19 Ocak 2011, Çarşamba 09:32:36

THY'Yİ PROTESTO ETMEYE HAZIRLANIYOR

PIA çalışanları protesto için siyah kol bantları ve kurdeleler takacaklarını duyurdu.
  • bu araplar sonradan bize kızıp tehlikeli girişimlerde bulunmasalar bari...
  • ya Lufthansa, ya AirFrance yada Emirates´in kucagi olabilir... THY, Türkiye den bakinca büyük, Avrupa dan bakinca daha önce yazan bir arkadasin dedigi gibi orta büyüklükte bir sirkettir ki, LH gibi sirketler icin bir lokmada yutulacak kadar kücüktür... PIA gibi yolcu kalitesi, potansiyel terörist olarak bakilan sirketlerle ortak ucuslarini artirtmasi , LH , EK gibi kalite yolcu tasiyan sirektelerin THY ye göz koymasini engelleyebilir. Bence THY dogru yolda.
  • ARKADASLAR NE KADAR SAZANSINIZ YA. ATLADINIZ HEMEN. ISLAMABAD AKGIT USTUNDE BASKENT, PIA KAGIT USTUNDE BAYRAK TASIYICI. FIILIYATTA BASKENT DUBAI'DIR BAYRAK TASIYICI EMIRATES'DIR. EMIRATES'IN VE DUBAI SERMAYESININ (AL MAKTOOUM) SOZU GECER. TEKRAR EDIYORUM, EMIRATES NE DERSE O OLUR PAKISTAN SIVIL HAVACILIGINDA. BILMEYENLER LAFA BODOZLAMA ATLAMASIN LUTFEN
  • BU SİTEYE LÜTFEN PAKİSTAN'IN BAŞKENTİNİ BİLMEYENLER GİRMESİN.BÖYLE YORUMLAR OLUMAK İSTEMİYORUZ.
  • tepkisiz bir toplum olduğumuz için herhangi bir tepki olmazdı.büyük balık küçük balığı yutar.THY orta balıktır.hem yutabilir ,hem yutulabilir.
  • evet .. THY bu işin kaymağını yiyecek.PIA 'ya gerçekten yazık.. Ticarette centilmenlik aramanın faydası yok.Bizans oyunları her yerde..
  • Pakistan ın milli havayolu PIA dır baskent i Islamabad dır Emirates Birleşik Arab Emirliklerine ait bir havayoludur baskentide Abu Dhabi dir yani Dubai pakistanı bırak baskent bile değildir Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır fakat bilmeyip yorum yapmak hepsinden ayıptır hatta insanı traji komik duruma düşürtür.
  • bildigin yanıldığına yetmiyor ve cehaletinden çok cüretin var. üzücü..
  • ulusal havayolu falan yoktur. kar edersen varsın yoksa yoksun. sırf var olmak için zararına uçuş yapılmaz. düşünün meksikaya, nikaraguaya yada ekvatora istanbuldan uçak kaldırmakmı karlı yoksa burdan abd ye taşıyıp oralara giden bir havayoluyla anlaşmakmı? hangisi karlı ise onu yaparsın yoksa bu global dünyada batar gidersin. gidenleride gördük.
  • Pakistan nin milli tasiyicisi Emirates ve Baskenti Dubai'dir. Emirates istemezse yaprak kipirdamaz. Adamlarin guclu lobisi var. Tabii bu lobi de masalti paralarla oluyor. Bu isin icinde de Emirates'in kiskirtmasi var.
Türk Hava Yolları’nın Pakistan milli hava yolu şirketi PIA ile yaptığı anlaşma Pakistan içinde rahatsızlığa neden oldu. Pakistan ana muhalefet partisi, Pakistan Sivil Havacılık Dairesi, PIA çalışanları ve sendika anlaşmaya karşı seslerini yükseltmeye başladılar. Son olarak PIA çalışanları protesto için siyah kol bantları ve kurdeleler takacaklarını duyurdu.

Star gazetesi köşe yazarı Selim Atalay konuyu köşesine taşıdı;

THY ile varılan ilke anlaşması, Pakistan’ı karıştırmayı sürdürüyor.


