24 Haziran 2011, Cuma 08:10:37

THY'YE TEKLİF GÖTÜRECEKLER

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi’nin, Türk Hava Yolları (THY)’na götürdüğü Tiflis, Bakü ve Tebriz’e uçak seferleri başlatılması yönündeki teklifi için tarafların Erzurum’da görüşecekleri bildirildi...
MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, THY Genel Müdürü Temel Kotil’i, gündeme getirdikleri teklifi görüşmek üzere Erzurum’a davet etti. Şehirdeki sivil toplum örgütleri ise Kotil’in ziyareti öncesinde seferberlik başlattı.
 
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nde bir araya gelen STK temsilcileri, THY Genel Müdürü Kotil’in Erzurum ziyareti öncesinde görüş alışverişinde bulundular. Erzurum’dan Tebriz, Bakü ve Tiflis şehirlerine uçak seferleri düzenlenmesinden karşılıklı yükseköğretim ilişkilerine varıncaya kadar birçok konunun ele alındığı toplantıda, önemli birçok görüş öne sürüldüğü bildirildi.
 
İran’ın Tebriz, Azerbaycan’ın Bakü ve Gürcistan’ın Tiflis şehirlerine yönelik uçak seferleri düzenlenmesi hususunda çeşitli görüşlerin ortaya konulduğu toplantıda, söz konusu güzergahlara haftada en az 2 sefer yapılması gerektiğinin altı çizildi.
 
Uçuşlara gösterilecek ilgi noktasında da çarpıcı örneklerin verildiği toplantıda, Türk Hava Yolları’nın Japonya seferlerini başlattığı dönem hatırlatıldı. THY’nin Japonya’ya düzenlediği ilk uçuşun bir tek yolcuyla gerçekleştirildiğine dikkat çekilen istişare toplantısında, ilk başlarda minimum yolcu kapasiteli uçaklarla başlatılacak olan Tebriz, Bakü ve Azerbaycan uçuşlarının, ilerleyen dönemlerde artacak talebe bağlı olarak çeşitlendirilebileceği belirtildi.
 
İstişare toplantısında, tüm kurumların KOSGEB destekli turlar organize ederek, ilgili ülkeler ve şehirlerarasında ekonomik amaçlı turlar düzenleyebileceklerine dikkat çekilirken, yine bölge halkının da katılımına açık etkinliklerle dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilebileceği görüşü savunuldu.
 
MÜSİAD Şube Yönetim Kurulu Başkanı A. Mustafa Güvenli’nin ev sahipliğindeki toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız, DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, ETSO Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Karagöl, Deniz Feneri Derneği Bölge Temsilcili Ali Karayılan, Vuslat-Der Temsilcisi Fahrettin İlter ve Palandöken Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı Kadir Demirbüken katıldı.
THY'YE TEKLİF GÖTÜRECEKLER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000