26 Şubat 2009, Perşembe 16:54:04

TÖSHİD'DEN KAZA AÇIKLAMASI

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Amsterdam'da yaşanan uçak kazasıyla ilgili bir açıklama yayınladı...

Kısa adı TÖSHİD olan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu olarak;

Hollanda'nın Amsterdam Havalimanı'nda meydana gelen kazada THY uçağındaki yolcu ve uçuş ekibinin kaybından derin bir üzüntü duyuyoruz. Kazada kaybettiğimiz THY mensuplarına ve yolcularımıza Tanrı'dan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara  acil şifalar diliyoruz.  Kazanın ardından ne yazık ki bir iletişim eksikliği yaşanmıştır..

Yerli ve yabancı basında  spekülatif yayınlar yapılmakta,  kaza ile ilgili olarak ortaya bazı iddialar atılmaktadır. Bu yayınlardan büyük rahatsızlık duymaktayız. Çünkü  ortaya atılan iddialar mesnetsiz ve doğrululuktan çok uzaktır.

Kazanın ardından gündeme gelen tüm soruların cevabı Hollanda ve Türk sivil havacılık otoritelerinin yapacağı araştırmalar sonucu ortaya çıkacaktır. Konuyla ilgili olarak yaşanan bilgi kirliliğinin önlenebilmesinin tek yolu da, teknik tespitlere dayalı olarak yapılacak olan resmi açıklamaları beklemektir. Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki, Türk sivil havacılık sektöründeki tüm resmi ve özel kuruluşlar uluslararası standartlarda faaliyet göstermektedir.

Bu konuda tüm tarafları sağduyulu davranmaya davet ediyor, hava taşımacılığının en güvenli ve çağın gereğine uygun bir ulaşım  şekli olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Saygılarımızla...

TÖSHİD
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği
Yönetim Kurulu

TÖSHİD'DEN KAZA AÇIKLAMASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000