09 Temmuz 2019, Salı 09:19:37

THY'ye Van çağrısı

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Van’da uçak bilet fiyatlarının yüksek olmasının önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, Türk Hava Yollarına (THY) Boeing tipi alınacak 100 uçaktan en az 5’inin Van seferleri için ayrılmasını istedi.
  • İnsanlar gönüllerinden geçeni söylemişler,arzularını dile getirmişler dikkate alınır alınmaz onlar yetkililerin bileceği iştir siz konudan biraz anlıyorsunuz diye altına saçma sapan aşşağılayıcı küçük düşürücü yorumlar yaparak ne yapmak istiyorsunuz anlaşılır gibi değil!
  • Doğunun iha/siha üssü diyebileceğimiz günde onlarca bu hava araçlarının iniş kalkışı olan bir havalimanı. Paralel taksi yolu yapılmadan sefer sayıları artarsa vay halimize. Bol bol hold over beyaz efendim.
  • Ben çok fazla katılmıyorum fiyatlar arttı fakat ben biletall gibi yerlerden alıyorum firmanın kendi sitesinden ucuza geliyor fiyata pahalı diyenlerin göz atmasını tavsiye ederim.
  • Seferler artarsa bilet fiyatlarıda düşer iyi bir hamle olur seferlerin arttırılması
  • 777 330 LAZIM.737 KESMIYO. DEFALARCA SOYLEMISIZ...BATIDA MILYONLARCA VANLI VAR.. OTOBUSTE YER YOK UCAKTA YER YOK BU İNSANLAR NE OLCAK
  • 100 Dolar yapsalar bileti?
  • Hemen 2. Pistin yapımına başlansın ek seferler kolaylıkla yapılsın. Kardeşim nasıl yapmazsınız bugüne kadar vana 2. Pisti? Abimiz pistin doğrultusunu falan da söylemiş bugün başlasanız yarına biter. Bi de uçaklara yön gösteren cihazın siparişini geçin internetten, 3 iş günü içerisinde vana yetiştirir onu kargo.
  • THY Ankara ve İzmir’e bile 5 uçak ayırmazken Van’a mı ayıracakmış? Şaka olsa gerek.
  • SN baskanım ALLAH razı olsun Sn vekilerimizdende bu gibi sorunlara ilgilenenlerin istiyoruz sesiz vekilerimizdende ses hizmet icraat
  • bunlar da bu ülke de yaşıyor biz de. ah aysun kayacı bilemedik kıymetini affet bizi

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Van’da uçak bilet fiyatlarının yüksek olmasının önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, Türk Hava Yollarına (THY) Boeing tipi alınacak 100 uçaktan en az 5’inin Van seferleri için ayrılmasını istedi.

Türkiye’nin havayolları konusunda dünyaya kendini ispatladığını belirten Berge, Van’ın da bundan nasiplenmesi gerektiğini vurguladı. Berge, “Genelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, özelde de Van uçak biletleri hayli yüksek, öyle ki yurtdışı uçuş fiyatlarına denk geliyor. Van-İstanbul, Van-Ankara uçuş fiyatları 600-800 TL’yi buluyor. Oysa İstanbul-Gürcistan 882 TL iken, İzmir- Amsterdam seferine ise 700 liraya bilet kesilebiliyor. Otobüs fiyatları ise 250 TL’ye yükseldi” dedi.
Bölge illerinin merkezi konumunda olan Van’da günlük 20-25 olan sefer sayısının 12’ye düşürülürken, yolcu kapasitesinde ise artış yaşandığını dile getiren Berge, “Başta İranlı misafirlerimiz olmak üzere Van’a gelen yerli ve yabancı turistler de talebi arttırıyor. Doluluk oranının yüzde 70-80 seviyelerinde olduğu Van’dan; İstanbul’a veya Ankara’ya, neredeyse 10 güne kadar yer bulunamıyor. Van’a 190 kişilik bir uçak gönderileceğine 220 kişilik uçaklar gönderilmelidir. Tadilat nedeniyle hem THY hem de özel havayolu şirketleri sefer sayılarını azalttı. Tadilat bitmesine rağmen eski sefer sayısına geri dönülmedi. Örneğin Bodrum-İstanbul için 20 sefer düzenleniyor, oysa tüm seferler doldurulamıyor. Bölgeye önem verilerek bazı seferler Van’a kaydırılabilir. Yolcu kapasitesi olan Van’da günlük sefer sayıları arttırılmalıdır. Uluslararası uçuşların yanı sıra gece uçuşlarının da arttırılması gereken Van Ferit Melen Havalimanı, mevcut halinin en az iki katı kadar daha büyütülmeli. Siste, fırtınada ve görüş mesafesinin olmadığı zamanlarda uçaklara yön gösteren cihaz alınmalıdır. Ayrıca Van Gölü’ne paralel pist de yapılmalıdır, böylece kolaylıkla ek seferler yapılabilir. Pistlerimiz teknik açıdan elverişli hale getirilmelidir” diye konuştu.

