21 Ekim 2019, Pazartesi 11:42:30

THY'yi çıkardı Pegasus'u ekledi

Deniz Yatırım, THY'yi model portföyünden çıkarırken, yerine Pegasus'u ekledi.
  • Bu pahalı fiyatlarla thy dış hatlarda cırt .önceden londraya thy gelirdim şimdi jet2 veya easy jet yansın thy kendi derdine.biket fiyatları çok pahalı.
  • Bir bardak su 10 tl.
  • kabin kan ağlıyor. Zam istiyoruz
  • Şirketin 20 uçağı uçamadı bu dönemde. Deniz Yatırım bunu gözardı etmiş
  • Tamamen taraflı ve araştırılmadan yapılmış bir haber. Pegasus iç hatlardan çekildiği için yurtdışı yolcu sayısı arttı. THY yapsa aynısını topa tutarsınız hatta onlar iç hatlardan çekildi yine suçlanan THY oldu haberlerde. Düşen yolcu sayısı globalde olandan farklı değil Pegasus ve thy de de. Ve kar zarar derseniz thy çok büyük bir taşınma yaşadı . Merak etmeyin thy yi bitiremez bu içimizdeki İrlandalılar. Size inat thy büyüyecek İstanbul Havaalanında. İstemeyen Sabiha gökçen e gitsin oradan gitsin gelsin istediği yere hem fiyatlar da uygun Pegasus’ta fakat ölüyorum deseniz su veren olmaz paranız çıkmazsa.
  • Personel maaşınıda arttırsın
  • yandaşları doyurmak bu şirketi batırmak için elinizden geleni yapsanızda biz çalışanlar bu şirketi ayakta tutacağız yolcuları en iyi şekilde ağırlayacağız. şirkete sahip çıkacağız.
  • Sn, ÜSTÜN bu konuda çalışmak gerekli.
  • Değersizleştirip katar a verilir

Deniz Yatırım, THY'yi model portföyünden çıkarırken, yerine Pegasus'u ekledi. Deniz Yatırım, THY’nin Temmuz-Ağustos dönemindeki yolcu sayısındaki düşüşün altını çizerek, ‘2019 yılı yurtdışı yolcu trafiği açısından  kuvvetli bir yıl iken, THY’nin bundan iyi yararlanamamış olması  şirketin daha zor geçmesini beklediğimiz 2020 yılındaki performansı  konusunda şüphe yaratıyor’ ifadelerine yer verdi.

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirmede bulunuldu:

"Eklenenler:

Pegasus Havayolları (PGSUS)

Pegasus 3Ç19’da yurtdışı yolcu trafiğini %13 artırırken, birim fiyatlamasını da yolcu trafiği artışına paralel şekilde güçlü  tutabildi. Her iki havayolunun da 11 Kasım’a kadar 3Ç19 sonuçlarını  açıklamalarını bekliyoruz. THY’nin 3Ç19 VAFÖK’ünde TL bazında geçen  yıla kıyasla %11 daralma görmeyi beklerken, Pegasus için %34 artış  tahmin ediyoruz.

Çıkarılanlar:

Türk Hava Yoları (THYAO)

2019 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye’den yurtdışına uçak yolu ile seyahat eden yolcular geçen yılın aynı dönemine göre %16 artarken, THY’nin 3Ç19’da yurtdışı yolcu sayısını sadece %3 artırmış  olduğunu görüyoruz.

İstanbul Havalimanı’nın geçen yılın aynı döneminde Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısına kıyasla %9 oranında daha yüksek olduğunu görüyoruz. 2019 yılı yurtdışı yolcu trafiği açısından  kuvvetli bir yıl iken, THY’nin bundan iyi yararlanamamış olması  şirketin daha zor geçmesini beklediğimiz 2020 yılındaki performansı  konusunda şüphe yaratıyor.

