10 Şubat 2014, Pazartesi 11:51:57

TÜRK HAVA YOLLARI ETKİLENMEDİ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Lirası'ndaki değer kaybının şirketi etkilemediğini ifade etti.
  • Turk pilotlari bize gelmez diyen adam istifa edeceksin!!!!! Bu tuek pilotlarin namusudur!!! İstifa edeceksin
  • Kim doğruyu söylemiyor anlayamıyorum. Uçak alındı mı alınmadı mı ? THY uçaklar geliyor diye açıklama yaptığında alkışlayanlar, kendinizi kandırılmış hiseetmiyormusunuz ? 100 küsür tane uçak gelecek diye AHL de inşaat üstüne inşaat yapılıyor, demek boşuna :)
  • Bir GM bu yorumu yapiyorsa ya ekonomi bilmiyor yada isle gucle alakasi yok., ic hatlarda topladigin paranin degeri dustu, bu ucuslarin maliyetini doviz olarak oduyorsun. Bunu bile hesaplaktan yoksun biri bu kurumun basinda......
  • Şipariş verilen ucaklar ne zaman geliyor(777er)
  • aslinda antalyadanda buyuse daha iyi olacak yabanci havayollari ele gecirdi antalyayi thy uzaktan bakyo amerika uzakdogu ucuslari baslasin artik hic olmazsa sezonluk gecen yil 27milyon yolcu kullandi turkiyenin 2. islek havalimani yani thy elini oynat

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Reuters'a yaptığı açıklamada şirket faaliyetlerinin liranın değer kaybından etkilenmediğini ve şirketin ABD'de tahvil ile uçak finansman piyasasını incelediğini söyledi.

Temel Kotil, Singapur havacılık fuarı öncesinde yaptığı açıklamada, "Türkiye'de şu anda olanlar yerel şeyler, biz ise uluslararası bir şirketiz" dedi.

ABD'de uçak finansmanı için ihraç edilen EETC tahvil piyasasını incelediklerini ifade eden Kotil, THY'nin şu anda yeni uçak siparişi vermeyi düşünmediğini ve şirketin sipari verdiği uçakların bu yıl öngörüldüğü gibi devam edeceğini söyledi. 

TÜRK HAVA YOLLARI ETKİLENMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İstifa edeceksin!!! ~ 10 yıl önce
Turk pilotlari bize gelmez diyen adam istifa edeceksin!!!!! Bu tuek pilotlarin namusudur!!! İstifa edeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ? ~ 10 yıl önce
Kim doğruyu söylemiyor anlayamıyorum. Uçak alındı mı alınmadı mı ? THY uçaklar geliyor diye açıklama yaptığında alkışlayanlar, kendinizi kandırılmış hiseetmiyormusunuz ? 100 küsür tane uçak gelecek diye AHL de inşaat üstüne inşaat yapılıyor, demek boşuna :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuma yazma? ~ 10 yıl önce
Mevcut siparişler gelecek diyor,şimdilik yeni sipariş düşünülmediğini söylüyor. Sen anlamak türkçe? :)
Nasil etkilenmedi ~ 10 yıl önce
Bir GM bu yorumu yapiyorsa ya ekonomi bilmiyor yada isle gucle alakasi yok., ic hatlarda topladigin paranin degeri dustu, bu ucuslarin maliyetini doviz olarak oduyorsun. Bunu bile hesaplaktan yoksun biri bu kurumun basinda......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil cesareti ~ 10 yıl önce
insan hem cahil olup hem de ukalaysa bu habere de boyle yorum yazar. maksat sırf yermek olsun..
rf ~ 10 yıl önce
Dış hatlarda topladığı paranın değeri de yükseldi. Tabi sen bunu "hesaplaktan" mahrum olduğun için göremeyebilirsin :)
Ekonomi bilene ~ 10 yıl önce
çalışan maaşlarının hepsi tl. yurt dışı satışları döviz üstünden. yani çalışan masrafı bayağı azaldı thy için.
ders 1. ~ 10 yıl önce
paranız yurt dışı değer karşısında zayıflıyorsa, zarar edersiniz. bu değer karşısında ihracatınızın %60 oranında ithalata dayanıyorsa zarar edersiniz. yurt dışı borçlanmanız değer kazanan para birimi ise, ödemeleriniz de öyle olacağından zarar edersiniz. finans piyasalarınızdan çıkan para değer kazanan para birimi ile ise zarar edersiniz. kısacası borçlanmanız değerlenen para birimi üzerinden ise, paranızın kaybettiği değer kadar zarar edersiniz. o çok öğünülen milli,gelir var ya, paranız kaybettiği değer kadar o milli gelir azalır,zarar edersiniz. kısacası bu bir bir devalüasyon değilse adını siz koyun o zaman, nasıl kar ettiğinizi bana açıklarsanız ders 2 olarak açıklarım. özetle, adam doğru yazmış ama açıklayamamış ben açıkladım, altına da yorum cevaplanmış sözde, nerede okudunuz bunları. bir de, bu devalüe oranı kadar hazinenizde fazladan bunu karşılayacak döviziniz var ise, kar etmezsiniz ama dengelersiniz. ama o hazine stoklarınız bir yıllık kısa vadeli borçlarınıza yetmezse..
etkilenmedi ~ 10 yıl önce
Şirketin cirosunun %70-75 i yurtdışı uçuşlardan elde ediliyo buda dövize bağlı gelir olduğu için etkilenme olsa bile çok az olur.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şipariş verilen ucaklar ne zaman geliyor(777er)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777er ~ 10 yıl önce
Google'da yazıyor, keşke burada sormak yerine araştırıp iki dakikada cevabı öğrenseydin ;)
bu sene ~ 10 yıl önce
bu sene 4 tane airbus a330 - 300 geliyor, 3 tane de 777 , ayrıca kiralanan 5 tane a330-200'de geliyor
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
aslinda antalyadanda buyuse daha iyi olacak yabanci havayollari ele gecirdi antalyayi thy uzaktan bakyo amerika uzakdogu ucuslari baslasin artik hic olmazsa sezonluk gecen yil 27milyon yolcu kullandi turkiyenin 2. islek havalimani yani thy elini oynat

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000