20 Şubat 2010, Cumartesi 11:25:53

"THY'Yİ BATIRACAKSIN" DEDİLER

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sivil havacılıkta serbestleşmeyi başlattıklarında ‘THY’yi batıracak, 75 yıllık yatırımı bitirecek’ suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığını açıkladı.
  • Hela olsun Bakanım. Seninle gurur duyuyoruz. THY 'nin bugün geldiği noktada en büyük pay senindir. Çünkü sivil havacılığın önünü açtın ve de THY 'de bu pastadan aslan payını aldı. Lakin sen bunları yaparken sana direnç gösterenler buğün bu yaptıklarınla ve sonuçları ile övünüp kendilerine pay çıkartmaya çalışıyorlar (!). Daha yapacağın çok hizmet var. Durmak yok yola devam. Küt Köylü
  • E batırdınız zaten...
  • Hakikaten geçmişi özlüyoruz. Bırakın şirketimizin yakasını artık çağdaş bir havayolu olmak istiyoruz.
  • Bir bayrak taşıyıcı şirket... Gurur verici, güzel ama THY rakip olarak kendine Pegasus'u almışsa, iç hatlara ambargo koymuşsa özel şirketleri bu yolda teşvik edemiyorsa ve bu kadar uçağı nereye uçuracağı hala belli değilse biraz düşünmek gerekir. THY'nin rakibi Lufthansa, British Airways hatta Emirates olmalı. Ama o hala iç hatlarla uğraşıyor. Şimdilerde de yabancı pilot brokerlarından pilot elde etme yolunda... Bence THY yönetimi hiç ama hiç profesyonel değil...biraz reklam peşindeler hepsi bu , yine de yaşa varol THY
  • lütfen, uçak ,yolcu ,istasyon, sayılarındaki artışı objektif gözle inceleyin, THY'nin istihdama ,ihracata olan katkısına bir bakın,öyle yazın. maalesef yanlışlar da olmuyor değil fakat daha önce farklı değildi, trakya hava yolları denen dönemi de biliyoruz.
  • Olması gereken yerin yıllarca gerisinde bırakıldığının kimse farkında değil. Uçak almakla olmadığı görüldü. Hizmetler, servisler, ikram kabin ve yer görevlilerinin halini bilen var mı ? Ne kadar kalitesiz. Uçak inişe geçiyor, millet koltuğu yatırmış uyuyor ama mürettebat farkında değil. Neden ? Böyle başa böyle tarak. Çağdaş bir yönetim olsaydı şimdi THY çok daha farklı yerlerdeydi. Deve ve terlikle hatırlanmazdı. Cemaatle bu işlerin yürümediğini gördünüz ama ısrarla devam etmeye çalışıyorsunuz. Bırakın gidin artık. Engel olmayın çağdaşlık ve gelişmeye
  • Bakın yönetime karşı olabilirsiniz ama Türkiyenin havacılık potansiyelini göz ardı edemezsiniz.Türkiye bir merkez.Bu yıllar öncede böyleydi fakat zamanın basiretsiz korkak yöneticileri uçak alıcaklarına uçak sattılar.THY yi büyütebilceklerine küçültmeye çalıştılar.THY 300 uçağıda uçurur.Hemde layıkıyla.Siz neyin çabasındasınız.Ayıptır.THY yi bırakın büyüsün küçülmesi yabancıları sevindiri bunun farkına varın lütfen.Ne güzel bir değerimiz var sahip çıkın.Kıskanmayın.
  • lütfen, uçak ,yolcu ,istasyon, sayılarındaki artışı objektif gözle inceleyin, THY'nin istihdama ,ihracata olan katkısına bir bakın,öyle yazın. maalesef yanlışlar da olmuyor değil ( bu tavrı,partiye de muhafazakarlara da zarar veren zat'ın büyük vebali var )
  • Sanırım haklı. Çünkü THY hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. O günler gelecek inşallah. Zavallı cemaat de eski yerlerine dönecekler.
  • yandık o zaman senin dediğin günler gelecekse gerçekten yandık. 130 uçaklık filo 70e düşecek. özel şirketler gidecek. thy monopol olacak. şimdiki kadar çok kazanmayacak. yazık gerçekten yazık. güzelim şirketi o kadar aciz durumdaymış gibi gösterşyorsunuz ya. helal olsun size diyorum. ama çekememezliğin de bu kadarı. yönetimdekileri siyasi görüşünden dolayı sevmeye bilirsiniz ama hiç değilse cefakar thy personelinin emeği için böyle atıp tutmayın be.

Serbest Telekomünikasyon İşletmeleri Derneği'nin Sapanca'da yapılan ve sektör temsilcilerinin de katıldığı 4'ncü Telekomünikasyon Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilginç göndermelerde bulundu.