NOT: Tavsiye listesine eklenen her hisse  yaklaşık olarak %10 ağırlığa sahip olacaktır. Eklenen ve çıkarılan  hisse senetlerinin Model Portföy’e giriş/çıkış fiyatları 18 Ekim 2019  ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden hesaplanacaktır " (Borsamatik)

THY'yi çıkardı Pegasus'u ekledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Dany ~ 4 yıl önce
Bu pahalı fiyatlarla thy dış hatlarda cırt .önceden londraya thy gelirdim şimdi jet2 veya easy jet yansın thy kendi derdine.biket fiyatları çok pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafirperver ~ 4 yıl önce
Bir bardak su 10 tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100tl+ ~ 4 yıl önce
Fazla ver bedava iç
Pgs kabin ~ 4 yıl önce
kabin kan ağlıyor. Zam istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
sakin ol şampiyon
737MAX ~ 4 yıl önce
Şirketin 20 uçağı uçamadı bu dönemde. Deniz Yatırım bunu gözardı etmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 4 yıl önce
Tamamen taraflı ve araştırılmadan yapılmış bir haber. Pegasus iç hatlardan çekildiği için yurtdışı yolcu sayısı arttı. THY yapsa aynısını topa tutarsınız hatta onlar iç hatlardan çekildi yine suçlanan THY oldu haberlerde. Düşen yolcu sayısı globalde olandan farklı değil Pegasus ve thy de de. Ve kar zarar derseniz thy çok büyük bir taşınma yaşadı . Merak etmeyin thy yi bitiremez bu içimizdeki İrlandalılar. Size inat thy büyüyecek İstanbul Havaalanında. İstemeyen Sabiha gökçen e gitsin oradan gitsin gelsin istediği yere hem fiyatlar da uygun Pegasus’ta fakat ölüyorum deseniz su veren olmaz paranız çıkmazsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak sen ~ 4 yıl önce
ben de bunu anlamıyorum. Ne suymuş arkadaş, sen iç hatta cebimde 3 tl yok lütfen su verir misiniz dedin de kim sana su vermedi? :))
Çöp ~ 4 yıl önce
He canim he ic hatlardan cekilde. Su isteyeni parasi yoksa ucaktan atiyorlar hatta. Sallama ziya derler adama
Kabin ~ 4 yıl önce
Yine pgsyi tanımayanlar konuşmuş kabin ekibini yönetimi eleştirmiş gün geçtikçe büyüyoruz mutluyuz misafirlerimiz bizim için her zaman en önemli kriterdir su vs ikram etmek parası olmayana rahatsızlanan misafire ikram kendileri istemeden eğitimli kabin memurları olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz hiçbişey bilmeden çekememezlikten konuşmayın bütün uçaklarımız full uçuyoruz her misafirimizi memnun edip gönderiyoruz..Elimizden geleni yapıyoruz sevgili tk yönetimi pgsden personel kapmak için ne yapacağını bilemiyor.. siz sadece yazın anca gerçekleri yansıtmayın çok komiksiniz..
Pgs ~ 4 yıl önce
Personel maaşınıda arttırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tknk ~ 4 yıl önce
Thy nin saltanatı max 5 10 yila biter. Bu kadar teknisyen dusmani olan bi sirket Allah korusun biyerde mutlaka teknisyenin biri hayati bir hata yaparak isleri bk edebilir. En iyilerimiz gitti. Geriye 3 5 kaliteli abi kaldi onlar da ne kadar sabir gosterir muamma.
batırfly ~ 4 yıl önce
yandaşları doyurmak bu şirketi batırmak için elinizden geleni yapsanızda biz çalışanlar bu şirketi ayakta tutacağız yolcuları en iyi şekilde ağırlayacağız. şirkete sahip çıkacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shef ~ 4 yıl önce
Milli grurumuz olan bir firmanın bu denli yönetilmesini kınıyorum.
AYNA ~ 4 yıl önce
Sn, ÜSTÜN bu konuda çalışmak gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 4 yıl önce
Değersizleştirip katar a verilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taş ~ 4 yıl önce
Katar kadar taş düşsün başına.
anlamaz ~ 4 yıl önce
bizde katar var sizde o bile yok kıçınızdan yukarı bekleyen avrupa ve amerikadan başka hiç değilse bizim katar kicimiza bakmıyor elden giderse sizinki gider
anlamaz'a ~ 4 yıl önce
avrupa ve amerika'dan durmadan borç,kredi alan kim? onlara iş,ihale saçan kim? onların vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokan kim? onların parasına,turistine,icatlarına muhtaç olan kim? onlara aramız siyasi olarak kötü olabilir ama bu ticaretimizi etkilememeli diye yağcılık yapan diyen kim?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000