02 Şubat 2010, Salı 08:52:34

THY'Yİ YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI

Sabah Gazetesi'nin entelektüel yazarı Hıncal Uluçi Türk Hava Yolları'nı köşesine taşımış... Uluç, "Temel Kotil adı da yarın saygı ve sevgi ile anılacaklardan..." diyor. İşte Hıncal Uluç'un o yazısı...
  • Al beleş biletleri uçuş yap ondan sonra köşende yaz. Oh ne güzel hayat. Geçen sene seninle Phuket adasında karşılaştığımızda aman THY şöyle kötü hizmet veriyor diye yakınıyordun? Ne oldu hıncal? ne değişti şimdi? bedave sirke baldan tatlımı geldi.
  • hiç de bi kerem, Hıncal Uluç otoritedir, o ne derse mutlaka doğruluk payı vardır.. Siz bence onu kıskanıyorsunuz, çekemiyorsunuz.. I love Hıncal, I love Temel Kotil.. THY number one !!!
  • Hıncal ağabey o özel SUİTin bilet parasının beleş olmadığını(THY,kendi gazetsi yada herhangi bir kurumun ödemediğini) köşesinde bir isptlasın bakalım.Aksi halde yaptığı yağcılık az bile .
  • Aferin Hıncal'a oda gayet güzel yıkama,yağlama yaparak THY'nin yeni hat açılmasındaki misafir olabilme kriterlerini aşmış bulunmaktadır.Heyy gidi koca kurt heyyyy
  • Lufthansa bitmiş arkadaşlar. Bunu her yıl 30'un üzerinde sefer yapapn ve LH 'ı çok sık kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Personelin o eski gülen yüzü kalmamış. Ne havada ne de yerde.
  • ????
  • Baska bir havayolunu hanzo gibi gostermek bana gulunc geliyor, hele ki bu Alman Havayolları ise...Disiplini ve sonsuz guleryuzlu hostes ve stewardları ile cok guvenilir bir havayoludur. Hıncal Bey durup dururken bu yazıyı neden yazdı ki? Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü gibi bisey bu ! Sayın Uluç jübile yap artık ;)
  • HINCAL HADİ İYİSİN..BU YAZI SANA IKI YILLIK SINIRSIZ BUISNESS BILETLERI GARANTILEDI KEYFINI SUR..
  • Anılacaktır....Tarikatı ve terlikleri ve de gülen maske yüzüyle....Başarı varsa asla onun eseri değil...Zaman herşeyi gösterecek...Şimdi yerlerinden aldığı çalışan değerli personelinin vebali de onunla.........
  • Bedava bilet baldan tatlıdır...Bende Thy'yi yazacağım köşemde diye bedava biletlerle istediğim heryere uçsam, neler düşünür neler yazardım neler neler aktarırdım insanlara.Nasıl pozitif olurdum bir bilseniz.O uçuş 4 saat rötarlıydı bu arada para verenler neler düşündü bide onlara soralım mı ???? Gazeteci olmak varmış bi gazetede bi köşen olsun yeter.Dört köşesin o zaman.istediğin her yere uçarsın yazma bahanesine.Ama hele birde Bussiness yerine ekonomiden bilet verilmişse azınla kuş tutsan uçakta, yaranamazsın bu kısım insanlara.Hem bedava uçacak hemde bussinesste olacak.Eğer bütün şartlar tamamsa senden kralı olmaz gazetelerde...

Yahya Kemal'in "Ankara'nın en güzel yanı İstanbul'a dönüşüdür" deyişi ünlüdür.. Üstad bu lafı, İstanbul aşkından mı etti, yoksa bugünkü bazı Cumhuriyet düşmanları gibi Atatürk'ü ve onun yaptıklarını eleştirmek amacıyla Ankara'ya saldırmak için mi söyledi, bilinmez..

Benim "İstanbul'a dönüşün güzelliği" başlığımın Londra ile ilgisi yok. Orada harika günler, geceler geçirdim.

Türkiye'yi ne kadar sevdiğimi, dışarda ne kadar güzel vakit geçirirsem geçireyim, dönüş anında ne kadar mutlu olduğumu kaç defa yazdığımı unuttum. Bu Londra yazı dizisi de öyle başladı zaten.. Sebep bu da değil..

"İstanbul'a dönüşün güzelliği" başlığı altında size THY'yi anlatmak istiyorum, bu kez.. Dünya çapında bir havacılık şirketi haline gelen ve Türk bayrağını dünyanın dört bir yanına taşıyan THY'nin nasıl bir ülke gururuna dönüştüğünü bir kez daha yaşadım. Onu söylemek boynumun borcu..

Hayatımın en güzel uçak seyahati, 1976'daki Frankfurt- Los Angeles uçuşuydu. Lufthansa'nın davetlisi bir gurup gazeteciydik. Sevgili Cüneyt Ağabey, Lufthansa PR Danışmanıydı o yıllar.. Bizi götürecek dev Boeing 747'de durumun uygun olduğunu öğrenince yerlerimizin First Class'a kaymasını sağladı. Lufthansa o zaman dillere destan.. Daha Lufthanzo olmamış.. Hele de Birinci Sınıfı.. Böyle bir ağırlama olmaz.. 14 saatin nasıl geçtiğini anlamamıştık..

O müthiş seyahat, 2010 yılına kadar listemde birinci yerini korudu.. Hatta yanına yaklaşan olmadı.