Pakistan Havayolları’nın (PIA), ABD ve Avrupa’daki bazı uçuş hatlarını THY’ye bırakacak olmasının PIA için iyi olmadığını savunanlar seslerini yükseltmekte.

Son yazımızda, Pakistan Senatosu’nun Savunma Komitesi olaya müdahil olmuştu. Şimdi anamuhalefet partisi PML-N’nin meclis grup başkanı Chaudhry Nisar Ali Han, PIA’dan bilgi istedi. Bir grup muhalif, PIA’nın Savunma Bakanlığı’na bağlı olması nedeniyle Bakanlığın anlaşmayı iptal etmesini istiyor. Pilotlar, uçuş mühendisleri, kabin memurları, yer görevlileri sendika ve dernekleri anlaşmaya karşı olduklarını duyurdu. Pakistan Sivil Havacılık Dairesi, “Anlaşmaya karşıyız” dedi. PIA çalışanları ve sendikalar anlaşma daha da ilerlerse Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini duyurdular. Yine çalışanlar, şu aşamada anlaşmayı protesto için siyah kol bantları ve kurdeleler takacaklar. PIA Yönetimi, iddiaların maksatlı olduğunu söylüyor, aynı zamanda THY ile -bağlayıcı olmayan bir tutanak- imzaladıklarını savunuyor.

Ne oluyor?
PIA yorgun, yaşlı ve olanakları sınırlı bir şirket. Bir devlet şirketi. Devlet şirketlerinin başına gelen bütün... hani nasıl demeli... talihsizlikler, örneğin verimsizlik, aşırı kadrolaşma ve zarar etme, PIA’nın da başında. Yine şirketin her tarafı, Pakistan iç siyasetinin mozaiğini yansıtıyor. THY anlaşması, PIA için yapısal değişim demek. Değişim başlayınca, işin nereye gideceği belli olmaz. O yüzden gürültü var. Ve de THY ile anlaşmaya muhalefet artıyor, yayılıyor. PIA’nın, Chicago, New York, Amsterdam, Frankfurt, Milan, Rome, Barcelona, Birmingham ve Manchester uçuşlarını THY’ye bırakacağı anlaşılıyor. Pilotlar ve mürettebat için bu durum, -bu güzel kentlere uçamamak- demek. Normalde buralara uçan mürettebat harcırah alıyor. Uçuş süreleri uzadıkça, yol parası artıyor. Ayrıca mürettebat iki uçuş arası dinlenme sürelerini bu kentlerde geçiriyor, icabında Avrupa-Amerika havası alınıyor... Ayrıca New York ve Chicago dahil dış bürolar ya kapatılacak ya da 1-2 kişiye düşecek. Huzursuzluğun temel nedenleri bunlar. PIA’nın başka Avrupa uçuşları duruyor. Ama gözler, denizdeki balıkta. Yönetim -kimsenin ücreti kesilmeyecek- dese de, kimse kimseye güvenmiyor.

Sonuçta durum, Pakistan’da hükümet meselesi haline geliyor. Hükümet meclis çoğunluğunu önceki hafta kaybetti ve usulen yerinde duruyor. PIA üzerinden kapsamlı siyasi-kişisel hesaplaşmalar yaşanıyor.

Dostluk kardeşlik cüzdan
İlginç olan, bütün bu işler olurken, Pakistan medyasında ya da ilgililerin açıklamalarında ‘Dost-Kardeş Türkiye’ teması hiç yok. Halbuki Türkiye’de, Pakistan konusunda müthiş bir sempati ve duygusallık vardır. Pakistan’da kimse açıktan -Arkadaşlar, kardeş Türkiye’nin havayoluyla bir anlaşma yapılmış. İşin ucunda Türkiye varsa, doğrudur. Uçuşlarla İstanbul’a gideceğiz...- demiyor. Aslında dememesi de normal. Dostluk başka, alışveriş başkadır.

