03 Aralık 2008, Çarşamba 08:06:27

"Tokat üvey evlat değil!"

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, hava ulaşımında Tokat'a seferlerinin durdurulacağı yönündeki gelişmelere tepki gösterdi.
  • Şimdi sayın tokatlılar, sizin gelmesini istediğiniz Boeing 737 uçağı pistin ilk 700-800 ft (250 m) sine teker koyar böylelikle geriye kalır 1700m den daha kısa bir mesafe. İstanbul un 3000 m lik pistinde uçak 2400 metrelik kısımda kuru piste rahat rahat durup pistten çıktığına göre sizin 1925 metre daha en baştan ofsayt bi pist. yaygara yapmaya gerek yok.
  • başkanım duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum.teşekkürler
  • tokat düşmanlığı yapmaya utanmıyormusunuz tokat pisti 1930x30 azmı
  • tam bir bilgiye sahip olmadan neden yorum yazarsın anlamıyorum.tokat havaalanı 1925x30 metrelik bir piste sahip.neye göre yazıyorsun.asıl sen kafandaki tokat düşmanlıgını aşmalısın
  • ülkemizde Regional Jet'ler ne yazık ki talihsiz kazalardan dolayı "Tutmadı" . Turboproblara da halkımız yine binmek istemeyecektir Jet değil ya uçamaz sanki ))) Bir de bu kadar az hatta hiç Regional Jet'i ya da turbo P.'u olmayan bir ülkede her tarafa siyasi vaatler yüzünden kısacık pistler ve yetersiz güvenlik standartları nedeni ile bir sürü havaalanı yapılmış.. Ondan sonra da uçak niye gelmiyor )) Talep de yok ki zaten..
  • Tokat Havaalanı Yolcu Bakımından Kendini Fazlasıyla İspat Etmiştir. Thy Tokat İçin Hayırlı Olur Kanaatini Taşımaktayım.Yalnız Vor Sorunu da Bir AN Önce Halledilirse İyi Olur...
  • Ya insanlara ne kadar kolay geliyor UCAK GELSIN demek. Gelemez efendim 1800X30mt pistinize. Cok zor sartlarda ucus, inis ve kalkis yapiliyor meydaniniza zaten. Turk Sivil Havaciligi henuz bunu asamadi! Yani, regional jet dedigimiz jetleri, yada turboprob dedigimiz cift motorlulari almiyor niye? Turk mantigi iste bu ucaklarla ucmaz cunku Turk... Atlasjet'in CRJ leri de gitti bir bolgesel o vardi, Ben Para kazanmak isteyen tum havayollarina sesleniyorum burdan: Turboprob veya yeni teknoloji Bolgesel Jetlerden edininiz! Avrupa'daki tasimacilik mantigini anlayin artik be kardesim! Turkiye meydanlari bu sekilde operasyona musait!

Tokat Havaalanı'na yaklaşık 2 yıldır İstanbul-Tokat seferi yapan Atlasjet Havayolları'nın 16 Aralık 2008 tarihinden itibaren seferlerini kaldıracağı yönündeki basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çeltek, soruna köklü çözüm bulunması için yetkilileri göreve çağırdı. Çeltek, Tokat Havaalanı'nın artık olmazsa olmazlardan birisi olduğunu belirterek, "Tokat üvey evlat değil. Yani Sivas'a, Samsun'a THY çalışırda, Tokat'a neden çalışmaz? Bu işe köklü çözüm bulunması gerektiğine inanıyorum. Artık Tokat esnafı, sanayicisi uçağa alıştı. Bir sivil toplum örgütü başkanı olarak yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum" dedi.

Başkan Çeltek, seferlerin durdurulup başlatılmasına tepkili olduğunu ifade ederek, "Halkta buna tepkili. Eğer bu havaalanına başka bir hava yolu gelecekse, anlaşma şartnameleri ona göre yapılmalı. Ben bırakıyorum, dediği zaman bırakamaması lazım. Önceki yıllarda haftanın 6 günü yapılan sefer sayısı önce 3'e düşürüldü. Sonra seferler iptal edildi, tekrar başlatıldı. Caminim minaresi engel oluyor, denildi. Pistte sorun var, denildi. Bu sırada seferlerde aksama oldu. İnsanlar hava yolculuğundan soğutuldu. Seferler düzgün şekilde yapılsın, yolcuda yine sıkıntı yok. Dışardan gelecek yatırımcı, sanayici, iş damlarının işi buna bağlı. Bu anlamda tepkimiz çok büyük, bunun peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

"Tokat üvey evlat değil!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Kpt ~ 15 yıl önce
Şimdi sayın tokatlılar, sizin gelmesini istediğiniz Boeing 737 uçağı pistin ilk 700-800 ft (250 m) sine teker koyar böylelikle geriye kalır 1700m den daha kısa bir mesafe. İstanbul un 3000 m lik pistinde uçak 2400 metrelik kısımda kuru piste rahat rahat durup pistten çıktığına göre sizin 1925 metre daha en baştan ofsayt bi pist. yaygara yapmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 15 yıl önce
başkanım duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum.teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
tokat düşmanlığı yapmaya utanmıyormusunuz tokat pisti 1930x30 azmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tokatlı ~ 15 yıl önce
tam bir bilgiye sahip olmadan neden yorum yazarsın anlamıyorum.tokat havaalanı 1925x30 metrelik bir piste sahip.neye göre yazıyorsun.asıl sen kafandaki tokat düşmanlıgını aşmalısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
ülkemizde Regional Jet'ler ne yazık ki talihsiz kazalardan dolayı "Tutmadı" . Turboproblara da halkımız yine binmek istemeyecektir Jet değil ya uçamaz sanki ))) Bir de bu kadar az hatta hiç Regional Jet'i ya da turbo P.'u olmayan bir ülkede her tarafa siyasi vaatler yüzünden kısacık pistler ve yetersiz güvenlik standartları nedeni ile bir sürü havaalanı yapılmış.. Ondan sonra da uçak niye gelmiyor )) Talep de yok ki zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu77 ~ 15 yıl önce
Tokat Havaalanı Yolcu Bakımından Kendini Fazlasıyla İspat Etmiştir. Thy Tokat İçin Hayırlı Olur Kanaatini Taşımaktayım.Yalnız Vor Sorunu da Bir AN Önce Halledilirse İyi Olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukala Bilge ~ 15 yıl önce
Ya insanlara ne kadar kolay geliyor UCAK GELSIN demek. Gelemez efendim 1800X30mt pistinize. Cok zor sartlarda ucus, inis ve kalkis yapiliyor meydaniniza zaten. Turk Sivil Havaciligi henuz bunu asamadi! Yani, regional jet dedigimiz jetleri, yada turboprob dedigimiz cift motorlulari almiyor niye? Turk mantigi iste bu ucaklarla ucmaz cunku Turk... Atlasjet'in CRJ leri de gitti bir bolgesel o vardi, Ben Para kazanmak isteyen tum havayollarina sesleniyorum burdan: Turboprob veya yeni teknoloji Bolgesel Jetlerden edininiz! Avrupa'daki tasimacilik mantigini anlayin artik be kardesim! Turkiye meydanlari bu sekilde operasyona musait!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000