Türk havacılığını girdiği kısır döngüden kurtarmak için harekete geçtiğini ancak bazı kesimlerden dirençle karşılaştıklarını kaydeden Yıldırım şöyle konuştu:

"Havacılıkta, Türk Hava Yolları'nın payı yüzde 99 idi. Dış hatlarda da charter seferi iç ve dış 33 milyon yolcumuz var. Yani Madrid havaalanının yolcularının yarısı bile değildi. Neyin kavgasını yapıyoruz. 3 saatlik uçuşla 60 ülkeye gidilecek yerdeyiz. Ancak böyle kısır döngüye girdik. Bunu değiştirmemiz gerektiğini söyledim.. Dediler ki, `Türk Hava Yolları’nı batıracak. 75 yıllık yatırımı bitirecek.' Aklınıza hayalinize gelmeyecek yerlerden dirençle karsılaştık. Projeye inandık. Arkasında durduk. Kararlılığımızı gösterdik. Özel sektöre havacılığı açtık.”

Serbestleşme sonrası Türk Hava Yolları'nın payının yüzde 49-50 oranında düştüğünü ancak taşıdığı yolcu sayısının 27 milyon olduğunu kaydeden Yıldırım, “Pazar payı yüzde 99'dan yüzde 49'a düşmüş. Uçuş sayısı 76'dan 130'a çıkmış. Uçak sayısı ise 59'dan 132'ye çıkmış. Çalışan sayısı 47 binden 100 bini aşmış. Ciro ise 2 milyardan 8 milyar liraya ulaşmış. İşte serbestleşmenin sonuçları..." dedi.

"THY'Yİ BATIRACAKSIN" DEDİLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hela olsun Bakanım. Seninle gurur duyuyoruz. THY 'nin bugün geldiği noktada en büyük pay senindir. Çünkü sivil havacılığın önünü açtın ve de THY 'de bu pastadan aslan payını aldı. Lakin sen bunları yaparken sana direnç gösterenler buğün bu yaptıklarınla ve sonuçları ile övünüp kendilerine pay çıkartmaya çalışıyorlar (!). Daha yapacağın çok hizmet var. Durmak yok yola devam. Küt Köylü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E batırdınız zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hakikaten geçmişi özlüyoruz. Bırakın şirketimizin yakasını artık çağdaş bir havayolu olmak istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir bayrak taşıyıcı şirket... Gurur verici, güzel ama THY rakip olarak kendine Pegasus'u almışsa, iç hatlara ambargo koymuşsa özel şirketleri bu yolda teşvik edemiyorsa ve bu kadar uçağı nereye uçuracağı hala belli değilse biraz düşünmek gerekir. THY'nin rakibi Lufthansa, British Airways hatta Emirates olmalı. Ama o hala iç hatlarla uğraşıyor. Şimdilerde de yabancı pilot brokerlarından pilot elde etme yolunda... Bence THY yönetimi hiç ama hiç profesyonel değil...biraz reklam peşindeler hepsi bu , yine de yaşa varol THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen, uçak ,yolcu ,istasyon, sayılarındaki artışı objektif gözle inceleyin, THY'nin istihdama ,ihracata olan katkısına bir bakın,öyle yazın. maalesef yanlışlar da olmuyor değil fakat daha önce farklı değildi, trakya hava yolları denen dönemi de biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olması gereken yerin yıllarca gerisinde bırakıldığının kimse farkında değil. Uçak almakla olmadığı görüldü. Hizmetler, servisler, ikram kabin ve yer görevlilerinin halini bilen var mı ? Ne kadar kalitesiz. Uçak inişe geçiyor, millet koltuğu yatırmış uyuyor ama mürettebat farkında değil. Neden ? Böyle başa böyle tarak. Çağdaş bir yönetim olsaydı şimdi THY çok daha farklı yerlerdeydi. Deve ve terlikle hatırlanmazdı. Cemaatle bu işlerin yürümediğini gördünüz ama ısrarla devam etmeye çalışıyorsunuz. Bırakın gidin artık. Engel olmayın çağdaşlık ve gelişmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakın yönetime karşı olabilirsiniz ama Türkiyenin havacılık potansiyelini göz ardı edemezsiniz.Türkiye bir merkez.Bu yıllar öncede böyleydi fakat zamanın basiretsiz korkak yöneticileri uçak alıcaklarına uçak sattılar.THY yi büyütebilceklerine küçültmeye çalıştılar.THY 300 uçağıda uçurur.Hemde layıkıyla.Siz neyin çabasındasınız.Ayıptır.THY yi bırakın büyüsün küçülmesi yabancıları sevindiri bunun farkına varın lütfen.Ne güzel bir değerimiz var sahip çıkın.Kıskanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen, uçak ,yolcu ,istasyon, sayılarındaki artışı objektif gözle inceleyin, THY'nin istihdama ,ihracata olan katkısına bir bakın,öyle yazın. maalesef yanlışlar da olmuyor değil ( bu tavrı,partiye de muhafazakarlara da zarar veren zat'ın büyük vebali var )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım haklı. Çünkü THY hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. O günler gelecek inşallah. Zavallı cemaat de eski yerlerine dönecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yandık o zaman senin dediğin günler gelecekse gerçekten yandık. 130 uçaklık filo 70e düşecek. özel şirketler gidecek. thy monopol olacak. şimdiki kadar çok kazanmayacak. yazık gerçekten yazık. güzelim şirketi o kadar aciz durumdaymış gibi gösterşyorsunuz ya. helal olsun size diyorum. ama çekememezliğin de bu kadarı. yönetimdekileri siyasi görüşünden dolayı sevmeye bilirsiniz ama hiç değilse cefakar thy personelinin emeği için böyle atıp tutmayın be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000