25 Temmuz 2013, Perşembe 15:40:14

THY’YE YÜKSEK LİSANSLI PİLOTLAR GELİYOR

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile THY arasında iş garantili pilotaj anlaşması imzalandı. Eğitimler ne kadar sürecek kimler katılabilecek? İşte ayrıntılar...
  • ben sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü 1.sınıfı öğrencisiyim şimdi okudum pilot olmak için aranan şartlar en az lise dengi okulu mezun olmaz bu ne abi ya yani ben gidip dört yıl sivil havacılık okuycam sonra bu sınavda lise mezunu adamla aynı değerde olucam böyle işmi olur ?
  • hukuk fakültesinden mezun olan kişiler başvuru yapabilirmi
  • benim anlamadığım tamam üniversite mezunu istiyosun haklısın bence ama neden bölüm kısıtlamalı maden mühendisini almıyorsun işletme mezununu alıyorsun millet özel üniversiteye parayla giriyo baraju geçtikten sonra ancak sen bölüm dışında ki hiçbir öğrenciye şans vermiyorsun ben bu eğitime katılmak istiyorum 4 defa thk yı aradım ancak kabul etmediler 1 yıldan beri de uçuş okulu araştırıyorum haziran itibariyle mezun olucam ve bunu da söylemeden geçemedim sunex thy hepsinin dlr testini çözdüm level 3 te ortalamam yüzde 85 90 thy sunex de daha da yüksek ancak ben o bölümlerin dışı olduğumdan malesef giremiyorum sağlık olsun ben gene uçuş okuluna gidip daha fazla çaba gösterip pilot olucam ancak durumun böyle olması beni tiksindiriyor.Birde not düşmek istedim halkla ilişkiker ve tanıtım ile görsel iletişim bölümlerinden mezun olan arkadaşlarım pilot oldular mesleklerini çokta iyi icra ediyorlar lütfen salın bölüm kısıtlamasını bırakın girsin zaten beğenmediği dlrdan elicen.
  • THY'deki on wing personel arasinda onemli bir sorun ortaya cikmaya basladi.Kimse ustune alinmasi ama kabin ekibi ve teknik ekibin ogrenim seviyeleri giderek yukseliyor.Cogunluk universite mezunudur.Pilotlar ucagin sorumlusu olduguna gore egitimleri daha yuksek olmalidir diye dusunuluyor olabilir mi?,Aksi halde digerleri arasinda karsilastirma sonucu dengesizliklerve huzursuzluklar dogabilir cekincesi mi var?Malum insanlar yaptiklari isin niteligine gore degil bireysel ogrenim duzeylerine gore mesleki davranislarini sekillendiriyor.Bu bir fikir degil ama tahmin diyelim.Aksi halde insanlar gidip ABD'de bir yilda pilotaj lisansi alabilir
  • Böyle bir şeye neden gerek duyulmuş biri açıklarsa sevinirim. Piot krizi mi var? Zaten THY, TK akademiye her sene öğrenci alıyor ve sadece akademiye değil şimdilerde FITA; CAE ve frankfurtta da gönderiyor. Zaten bu özellkleri taşıyan kişi akdemide kendine yer bulabilir nedir bu anlamadım.. Zaten lisansı olan pilotlar var nedir bu savurganlık, bunun adı yüksek lisans olamaz. Yüksek lisansın adı bu kadar hafife alınamaz artık..Pes doğrusu. hangi sivir akıllıdan doğmuş bu proje. hayret ki ne hayret.
  • yapmayin yaa oraya dlr testimis sumus bumus alinan cokdan alindi satilan satildi. Rabbim bu ulkemizi bu kartellesmis ve kansizlardan korusun. Muz ulkesindende kotu ulkemiz , maalesef bu boyle gelmis boylede gider.
  • Genc ve istekiı arkadaslar soz wilco ve CPT nin laflarına bakmayın ya kendileri olamamıslardır ve veya kendileri yada cocukları girecektir rakip azalsın heves kırılsın diye yazarlar böyle .Seneler önce bizlerede söyleyenler bu lafları kendi tanıdıklarını tek tek pilot yaptılar.Pilot titreme hakkıyla saip olmak için çok çalışın ve hakedin bu işi sevin ve hedefinize gidin .Sinek vızıltılarınıda dinlemeyin sizi kasıtlı yanıltırlar.Cok keyifli güzel bir iş ,tabiki yorulcaksınız ,yorulmadan ilerleme yok.
  • komik hemde çok komik...dilin kemiği yok sallaaaaa
  • paranın gözü kör olsun be
  • arkadaslar, asagida "wilco" rumuzlu arkadas cok iyi aciklamis durumu, yazdiklarina kulak verin! cevrenizde 10 yili askin bir süredir aktif olarak ucan tek bir tane mutlu pilot görürseniz, hic durmayin hayalleriniz gerceklestirin!

