12 Mayıs 2008, Pazartesi 13:58:40

Trabzon Havalimanında korkutan uçuş

Trabzon Havalimanı’nda bu sabaha karşı heyecan ve korku dolu dakikalar yaşandı. Bir uçağın pisti sürekli pas geçtiğini görenler önce endişeye kapıldı. Ancak, THY uçağının pilot eğitimi için pisti pas geçtiği anlaşılınca rahat bir nefes alındı.
  • Evim Trabzon havalimanına yakın bir mevkii de.Açıkcası dün gece bende anlam verememiştim ne olduğuna dair. 03:00 gibi tam yatmak üzereyken duyduğum ilk ses garibime gitsede uluslararası seferde olan bir uçaktır diye düşündüm (airblue-pakistan sıksık ikmal yapıyo) ama sonra ard arda sesler gelince gerçekten merak etmiştim. Açıkcası bi daha olursa izlemeyi isterim bu eğitim uçuşlarını.

Türk Hava Yolları’na ait Airbus 321 tipi uçağının bu sabaha karşı Trabzon Havalimanı’nda yaptığı eğitim uçuşu endişeye neden oldu. Saat 03:30 civarında pist çevresinde eğitim uçuşu yapmaya başlayan THY uçağında, First Officer ( ikinci pilot) olarak eğitim gören pilotlara pisti pas geçme eğitimi verilmeye başlandı. O saatte havaalanı çevresinde uçuş olmadığı için bir uçağın defalarca Trabzon üstünde uçmasından endişelenen bazı vatandaşlar meraklı gözlerle uçağı izlemeye başladı. Saatler geçmesine karşın bir türlü havalimanına iniş yapmayan uçağın bir arıza yaşadığını sanan vatandaşlar yaklaşık iki saat süren eğitimin sona ermesi ve uçağın Trabzon Havalimanı’na inmesiyle rahat bir nefes aldı.

Konuyla ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Airporthaber, endişelenecek bir durum olmadığını, THY’ye ait bir uçağın eğitim uçuşu yaptığını tespit etti.

Yetkililer, eğitim uçuşunun planlı olarak yapıldığını ve ikinci pilotların pas geçme ve touch and go ( kon ve git) eğitimi aldıkları ve bunun için de 17 kez pas geçildiğini, 4 kez de touch and go yapıldığını söyledi.

©AirportHaber.com

 

Trabzon Havalimanında korkutan uçuş

Yorumlar

RtoTakeoff ~ 16 yıl önce
Evim Trabzon havalimanına yakın bir mevkii de.Açıkcası dün gece bende anlam verememiştim ne olduğuna dair. 03:00 gibi tam yatmak üzereyken duyduğum ilk ses garibime gitsede uluslararası seferde olan bir uçaktır diye düşündüm (airblue-pakistan sıksık ikmal yapıyo) ama sonra ard arda sesler gelince gerçekten merak etmiştim. Açıkcası bi daha olursa izlemeyi isterim bu eğitim uçuşlarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000