Van’da şu an 80 seyahat acentesi bulunduğunu dile getiren Berge, “Van’a her gelen giden misafir, esnafımıza bir katkıdır. Bilet satamayan acentelerimiz de zor durumda. Oysa yolcu var ama uçaklarda yer yok. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı turların çevre illere kaydırıldığını biliyoruz. Örneğin İranlılar Van’da uçak bileti bulamayınca çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Van’ın nüfusu son olarak 1 milyon 200 bine ulaştı. Bir turizm kenti ve cazibe merkezi olan Van’a giriş yapan yerli ve yabancı turistlerle birlikte bu sayı 1,5 milyonu buluyor. Bu açıdan özellikle THY başta olmak üzere özel havayolu şirketleri Van’ın kapsadığı bu hinterlandı göz önünde bulundurmalıdır” ifadelerini kullandı. 

THY'ye Van çağrısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

kaptan3 ~ 5 yıl önce
İnsanlar gönüllerinden geçeni söylemişler,arzularını dile getirmişler dikkate alınır alınmaz onlar yetkililerin bileceği iştir siz konudan biraz anlıyorsunuz diye altına saçma sapan aşşağılayıcı küçük düşürücü yorumlar yaparak ne yapmak istiyorsunuz anlaşılır gibi değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir atco ~ 5 yıl önce
Doğunun iha/siha üssü diyebileceğimiz günde onlarca bu hava araçlarının iniş kalkışı olan bir havalimanı. Paralel taksi yolu yapılmadan sefer sayıları artarsa vay halimize. Bol bol hold over beyaz efendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necati Tezcan ~ 5 yıl önce
Ben çok fazla katılmıyorum fiyatlar arttı fakat ben biletall gibi yerlerden alıyorum firmanın kendi sitesinden ucuza geliyor fiyata pahalı diyenlerin göz atmasını tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veysel Şahan ~ 5 yıl önce
Seferler artarsa bilet fiyatlarıda düşer iyi bir hamle olur seferlerin arttırılması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acıl ~ 5 yıl önce
777 330 LAZIM.737 KESMIYO. DEFALARCA SOYLEMISIZ...BATIDA MILYONLARCA VANLI VAR.. OTOBUSTE YER YOK UCAKTA YER YOK BU İNSANLAR NE OLCAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pılot ~ 5 yıl önce
Tabi canım hatta A380 alınıp direk van'a bağlansın ülkede bir tek van var sanki boş boş yorum yapıyorsunuz
shmyo ~ 5 yıl önce
100 Dolar yapsalar bileti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pist önemli ~ 5 yıl önce
Hemen 2. Pistin yapımına başlansın ek seferler kolaylıkla yapılsın. Kardeşim nasıl yapmazsınız bugüne kadar vana 2. Pisti? Abimiz pistin doğrultusunu falan da söylemiş bugün başlasanız yarına biter. Bi de uçaklara yön gösteren cihazın siparişini geçin internetten, 3 iş günü içerisinde vana yetiştirir onu kargo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
THY Ankara ve İzmir’e bile 5 uçak ayırmazken Van’a mı ayıracakmış? Şaka olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhittin saltik ~ 5 yıl önce
SN baskanım ALLAH razı olsun Sn vekilerimizdende bu gibi sorunlara ilgilenenlerin istiyoruz sesiz vekilerimizdende ses hizmet icraat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oksijen israfı ~ 5 yıl önce
bunlar da bu ülke de yaşıyor biz de. ah aysun kayacı bilemedik kıymetini affet bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000