Türk Hava Yolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi, pilotaj eğitimi konusunda güçlerini birleştirdi. Türk sivil havacılığının iki köklü kurumu pilotaj eğitimi konusunda anlaşma imzaladı. THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın katılımıyla THY Genel Müdürlük binasında gerçekleşen törenle, taraflar arasında pilotaj eğitimi konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Törende THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da hazır bulundu.

THY ile THK Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, yüksek lisanslı pilotlar THY kokpitlerinde yerlerini alacak. THY’nin belirlediği kriterler çerçevesinde yetiştirilecek pilotlar Ekim ayından itibaren eğitimlere başlayacak. Sektörde yüzlerce işsiz mezun pilotun aksine THK Üniversitesi’nde yetiştirilecek pilotlar, mezuniyetten sonra iş bulamama korkusu yaşamayacak. Protokol çerçevesince THY’nin kriterlerine uygun olarak yetiştirilecek pilotlar doğrudan THY’de istihdam edilecek. Eğitimler Ankara,İzmir ve İstanbul’da verilecek.

- KİMLER BAŞVURABİLECEK? -
Başvuru kriterlerini THY’nin belirlediği pilotaj eğitimine katılabilmek için 30 yaşın altında olmak gerekiyor. Üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun olma şartının arandığı adaylar, programa kabul edilmeden önce THY’nin uyguladığı DLR sınavlarına tabi tutulacak. Bu sınavları geçemeyenler programa kabul edilmeyecek. Pilotaj eğitimi için öncelikli şartlardan biri de İngilizce bilmek olacak. İngilizce TOEFL puanı 75’in altındaki adaylar alınmayacak. Programa katılmanın bedeli ise 115 bin dolar olacak. Bu şartları karşılayan adaylar iki yıl sürecek eğitimin sonunda THY kokpitinde yerini alacak.




THY’YE YÜKSEK LİSANSLI PİLOTLAR GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

