16 Temmuz 2008, Çarşamba 14:42:00

Tokatlılar'dan THY'ye duyurulur

Tokat havaalanı'nda halen haftada 3 gün olarak devam etmekte olan hava yolu taşımacılığının, bir dönem olduğu gibi, haftada 6 güne çıkarılması talepleri hemen her fırsatta bir daha dillendiriliyor.
  • THY'nin A319 Uçakları Tokat'a En Uygun Uçaklardır. THY'nin Elinde 2 Adet Var. Fakat 1 Adet Atlasjet'den Kiraladı. Eylül Ayında İse Atlasjet'in 2 Adet A319'u Satın Alıp THY'nin Elinde A319 Sayısı 4'e Çıkacak. THY A319'ları Sinop (1650x30) Elazığ (1720x30) Metrelik Pistlere İnebiliyorda,(1925x30) Metrelik Tokat Pistine Nasıl İnemeyecek. Tokatlılar Gerçekten THY İstiyor.
  • AtlasJet yaz sezonunda tokat-istanbul seferlerini 90 kişilik uçağa 60 bilet ancak satıyor bunun bir de kışı var.. THY nin en ufak uçağının 150 kişilik olduğunu varsayarsak uçak yazın bile gereken yolcu sayısına ulaşamaz. Rekabete gelince THY hiç bir özel şirketten daha ucuza bilet satmaz bu olay THY ye külli zarardır.
  • BENCE SONUNA KADAR HAKLILAR. HEP DESTEK TAM DESTEK

Hali hazırda hava yolu taşımacılığı yapmakta olan özel havayolu şirketinin sefer sayısını artırma noktasında Tokat ilinden yeterli talebin olmasını beklediği anlaşılmıştı. Ve diğer yandan da sefer sayısının artırılması ise yolcu sayısının da doğru orantılı olarak artacağı savunulmuştu.

Özellikle Tabip Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlarının dile getirdiği taleplere gündemde yer bulmuştu. Gündeme getirilen hususlardan biri de Tokat’a Türk Hava Yolları (THY) uçaklarının sefer koyması idi. Tokat havaalanı pistinin 2 bin metreye yakın mesafesinin ve bunun yanı sıra havaalanına yaklaşma istikametinin engel teşkil edebileceği dolayısıyla THY bünyesindeki büyük yolcu uçaklarının iniş yapamayacağı beyan edilmişti.

SİNOP’A THY SEFERİ GELİNCE

Tokat Havaalanı'na THY seferi konulması noktasında girişimlerin de olduğu bir ortamda, havaalanı pisti Tokat’takinden daha kısa olan Sinop Havaalanına THY tarafından haftanın 3 günü sefer konulduğu haberi geldi. THY’nin Sinop iline sefer başlatması Tokat Havaalanı'na da sefer konulması isteğini yeniden gündeme getirdi.

Tokat’ta yine meslek odalarına üyelerin öncülüğünü yaptığı kamuoyu, THY’nin Tokat’a da sefer koyması taleplerini dile getiriyor. Yetkililerden bu yöndeki girişimlerini yoğunlaştırmaları isteniyor. Özel havayolu taşımacılığının yanı sıra THY seferlerinin de olmasının rekabeti getirebileceği, bu rekabet ile uçak biletleri fiyatının makul seviyelere gelebileceği ve haliyle de yolcu sayısında artış sağlayabileceği savunuluyor.

Tokatgazetesi.com

Tokatlılar'dan THY'ye duyurulur

Yorumlar

Caner ~ 16 yıl önce
THY'nin A319 Uçakları Tokat'a En Uygun Uçaklardır. THY'nin Elinde 2 Adet Var. Fakat 1 Adet Atlasjet'den Kiraladı. Eylül Ayında İse Atlasjet'in 2 Adet A319'u Satın Alıp THY'nin Elinde A319 Sayısı 4'e Çıkacak. THY A319'ları Sinop (1650x30) Elazığ (1720x30) Metrelik Pistlere İnebiliyorda,(1925x30) Metrelik Tokat Pistine Nasıl İnemeyecek. Tokatlılar Gerçekten THY İstiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
AtlasJet yaz sezonunda tokat-istanbul seferlerini 90 kişilik uçağa 60 bilet ancak satıyor bunun bir de kışı var.. THY nin en ufak uçağının 150 kişilik olduğunu varsayarsak uçak yazın bile gereken yolcu sayısına ulaşamaz. Rekabete gelince THY hiç bir özel şirketten daha ucuza bilet satmaz bu olay THY ye külli zarardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CabinCrewww ~ 16 yıl önce
BENCE SONUNA KADAR HAKLILAR. HEP DESTEK TAM DESTEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000