12 Temmuz 2009, Pazar 12:01:13

Toronto'da Kolbastı'yla karşılandılar

Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı yönetimi, Türkiye'den gelen konuklar için bir hoşgeldin partisi düzenledi. Kanadalı Türkler ve Azeriler, bayraklarla süslenmiş araçlarla konvoy oluşturdu.
  • HAY KOLBASTINIZ BATSIN. BIRSEY BULDUK MU CIVISI CIKARTANA, OHH GELENE KADAR ABARTIYORUZ. NEREDEYSE MEVLUTLERDEN ONCE VEYA SONRA BILE KOLBASTI OYNANACAK. ACILISLARDA DA TAVSIYEM KOLBASTI. YETER ARTIK YAAAA... TAKILDINIZ SU KOLBASTIYA. SIYRILIN BU KARABASANDAN.
  • ben deve kesilmesini beklerdim...olmamış
  • Önemli olan Turkiye'deki yasayanlarin düsünceleri degil, Kanada'dan Türkiye'ye artik direkt uçabilecek kisilerin mutlulugu. Bu imkani saglayan TK ya sonsuz tesekkürler...
  • abi o nasıl laftır öyle koptum yaaaa :D:D:D
  • aferin, şu maymun zıplamasını bir kanada'da yapmadığınız kalmıştı, şimdi tam oldu memleket.
  • Teşekkürler Türk Hava yolları, teşekkürler Laleli Lions.
  • video cekemedim ama Ilk ucusun yolculari icin oynanan kolbastiyi tarif edeyim. Cocuklari getirenlerin air canadanin hosgeldin partisinden haberi olmadigi icin 1 saat erken gelen ufacik cocuklar, 1 saat gumruk islemleri, 2 saat de iceride partinin bitmesini beklediklerinden 4 saatin sonunda sefil oldular. kapidan heyet cikinca uyduruk bir teybin caldigi bangir bangir ve anlasilmayan bir muzikle elektrige kapilmis gibi havaalaasinda dans edenleri goren guvenlik gorevlileri ile turkler tartismaya basladi. Kimseye haber verilmedigi icin ortalik karisti tabi. bir de okullarinin reklamini yapmaya calisan cemaat uyelerini ve cikis kapisinin hemen dibinde diger yolculari engelleyerek fotograf cektirmek isteyenleri kimse anlamadi. Utandik...
  • ilk uçuş gözlemim yazan arkadaşa teşekkür ederiz
  • Hidayet Turkoglu Toronto Raptors anlasmasinin emen ardindan Istanbula uctu, ucagi istanbula inmis olmali.
  • 9- basari tum ekipte olunca anlam kazaniyor, ucak torontoya indi ama thynin webinde hala toronto alamiyorsunuz 10- miles & smiles ekibi bir sark kurnazligi ile toronto icin gerekli mili abb ucuslarindan farkli hale getiriyormus (galiba 75.000). halbuki tum havayolu mil sistemlerinde kuzey amerika (abd, kanada, mexica) diye geciyor 12- bu satirlari yazan parasini odemis normal yolcuydu, arkamdan yorumlar yapanlar ona gore yazsin :)

Dün Kanada'ya ilk seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları, Türk okulları öğrencilerinin kolbastı oyunuyla karşılandı.

Toronto'daki Nil Akademi ile Montreal'de bulunan Söğüt Türk Okulu ögrencileri, karşılama törenine renk kattı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, öğrencileri teker teker öperek tebrik etti ve resim çektirdi. Bakan ve beraberindekiler, pazartesi akşamına kadar Toronto'da kalacak.

Toronto seferi, aktarmasız 11 saat sürecek. Seferler başlangıçta pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Toronto'dan İstanbul 'a uçuş süresi 10 saat 40 dakika, İstanbul'dan Toronto'ya uçuş süresi ise 11 saat 10 dakika olacak. Uçuşlarda Airbus A330 tipi uçak kullanılacak.

BİLETLER TÜKENMEYE BAŞLADI

Toronto seferlerine sadece Türkler değil, diğer Müslümanlar tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Türk Hava Yolları, Avrupa'da ve ABD üzerinden uçuşlarda sık sık ayrımcılığa uğrayan Müslümanları Avrupa'da aktarma yapma çilesinden de kurtarmış oldu.

Toronto-İstanbul biletlerine adeta hücüm edildi. 879 dolardan satılan gidiş - dönüş bir ay süreli biletler hızla tükeniyor. Ayrıca 13 Temmuz'da hareket edecek ikinci uçağın biletleri Haziran ayı içerisinde tükenmişti. İlk hafta uçuşları için çok sayıda kişi ismini yedeklere yazdırdı. THY'nin Toronto bürosundan edinilen bilgiye göre, pazartesi günü Türkiye'ye gidecek ilk yolcular arasında Türklerin yanı sıra İran, Mısır ve Pakistanlı yolcular da bulunuyor.

Toronto'da Kolbastı'yla karşılandılar

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
HAY KOLBASTINIZ BATSIN. BIRSEY BULDUK MU CIVISI CIKARTANA, OHH GELENE KADAR ABARTIYORUZ. NEREDEYSE MEVLUTLERDEN ONCE VEYA SONRA BILE KOLBASTI OYNANACAK. ACILISLARDA DA TAVSIYEM KOLBASTI. YETER ARTIK YAAAA... TAKILDINIZ SU KOLBASTIYA. SIYRILIN BU KARABASANDAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben deve kesilmesini beklerdim...olmamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önemli olan Turkiye'deki yasayanlarin düsünceleri degil, Kanada'dan Türkiye'ye artik direkt uçabilecek kisilerin mutlulugu. Bu imkani saglayan TK ya sonsuz tesekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
abi o nasıl laftır öyle koptum yaaaa :D:D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aferin, şu maymun zıplamasını bir kanada'da yapmadığınız kalmıştı, şimdi tam oldu memleket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teşekkürler Türk Hava yolları, teşekkürler Laleli Lions.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
video cekemedim ama Ilk ucusun yolculari icin oynanan kolbastiyi tarif edeyim. Cocuklari getirenlerin air canadanin hosgeldin partisinden haberi olmadigi icin 1 saat erken gelen ufacik cocuklar, 1 saat gumruk islemleri, 2 saat de iceride partinin bitmesini beklediklerinden 4 saatin sonunda sefil oldular. kapidan heyet cikinca uyduruk bir teybin caldigi bangir bangir ve anlasilmayan bir muzikle elektrige kapilmis gibi havaalaasinda dans edenleri goren guvenlik gorevlileri ile turkler tartismaya basladi. Kimseye haber verilmedigi icin ortalik karisti tabi. bir de okullarinin reklamini yapmaya calisan cemaat uyelerini ve cikis kapisinin hemen dibinde diger yolculari engelleyerek fotograf cektirmek isteyenleri kimse anlamadi. Utandik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ilk uçuş gözlemim yazan arkadaşa teşekkür ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hidayet Turkoglu Toronto Raptors anlasmasinin emen ardindan Istanbula uctu, ucagi istanbula inmis olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
9- basari tum ekipte olunca anlam kazaniyor, ucak torontoya indi ama thynin webinde hala toronto alamiyorsunuz 10- miles & smiles ekibi bir sark kurnazligi ile toronto icin gerekli mili abb ucuslarindan farkli hale getiriyormus (galiba 75.000). halbuki tum havayolu mil sistemlerinde kuzey amerika (abd, kanada, mexica) diye geciyor 12- bu satirlari yazan parasini odemis normal yolcuydu, arkamdan yorumlar yapanlar ona gore yazsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000