sivil havacı ~ 9 yıl önce
ben sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü 1.sınıfı öğrencisiyim şimdi okudum pilot olmak için aranan şartlar en az lise dengi okulu mezun olmaz bu ne abi ya yani ben gidip dört yıl sivil havacılık okuycam sonra bu sınavda lise mezunu adamla aynı değerde olucam böyle işmi olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan ~ 10 yıl önce
hukuk fakültesinden mezun olan kişiler başvuru yapabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman ~ 11 yıl önce
benim anlamadığım tamam üniversite mezunu istiyosun haklısın bence ama neden bölüm kısıtlamalı maden mühendisini almıyorsun işletme mezununu alıyorsun millet özel üniversiteye parayla giriyo baraju geçtikten sonra ancak sen bölüm dışında ki hiçbir öğrenciye şans vermiyorsun ben bu eğitime katılmak istiyorum 4 defa thk yı aradım ancak kabul etmediler 1 yıldan beri de uçuş okulu araştırıyorum haziran itibariyle mezun olucam ve bunu da söylemeden geçemedim sunex thy hepsinin dlr testini çözdüm level 3 te ortalamam yüzde 85 90 thy sunex de daha da yüksek ancak ben o bölümlerin dışı olduğumdan malesef giremiyorum sağlık olsun ben gene uçuş okuluna gidip daha fazla çaba gösterip pilot olucam ancak durumun böyle olması beni tiksindiriyor.Birde not düşmek istedim halkla ilişkiker ve tanıtım ile görsel iletişim bölümlerinden mezun olan arkadaşlarım pilot oldular mesleklerini çokta iyi icra ediyorlar lütfen salın bölüm kısıtlamasını bırakın girsin zaten beğenmediği dlrdan elicen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator58 ~ 11 yıl önce
THY'deki on wing personel arasinda onemli bir sorun ortaya cikmaya basladi.Kimse ustune alinmasi ama kabin ekibi ve teknik ekibin ogrenim seviyeleri giderek yukseliyor.Cogunluk universite mezunudur.Pilotlar ucagin sorumlusu olduguna gore egitimleri daha yuksek olmalidir diye dusunuluyor olabilir mi?,Aksi halde digerleri arasinda karsilastirma sonucu dengesizliklerve huzursuzluklar dogabilir cekincesi mi var?Malum insanlar yaptiklari isin niteligine gore degil bireysel ogrenim duzeylerine gore mesleki davranislarini sekillendiriyor.Bu bir fikir degil ama tahmin diyelim.Aksi halde insanlar gidip ABD'de bir yilda pilotaj lisansi alabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insider ~ 11 yıl önce
kimin ne egitim sahibi oldugu ve egitimiyle ne is yaptigi kendini baglar! pilotlar tabii ki ucagin sorumlusu olarak görev yapiyorlar ve arkalarinda en az 18 ay'lik bir fiil yapilmis olan pilotaj egitimleri var.. daha sonra mcc'si var, tip egitimi var, line egitimi var, var da var.... daha önce prof olmus olsan ne olacak! bu egitimilerden gecmeyecek misin!.. birakin artik komik, kisir döngü tartismalari! uctugunuz yabancilarin icinde tek bir tane üniversite mezunu var mi.!
NEDEN ~ 11 yıl önce
Böyle bir şeye neden gerek duyulmuş biri açıklarsa sevinirim. Piot krizi mi var? Zaten THY, TK akademiye her sene öğrenci alıyor ve sadece akademiye değil şimdilerde FITA; CAE ve frankfurtta da gönderiyor. Zaten bu özellkleri taşıyan kişi akdemide kendine yer bulabilir nedir bu anlamadım.. Zaten lisansı olan pilotlar var nedir bu savurganlık, bunun adı yüksek lisans olamaz. Yüksek lisansın adı bu kadar hafife alınamaz artık..Pes doğrusu. hangi sivir akıllıdan doğmuş bu proje. hayret ki ne hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gulunc ~ 11 yıl önce
yapmayin yaa oraya dlr testimis sumus bumus alinan cokdan alindi satilan satildi. Rabbim bu ulkemizi bu kartellesmis ve kansizlardan korusun. Muz ulkesindende kotu ulkemiz , maalesef bu boyle gelmis boylede gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Genc ve istekiı arkadaslar soz wilco ve CPT nin laflarına bakmayın ya kendileri olamamıslardır ve veya kendileri yada cocukları girecektir rakip azalsın heves kırılsın diye yazarlar böyle .Seneler önce bizlerede söyleyenler bu lafları kendi tanıdıklarını tek tek pilot yaptılar.Pilot titreme hakkıyla saip olmak için çok çalışın ve hakedin bu işi sevin ve hedefinize gidin .Sinek vızıltılarınıda dinlemeyin sizi kasıtlı yanıltırlar.Cok keyifli güzel bir iş ,tabiki yorulcaksınız ,yorulmadan ilerleme yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insider ~ 11 yıl önce
Bir de Türkçe'yi adam gibi yazabilseydin!
MELO ~ 11 yıl önce
komik hemde çok komik...dilin kemiği yok sallaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
napolyon ~ 11 yıl önce
paranın gözü kör olsun be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nice to know ~ 11 yıl önce
arkadaslar, asagida "wilco" rumuzlu arkadas cok iyi aciklamis durumu, yazdiklarina kulak verin! cevrenizde 10 yili askin bir süredir aktif olarak ucan tek bir tane mutlu pilot görürseniz, hic durmayin hayalleriniz gerceklestirin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000