30 Haziran 2009, Salı 12:49:34

"Tokat Havaalanı başka bahara kaldı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Tokat Havaalanı'nın pist yönünün değişmesinin uygun görülmediğini ve havaalanının başka bahara kaldığını ileri sürdü.
  • Bölgesel taşıma illaki uçakla mı olur? mesala Rus'ların mi-26 tipi 63 yolcu taşıma kapasitesine sahip 295km/s hız, 1952 km menzile sahip dev bir nakliye helkopteri var! bu helikopter pekhala bu işe yarayabilir, ayrıca pist olayından da kurtulmuş olurlar, Tokatın yakınına iner kalkar... madem cesurca bi adım atmak istiyolar alın size adım!
  • Bu iki alanda ayni kaderi paylasiyor.
  • tokatlılar kızacaksınız ama gerçekten doğru bir karar en hayırlı karar bence çok tehlikeli bir havaalanı çünkü orası

Tokat Havaalanı'na yapılan seferlerin durmasının ardından yaklaşık 5 aydır sefer düzenlemeyen havaalanında belirsizlik devam ediyor. Pist yönü itibariyle büyük gövdeli uçakların iniş ve kalkışına elverişli olmadığı öne sürülen havaalanına inebilecek kapasitede THY ve diğer özel hava yolu şirketlerinin filosunda küçük yolcu uçağı bulunmuyor.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Tokat Valiliği'nin, pist yönünün 30-35 derece kuzeybatı yönüne çevrilmesi durumunda büyük gövdeli uçakların iniş ve kalkışına müsait olacağı yönündeki talebinin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından oluşturulan uzman komisyon tarafından uygun görülmediğini söyledi.

Doğru, dünyada ve Türkiye'de havayolu ulaşımının hızla ilerleyip ucuzlamasına rağmen Tokat Havaalanı'nın kapalı kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade ederek, "Bu durum Tokat Havaalanı'nın başka baharlara kaldığının bir göstergesi ve kentin gelişmesine ve ilerlemesine engel teşkil edecek bir durum. Bir bölgenin gelişmişlik göstergelerinden bir tanesi de faaliyetteki havaalanının varlığı. Havaalanları gelişen dünyada zaman kullanımı açısından ulaşımı en pratik şekilde sağlayan tesislerdir" dedi.

Doğru, Tokat'ın tarihi ve turistik açıdan yeni yeni keşfedilen yerleri olduğunu belirterek, "Yerli ve yabancı turistlerin ulaşım sıkıntısı nedeniyle yeterli ilgiyi göstermedikleri açık bir gerçek. Zaten adaletsiz teşvik sisteminin Tokat'ı yatırım olarak arka plana ittiği bir durumda havaalanının da kullanılamaz durumda olması nedeniyle turizmden payına düşen geliri alamamaktadır" diye konuştu

"Tokat Havaalanı başka bahara kaldı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bölgesel taşıma illaki uçakla mı olur? mesala Rus'ların mi-26 tipi 63 yolcu taşıma kapasitesine sahip 295km/s hız, 1952 km menzile sahip dev bir nakliye helkopteri var! bu helikopter pekhala bu işe yarayabilir, ayrıca pist olayından da kurtulmuş olurlar, Tokatın yakınına iner kalkar... madem cesurca bi adım atmak istiyolar alın size adım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu iki alanda ayni kaderi paylasiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tokatlılar kızacaksınız ama gerçekten doğru bir karar en hayırlı karar bence çok tehlikeli bir havaalanı çünkü orası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000