19 Ocak 2011, Çarşamba 08:05:29

Tunus seferleri yeniden başladı

Tunus hava sahası açılınca, bu ülkeye uçak seferleri de yeniden başladı.

İstanbul'dan Tunus'a dün sabah ilk tarifeli THY uçağının gitmesinin ardından, TK 662 sefer sayılı Tunus-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı 17.05'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın içinde çok az sayıda yolcu olması dikkat çekti.

Norveçli arkadaşı Sissel Knutsen ile birlikte gezi amaçlı Tunus'ta bulunan Fatih Uğur, "Ülkede olaylar halen devam ediyor. Orada tatilimizin ikinci günündeyken olaylar başladı. Kent dışındaki bir marinada yemek yedikten sonra akşam kente dönmek istedik ama hiçbir taksi bizi almadı. Yaklaşık 8 kilometre yürüdük ve çok korktuk. Yollarda, ellerinde sopalar ve palanlar bulunan insanlar dükkanları yakıp yıkıyorlar. Biz korktuğumuz için ilk seferle Türkiye'ye dönmeyi tercih ettik" dedi.

Lübnan'dan Tunus'a geçtiğini ve 5 gün Tunus'ta kaldığını belirten Şeyhmuz Uran isimli yolcu ise şöyle konuştu:
"Kentlerde fazla bir sorun yok. Durum normalleşmeye başladı. Devrik Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'ye bağlı muhafızlar bir otelde sıkıştırılmış. Bin Ali'ye bağlı muhafızlar bertaraf edildikten sonra ortalık durulur. Askerler genelde duruma hakim. Varoşlarda bazı olaylar oluyor. Türk Büyükelçiliği bizleri arayarak durumumuzla ilgileniyor."
 

Tunus seferleri yeniden başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000