19 Şubat 2015, Perşembe 08:30:02

TRABZON'A CHARTER ANLAŞMASI

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz’e ilgisinin artması sonucu 2015 turizm sezonu öncesi Suudi Arabistan’ın dört şehrinden Doğu Karadeniz’in merkezi Trabzon’a 171 charter seferi anlaşması yapıldı.
  • Orgi de Rize de israftır. Yarım saat mesafede Çarşanba da kargalar tauch and go yaparken yazıktır günahtır , ikilm kuşağı da aynı . Gidin Gümüşhaneye yapın hiç olmazsa yedek meydan olur Trabzona , iklim kuşağı da farklı ...
  • Haydi hayırlısı Trapzon-Zonguldak uçuşları yakın zamanda.
  • bilmeyenlere,karadenizin en eski tarihi yapısı Ordu dadir.Ordu Giresun iyiki yapıldı:)
  • Araplara satacak çok toprak var gerekli bencede...
  • Rize'ye niye havaalanı yapılıyor dİyenler okusun.D.Karadeniz'in turizm potansiyelini.O havaalanı Iğdır'a,Zafer'e,Bingöl'e benzemez vızır vızır işler.
  • Bir de boş yere orgi ye para yatırıldı

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz’e ilgisinin artması sonucu 2015 turizm sezonu öncesi Suudi Arabistan’ın dört şehrinden Doğu Karadeniz’in merkezi Trabzon’a 171 charter seferi anlaşması yapıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türk Hava Yollarının 189 kişilik uçakları yapılan charter seferlerinin oldukça başaralı olduğunu ancak Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden oluşan talebi karşılamakta yetersiz kaldığını tarifeli seferlerinde açılması gerektiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirliklerinden gelen gazeteciler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Türk Hava Yolları’nın misafiri olarak Doğu Karadeniz’de inceleme ziyaretinde bulunan gazeteciler körfez ülkelerinden bölgeye olan turist akınının çok hızlı geliştiğini belirterek bunun sırrını sorguladılar.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Körfez ülkelerine Doğu Karadeniz’in çok başarılı bir tanıtım yapıldığını buna karşın turizmin çok hızlı geliştiğine dikkat çekti. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen tanıtım çalışmalarının özellikle fuarlarda sürdürüldüğünü aktaran Hacısalihoğlu, bu etkili çalışmaların sonucunda geçtiğimiz yıl Doğu Karadeniz Bölgesine Körfez ülkelerinden 260 bin turistin geldiğini kaydetti.

Tanıtım çalışmalarına bu yılda devam edildiğini aktaran Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın sektör temsilcileri ile birlikte 5-7 Mart tarihleri arasında Cidde’de bir AVM salonunda bütün Doğu Karadeniz tanıtım çalışmasını gerçekleştireceğini ifade etti.

Tanıtımın yanında ulaşım imkanlarının da eş zamanlı geliştirilmeye çalışıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Türk Hava Yollarının bu sezon 171 charter sefer anlaşmasını yaptı. Seferler Suudi Arabistan’ın Medine, Cidde, Riyad ve El kasım şehirleri ile Trabzon arasında gerçekleştirilecek. 189 kişilik uçaklar ile yapılacak bu seferlerde 33 bin 831 yolcu taşınacak. Bu bölgedeki potansiyeli karşılamada yetersiz olduğunu gözlemlemekteyiz. Arzumuz THY’nin tarifeli uçak seferlerine başlamasıdır” şeklinde konuştu.
Hacısalihoğlu, tanıtım çalışmalarına il önce Suudi Arabistan’dan başlanıldığı için bu ülkeden gelenlerin yoğunluk kazandığını ancak tanıtımları Katar, Kavait, Dubai, Abu Dabi’ye yayma çalışmalarına ağırlık verildiğini belirterek, Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden turist akışının hızlandırmak için tanıtımın yanında özellikle ulaşım çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.
Hacısalihoğlu, charter seferleri yanı sıra direkt tarifeli seferler ile İstanbul üzerinden bağlantılı uçak seferlerinin artırılması için çalışmalarda bulunulduğunu belirterek, “Şu anda kış mevsiminde olmamıza rağmen şehrimizde Körfez ülkelerinden turistler var. Bu turistler İstanbul üzerinden aktarmalı seferler ile bölgemize geliyorlar. Bir kısmı İstanbullu önce geziyor sonra bölgemize geliyor” dedi.

Körfez ülkelerinden turizmin yanında ticaretinde geliştiğini dile getiren Hacısalihoğlu, “Körfez ülkeleri vatandaşları bölgemizde çok sayıda gayrı menkul yatırımında bulunmaya başladılar. Özellikle konut sektöründe hareketlilik var. Satın alma yapıyorlar. Dairelerin ve villaların yanı sıra ortak gayrı menkul yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Körfez ülkelerinden gelinlerin iki günde firma kurabildiklerini ve yatırımlara başlayabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Birleşik Arap Emirliklerinden gelen gazetecilere Türk Hava Yolları Trabzon Satış Müdürü Osman Özyılmaz eşlik ediyor. Aynı zamanda THY’nin Dubai Müdürlüğünden Osman Nurettin Şen’inde bulunduğu heyette Communicate Kuvait Editörü Nassma Kordahji, Asdaa Abbas Moussa, 360sport Web Etitörü Scott Grayston yer alıyor.

TRABZON'A CHARTER ANLAŞMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Eski Karga ~ 9 yıl önce
Orgi de Rize de israftır. Yarım saat mesafede Çarşanba da kargalar tauch and go yaparken yazıktır günahtır , ikilm kuşağı da aynı . Gidin Gümüşhaneye yapın hiç olmazsa yedek meydan olur Trabzona , iklim kuşağı da farklı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Haydi hayırlısı Trapzon-Zonguldak uçuşları yakın zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
bilmeyenlere,karadenizin en eski tarihi yapısı Ordu dadir.Ordu Giresun iyiki yapıldı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Araplara satacak çok toprak var gerekli bencede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTCG ~ 9 yıl önce
Rize'ye niye havaalanı yapılıyor dİyenler okusun.D.Karadeniz'in turizm potansiyelini.O havaalanı Iğdır'a,Zafer'e,Bingöl'e benzemez vızır vızır işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir de boş yere orgi ye para yatırıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000