04 Ekim 2021, Pazartesi 15:15:12

Türk cerrahın THY uçağındaki müdahalesi ABD basınında

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Şikago seferini yapan uçağında Faslı hamile yolcunun doğumunu gerçekleştiren beyin cerrahı Op. Dr. Feridun Kubilay, başarılı müdahalesinin ABD ve birçok ülkenin gazete manşetlerinde yer almasından büyük gurur duyuyor.
  • DR un sorusu çok manidar
  • Doktorsuz da ucakta 50 kere dogum oldu, bu neyin havasi anlamadim...
  • Doğumuna yardımcı oluruz/bunun eğitimini aldık, ancak, bu TGS neden rapor kontrolü yapmıyor, doğuma girecek kadar gebeliği ilerde olan bir kişi neden uçuruluyor, neden yer personeli denetlenmiyor, birde o kısmına bakılsın bence?? TGS de sıkıntı var, hastalanan, doğuran sayıları arttı. Lütfen birde bu kısmı inceleyin…
  • Her işi yapıyoruz, hatta doğuma bile giriyoruz ama maaşlar hala aynı.
  • tebrikler
  • Bu dünyada milyarlarca insan doktor yardımı olmadan doğdu. Doğum müthiş bir şey, ama sorunlu doğumlar hariç doktora gerek yok. Denk gelmesi rahatlatır, ama doktora kral muamelesi yapılması abartılı.
  • Başarılar dileriz çok yi olmuş elinize saglık. Ama açaba kaptan neden kopenhagen inmedi? 8 saat biraz vazla tamam deniz üserinde olsaydı anlardık ama karaya ve öyle büyük lmana yakın ol inmeden devam uç biraz yanlış
  • Cocuk amerikali olacakken simdi fasli oldu
  • Ya işte böyle iyi haber ihtiyacimiz vardı!!!
  • Tek kelime wauww.Sosyal medyada gormustum, thy ucuslarda son zamanlarda dogumlar gerceklesiyor.Cok cesaretli tesekurlu ve unutulmaz davranis.

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Şikago seferini yapan uçağında Faslı hamile yolcunun doğumunu gerçekleştiren beyin cerrahı Op. Dr. Feridun Kubilay, başarılı müdahalesinin ABD ve birçok ülkenin gazete manşetlerinde yer almasından büyük gurur duyuyor.

Beyin cerrahı Op. Dr. Feridun Kubilay, ABD'de okuyan çocuklarını görmek için bindiği THY'nin İstanbul-Şikago seferini yapan uçakta gerçekleşen doğuma ilişkin, AA muhabirine açıklama yaptı.

Uçakta, Faslı bir anne adayının rahatsızlandığının fark edilmesi üzerine THY uçuş ekiplerinin anons yaptığını anlatan Kubilay, kadının yanına ilk gittiğinde karın ağrısı ya da apandisit şikayeti olduğunu düşündüğünü söyledi.

Feridun Kubilay, sözlerine şöyle devam etti:

"Faslı anne adayının durumunu görünce, eşiyle İngilizce iletişim kurdum. Baba adayı bana eşinin hamile olduğunu aktardı. Önce hostesler, ardından kaptan gelip durumu anlamaya çalıştı. Doğum olayının tıbben başladığını görünce doğumu yaptırabileceğimi söyledim ve THY hosteslerinden, uçağın kuyruk bölümünde bir alan açmalarını istedim. Sağ olsunlar her söylediğimi adeta bir sağlık ekibi ciddiyetiyle uyguladılar. Ben de öğrencilik yıllarımdan unutulmaya yüz tutan bilgilerimi sergilemeye çalıştım.

Uçak, Danimarka'nın Kopenhag şehri civarlarında seyrine devam ederken, çok şükür doğumu gerçekleştirdik. Bebeği kucağıma alıp ağlama sesini duyduğumda dünyalar benim oldu. Çünkü 10 bin metre yükseklikte doğum belirli riskleri de kendi içinde barındırıyor. Daha sonra göbek kordonu kabin amiri Gülderen Doğu tarafından kesildi. Doğum çok şükür başarıyla gerçekleşti. İş başa düştü. Daha önce böle bir deneyimim olmamasına rağmen başarıyla operasyonu tamamladık.