Ve de doğru olan, ticari anlaşmaların ticari kapsamda kalması. Ekonomik ve ticari konularda duygusallığa yer ve gerek olmadığını Pakistan’da PIA olayında görmekteyiz. Bireysel olarak tabii ki Pakistan halkının Türkiye’ye sevgi ve sempatisi vardır. Ama bu sempati, dış hat uçuşları sözkonusu olunca yerini başka önceliklere bırakıyor. Ülkelerin dost ya da düşmanları olmaz, çıkarları olur. Bu açıdan bakınca, bu anlaşmanın uygulanması THY ve Türkiye açısından önem taşıyor. Demek ki Pakistan ile muhabbet içinde kalacağız ve bu anlaşmayı uygulatacağız.

Ve de Pakistan’daki tepki aslında THY ya da Türkiye’ye değil, değişime. Yaşanan sıkıntı, yarış ve zaman dışı kalan bir sistemin sıkıntısıdır.

(Star)

THY'Yİ PROTESTO ETMEYE HAZIRLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu araplar sonradan bize kızıp tehlikeli girişimlerde bulunmasalar bari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya Lufthansa, ya AirFrance yada Emirates´in kucagi olabilir... THY, Türkiye den bakinca büyük, Avrupa dan bakinca daha önce yazan bir arkadasin dedigi gibi orta büyüklükte bir sirkettir ki, LH gibi sirketler icin bir lokmada yutulacak kadar kücüktür... PIA gibi yolcu kalitesi, potansiyel terörist olarak bakilan sirketlerle ortak ucuslarini artirtmasi , LH , EK gibi kalite yolcu tasiyan sirektelerin THY ye göz koymasini engelleyebilir. Bence THY dogru yolda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADASLAR NE KADAR SAZANSINIZ YA. ATLADINIZ HEMEN. ISLAMABAD AKGIT USTUNDE BASKENT, PIA KAGIT USTUNDE BAYRAK TASIYICI. FIILIYATTA BASKENT DUBAI'DIR BAYRAK TASIYICI EMIRATES'DIR. EMIRATES'IN VE DUBAI SERMAYESININ (AL MAKTOOUM) SOZU GECER. TEKRAR EDIYORUM, EMIRATES NE DERSE O OLUR PAKISTAN SIVIL HAVACILIGINDA. BILMEYENLER LAFA BODOZLAMA ATLAMASIN LUTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU SİTEYE LÜTFEN PAKİSTAN'IN BAŞKENTİNİ BİLMEYENLER GİRMESİN.BÖYLE YORUMLAR OLUMAK İSTEMİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tepkisiz bir toplum olduğumuz için herhangi bir tepki olmazdı.büyük balık küçük balığı yutar.THY orta balıktır.hem yutabilir ,hem yutulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet .. THY bu işin kaymağını yiyecek.PIA 'ya gerçekten yazık.. Ticarette centilmenlik aramanın faydası yok.Bizans oyunları her yerde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pakistan ın milli havayolu PIA dır baskent i Islamabad dır Emirates Birleşik Arab Emirliklerine ait bir havayoludur baskentide Abu Dhabi dir yani Dubai pakistanı bırak baskent bile değildir Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır fakat bilmeyip yorum yapmak hepsinden ayıptır hatta insanı traji komik duruma düşürtür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bildigin yanıldığına yetmiyor ve cehaletinden çok cüretin var. üzücü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ulusal havayolu falan yoktur. kar edersen varsın yoksa yoksun. sırf var olmak için zararına uçuş yapılmaz. düşünün meksikaya, nikaraguaya yada ekvatora istanbuldan uçak kaldırmakmı karlı yoksa burdan abd ye taşıyıp oralara giden bir havayoluyla anlaşmakmı? hangisi karlı ise onu yaparsın yoksa bu global dünyada batar gidersin. gidenleride gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pakistan nin milli tasiyicisi Emirates ve Baskenti Dubai'dir. Emirates istemezse yaprak kipirdamaz. Adamlarin guclu lobisi var. Tabii bu lobi de masalti paralarla oluyor. Bu isin icinde de Emirates'in kiskirtmasi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000