka degerine, hem de turizme katkisi yadsinamayacak kadar cok olacaktir diye dusunuyorum
  • tek şanssız yanı turizmin böylesine düşüş gösterdiği bir dönemde çıkmış olması, hizmet yolcu sadakatini arttırır.gelişime çok açık
  • Yönetimi başarısından dolayı kutluyorum.Yeni uygulamalarla müşteri memnuniyeti konusunda azımsanmayacak yol katediyorlar.
  • Çok başarılı bir uygulama. Bir benzerini Seul'de World Trade Center ın orada görmüştüm. Asiana ve Korean kullanıyordu, çok büyüktü ve görüntüsü havalimanındaki terminallerin aynısıydı. Yeni havalimanı açıldığında böyle bir yer yapılabilir Taksim ve Sultanahmet'e.
  • Hong Kong airport modeli ama orada tüm havayolları için check in yapma şansı var. Syrıca yüklenen bagajlar havalimanı treniyle gecikmesiz olarak havalimanına teslim ediliyor. İstanbulda bavullar trafiğe takılırsa bir de bagajım nerede diye dizlerini döv. Welcome to Varoş Class

THY'nin Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında bagaj taşıma hizmeti başladı. Artık yolcular bagajlarını Miniport ofislerine bırakarak gün boyu rahatça hareket edebiliyor.

Check-out sonra gezmeye devam
Miniport sayesinde yolcular Taksim ve tarihi yarımadada yer alan otellerinden check-out yaptıktan sonra bagajlarını teslim edebiliyor. İstanbul’daki son günlerini rahatça gezerek ya da alışveriş yaparak geçiren yolcular, bagajları olmadığı için havalimanına saatler öncesinden gitmesine de gerek kalmıyor.
Taksim Miniport ofisi haftanın her günü 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yolcuların uçuşlarından en az 5 saat önce valizlerini ofisimize teslim etmesi gerekiyor.

Havalimanından doğruca etkinliklere
İstanbul’a gelen yolcular otellerine gitmeden bagajlarını havalimanındaki Miniport ofisine teslim edebiliyor. Kendileri gün içinde fuar, toplantı ve kültür turlarına katılırken ya da alışveriş merkezlerini dolaşırken bagajları doğrudan Taksim’e getiriliyor.

Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar terminalindeki metro katında bulunan Miniport ofisinde herhangi bir saat kısıtlaması bulunmuyor. Ofisimizin açık olduğu her saatte bagaj teslimi yapılabilir.

Miniport bagaj taşıma hizmeti nasıl gerçekleştirilir?
Yolcu, Miniport ofisini ziyaret eder ve uçuş bilgilerini görevliye bildirir.
Gerekiyorsa online check-in işlemi yapılır, bagaj teslim alınır ve karşılığında bagaj teslim fişi verilir.
Yolcunun bagajı Taksim Miniport ofisinden Atatürk Havalimanı dış hatlar metro katındaki Miniport ofisine Aras Kargo aracılığıyla taşınır.
Yolcu, bagajını Atatürk Havalimanı’ndaki Miniport ofisinden teslim alır, check-in alanındaki kontuarlara teslim eder ve biniş kartını alır.

Miniport Taksim ofisinden haftanın her gününde 3 ring düzenlenir:

1. Ring - 09.00
2. Ring - 13.30
3. Ring - 18.30

Miniport bagaj taşıma hizmeti Atatürk Havalimanı’ndan Taksim doğrultusunda da gerçekleştirilebilir.

Uyarı:  Miniport bagaj taşıma hizmeti özel güvenlik kriterleri gerektiren uçuş noktaları olan Amerika, İsrail, Kanada, İngiltere’ye seyahat eden yolcuları için geçerli değildir.













Türk Hava Yolları Miniport'un detaylarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yolcu ~ 8 yıl önce
avrupa kayıp bagaj ortalamasının üzerinde bulunan thy kayıp bagaj oranı varken bu uygulamanın altından TGS kalkabilecekmi görücez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Regayib ~ 8 yıl önce
Bagaj x-ray cihazindan geçiyor mu çünkü kötü emeller gerçekleştirmek isteyen cook ülkemizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
bu sistemn uygulanması kesinlikle gerekiyor. uygulayan bir sürü firma var ve benim gözümde gerçekten yararlı bir uygulama hele ki valiz ile oradan oraya dolanmak istemeyen ve vaktini güzelce geçirmek isteyenler için uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 8 yıl önce
hep elestiri olacak degil ya, bu sefer ayakta alkisliyorum. faaliyete geciren herkesin zekasina ve emegine saglik, umarim devamlilik saglanir. hem sirketin marka degerine, hem de turizme katkisi yadsinamayacak kadar cok olacaktir diye dusunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takdir ~ 8 yıl önce
tek şanssız yanı turizmin böylesine düşüş gösterdiği bir dönemde çıkmış olması, hizmet yolcu sadakatini arttırır.gelişime çok açık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zekice uygulama ~ 8 yıl önce
Yönetimi başarısından dolayı kutluyorum.Yeni uygulamalarla müşteri memnuniyeti konusunda azımsanmayacak yol katediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılı ~ 8 yıl önce
Çok başarılı bir uygulama. Bir benzerini Seul'de World Trade Center ın orada görmüştüm. Asiana ve Korean kullanıyordu, çok büyüktü ve görüntüsü havalimanındaki terminallerin aynısıydı. Yeni havalimanı açıldığında böyle bir yer yapılabilir Taksim ve Sultanahmet'e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 8 yıl önce
Hong Kong airport modeli ama orada tüm havayolları için check in yapma şansı var. Syrıca yüklenen bagajlar havalimanı treniyle gecikmesiz olarak havalimanına teslim ediliyor. İstanbulda bavullar trafiğe takılırsa bir de bagajım nerede diye dizlerini döv. Welcome to Varoş Class

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Bu ülkeye ful zararsınız :) ama yine en çok siz şikayet ediyorsunuz. Nasıl iş anlamadım :)
Aviator ~ 8 yıl önce
Sizin gibi insanlar üretim ve hizmet devrelerinde hiç b,r şirkete dahil edilmemeli. Istanbul'da hangi trafik 5 saate havalimanı bağlantısını etkiliyor da teslim edilmesin. Innovatif olmasada customer satisfaction yönünden pozitif bir uygulama. Azıcık yapıcı olun sırf ziyankarlık düşünen insalardan olmayın !
To Aviator ~ 8 yıl önce
Leman, satisfaction nedir pek bilmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000