Doğumun gerçekleşmesinin ardından Şikago'ya varmalarına 8 saat daha kaldığını, bu süreçte anne ve bebeğin durumlarının iyi olduğunu, kontrollerini de kendisinin yapacağını kaptan pilota ilettiğini anlatan Kubilay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğumdan sonra da saat başı anne ve bebeğin sağlık durumlarını kontrol ettim. Başka bir şehre inmeye gerek kalmadan doğum gerçekleştiği için çok mutlu olduk. Faslı baba çocuğa benim ismini vermek istedi ama ben ismimin telaffuzunun zor olduğunu söyledim. Bebeğin isminin ne olacağına, anne ve babanın kendilerinin karar vermesini istedim. Bebeğe babası, 'Mehdi' anlamı taşıyan Almahtı ismini verdi. Çok sevindik. Daha sonra uçak başarıyla Şikago'ya indi."

"Havalimanında krallar gibi karşılandım"

Kuleye doğum olayının bildirilmesinin ardından sağlık ekiplerinin Şikago'daki havalimanı pistinde hazır beklediğini aktaran Kubilay, sağlık ekiplerinin kendisini kutladıktan sonra anne ve bebeği ambulansla hastaneye götürdüklerini söyledi.

Kubilay, "Havalimanında krallar gibi karşılandım. Pasaport polisi ve tüm görevliler beni tebrik etti. Önemli olan o anlarda anne ve bebeğin sağlıklı bir şekilde emin ellere teslim edilmesiydi. Sonra ABD ulusal basını başta olmak üzere gazetelere manşet oldum. Benimle röportaj yaptılar sağ olsunlar. Şimdi burada da sokakta görenler fotoğraf çektirip benimle konuşuyor. Bu mesleğimizin en güzel ödülü sanırım." şeklinde konuştu.

Bir gün doğumunu gerçekleştirdiği Almathı ile karşılaşması durumunda ne konuşacaklarının sorulması üzerine doktor Kubilay, "Önce böyle bir dünyaya geldiğin için mutlu musun sorusunu sorardım." diye cevap verdi.

Türk cerrahın THY uçağındaki müdahalesi ABD basınında

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Bu dünya ~ 2 yıl önce
DR un sorusu çok manidar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aliiii ~ 2 yıl önce
Doktorsuz da ucakta 50 kere dogum oldu, bu neyin havasi anlamadim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 2 yıl önce
Doğumuna yardımcı oluruz/bunun eğitimini aldık, ancak, bu TGS neden rapor kontrolü yapmıyor, doğuma girecek kadar gebeliği ilerde olan bir kişi neden uçuruluyor, neden yer personeli denetlenmiyor, birde o kısmına bakılsın bence?? TGS de sıkıntı var, hastalanan, doğuran sayıları arttı. Lütfen birde bu kısmı inceleyin…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Amiri ~ 2 yıl önce
Her işi yapıyoruz, hatta doğuma bile giriyoruz ama maaşlar hala aynı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 2 yıl önce
tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önrmli ~ 2 yıl önce
Bu dünyada milyarlarca insan doktor yardımı olmadan doğdu. Doğum müthiş bir şey, ama sorunlu doğumlar hariç doktora gerek yok. Denk gelmesi rahatlatır, ama doktora kral muamelesi yapılması abartılı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pöff ~ 2 yıl önce
Yaw bizim kadar kasıntı başka millet varmı acaba….
Süper ~ 2 yıl önce
Başarılar dileriz çok yi olmuş elinize saglık. Ama açaba kaptan neden kopenhagen inmedi? 8 saat biraz vazla tamam deniz üserinde olsaydı anlardık ama karaya ve öyle büyük lmana yakın ol inmeden devam uç biraz yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 2 yıl önce
Sen önce doğru düzgün yazmayı öğren de sonra millete akıl ver istersen!
Dogum ~ 2 yıl önce
Cocuk amerikali olacakken simdi fasli oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVAP ~ 2 yıl önce
Kimbilir belki ilerde Amerika vatandaşı olur.Ancak bilmeyeceği tek şey şu an onun hakkında yazdıklarımız şansı bol olsun. uçuş ve kabin ekibinide kutlarım
Km ~ 2 yıl önce
Ya işte böyle iyi haber ihtiyacimiz vardı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb ~ 2 yıl önce
Tek kelime wauww.Sosyal medyada gormustum, thy ucuslarda son zamanlarda dogumlar gerceklesiyor.Cok cesaretli tesekurlu ve unutulmaz davranis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000