Şimdi, o seyahat 2 numarada. 1 numarada artık THY var..

Türk Hava Yolları'nın Boeing'in son gururu 777'lerinden iki tanesini aldığını duymuş ve bazı şeyler okumuştum.

312 kişilik uçakta 8 first class koltuk varmış. Aslında koltuk da değil. Özel suit.. Sürgülü kapıyı çekince size özel yeriniz oluyormuş. Karşınızda 58 santimlik dev ekran ve elinizde kumandayla, ne isterseniz onu seyredin, isterseniz oyunlar oynayın. Olmadı, 2 metre on santim yatağa dönüşen koltuğunuzda uyuyun. Hepsi mümkünmüş..Özel hostesler her an hizmetinize koşuyormuş.. Siz ne zaman isterseniz o zaman servis yapıyorlarmış, falan falan.. 15 bin kilometre menziliyle, her yere de durmadan gidiyormuş..

Londra dönüşü işte bu keyfi hem de nasıl yaşadım..

Mesele uçağı almakta değil. Bastırır parayı alırsın. Mesele işletmek.. Türkün efsane misafirperverliği, teknolojinin bu mükemmel taşıtına hem de nasıl yerleşmiş..

İkramlar başladı.. Daha tadımlıklar, iştah açıcılardan itibaren bir lezzet cümbüşü.. Yani bir uçak yolculuğu eninde sonunda.. Hem de Michelin yıldızlı restoranlarda yemiş, o harika Özer'de özel ağırlanmış bir yolcuyu böyle mutlu edebilmek..

Hostesler harikaydı. Yediklerimiz, içtiklerimiz harikaydı. Servis harikaydı. İstanbul'daki korkunç hava koşulları yüzünden 4 saat geç kalkmışız.. İnebilecek miyiz, yoksa başka bir alana mı yollanacağız, kafamızda o soru da var. Yani olacak en kötü koşullarda böylesi keyifli, böylesi unutulmaz bir uçak yolculuğu yapmak.. Bitmesin istemek..

Türk Hava Yolları yıllardan beri bu ülkenin en iyi yönetilen kurumlarından biri.. Her yeni Genel Müdür eskisinden aldığı bayrağı, çok daha ötelere dikiyor..
Temel Kotil adı da yarın saygı ve sevgi ile anılacaklardan..

Türk'ü ve Türkiye'yi dünyanın dört bir yanında bu kadar güzel temsil edenlere teşekkür!.. Teşekkür!.. Teşekkür!..

Hıncal ULUÇ
SABAH

THY'Yİ YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
Al beleş biletleri uçuş yap ondan sonra köşende yaz. Oh ne güzel hayat. Geçen sene seninle Phuket adasında karşılaştığımızda aman THY şöyle kötü hizmet veriyor diye yakınıyordun? Ne oldu hıncal? ne değişti şimdi? bedave sirke baldan tatlımı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiç de bi kerem, Hıncal Uluç otoritedir, o ne derse mutlaka doğruluk payı vardır.. Siz bence onu kıskanıyorsunuz, çekemiyorsunuz.. I love Hıncal, I love Temel Kotil.. THY number one !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hıncal ağabey o özel SUİTin bilet parasının beleş olmadığını(THY,kendi gazetsi yada herhangi bir kurumun ödemediğini) köşesinde bir isptlasın bakalım.Aksi halde yaptığı yağcılık az bile .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aferin Hıncal'a oda gayet güzel yıkama,yağlama yaparak THY'nin yeni hat açılmasındaki misafir olabilme kriterlerini aşmış bulunmaktadır.Heyy gidi koca kurt heyyyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lufthansa bitmiş arkadaşlar. Bunu her yıl 30'un üzerinde sefer yapapn ve LH 'ı çok sık kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Personelin o eski gülen yüzü kalmamış. Ne havada ne de yerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Baska bir havayolunu hanzo gibi gostermek bana gulunc geliyor, hele ki bu Alman Havayolları ise...Disiplini ve sonsuz guleryuzlu hostes ve stewardları ile cok guvenilir bir havayoludur. Hıncal Bey durup dururken bu yazıyı neden yazdı ki? Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü gibi bisey bu ! Sayın Uluç jübile yap artık ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HINCAL HADİ İYİSİN..BU YAZI SANA IKI YILLIK SINIRSIZ BUISNESS BILETLERI GARANTILEDI KEYFINI SUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anılacaktır....Tarikatı ve terlikleri ve de gülen maske yüzüyle....Başarı varsa asla onun eseri değil...Zaman herşeyi gösterecek...Şimdi yerlerinden aldığı çalışan değerli personelinin vebali de onunla.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bedava bilet baldan tatlıdır...Bende Thy'yi yazacağım köşemde diye bedava biletlerle istediğim heryere uçsam, neler düşünür neler yazardım neler neler aktarırdım insanlara.Nasıl pozitif olurdum bir bilseniz.O uçuş 4 saat rötarlıydı bu arada para verenler neler düşündü bide onlara soralım mı ???? Gazeteci olmak varmış bi gazetede bi köşen olsun yeter.Dört köşesin o zaman.istediğin her yere uçarsın yazma bahanesine.Ama hele birde Bussiness yerine ekonomiden bilet verilmişse azınla kuş tutsan uçakta, yaranamazsın bu kısım insanlara.Hem bedava uçacak hemde bussinesste olacak.Eğer bütün şartlar tamamsa senden kralı olmaz gazetelerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000